Ήρθε πριν από λίγες μέρες η απάντηση στην ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό ΥΠΕΚΑ για την ανάθεση της φύλαξης, με πρόχειρο διαγωνισμό της Υπηρεσία Προμηθειών  της ΕΥΔΑΠ ,από  την εταιρεία JCB των κεντρικών εγαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στο Περισσό.

Η απάντηση φυσικά δόθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Αντώνη Βαρθολομαίο.

Μερικά σχόλια για την απάντηση αυτή νομίζουμε ότι είναι απαραίτητα.

Το πρώτο σχόλιο είναι ότι για μία ακόμα φορά ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για ενημέρωση των ερωτώντων αλλά και των υπολοίπων βουλευτών, ενώ αναφέρει ότι  η ΕΥΔΑΠ είναι σοβαρή Δημόσια εταιρεία.

Προφανώς το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχει λόγο στο τρόπο διαχείρησης του Δημόσιου χρήματος το τρόπο και τις διαδικασίες που το διαθέτει η ΕΥΔΑΠ, αλλά κυρίως για τον κίνδυνο της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και τη Δημόσια υγεία.

Το δεύτερο είναι οτι προβάλλετε ως λόγος της παράδοσης της φύλαξης των εγκαταστάσεων σε ιδιωτική εταιρεία ηπρόσφατη κλοπή ενός ΑΤΜ απο το κτίριο του Περισσού.

Μόνο που η κλοπή είχε γίνει ένα ακριβώς χρόνο νωρίτερα το βράδυ της 28 προς 29 Ιουλίου του 2013.

Πήρε στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ μόλις ένα έτος να αντιληφθεί το πρόβλημα της φύλαξης των εγκαταστάσεων, ενώ φαίνεταί ότι ένας ολόκληρος χρόνος δεν της αρκούσε για την πραγματοποίηση τακτικού διαγωνισμού, η αντιμετώπισης του προβλήματος με εσωτερικές διαδικασίες της ΕΥΔΑΠ και έπρεπε να προχωρήσει αρον – άρον σε πρόχειρο Διαγωνισμό.

Για τρίτο σχόλιο που αφορά τη συγκεκριμένη εταιρεία και για ενημέρωση της σοβαρής Δημόσιας ΕΥΔΑΠ απλώς παραθέτουμε την απάντηση του Υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση σε άλλη ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη εταιρεία και τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ.

Της επιβλήθηκε πολύ υψηλό πρόστιμο για πληθώρα παραβάσεων εργατικής νομοθεσίας και ταυτόχρονα τη θέτει υπό συνεχή επιτήρηση, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσιάζει αυξημένη παραβατικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί για τη κατάργηση του αίσχους της ενοικιαζόμενης εργασίας και των δουλεμπορικών εταιρειών. Όλοι οι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε επιχείρηση  δικαιούνται των ίδιων σχέσεων εργασίας με κατοχυρωμένες  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η σημερινή Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της συγκεκριμένης απόφασης.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ

[divider]

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here