Σωματείο Εργαζομένων LIDL: Όχι στις απολύσεις και την τρομοκρατία της εργοδοσίας

Την αντίθεσή του στις απολύσεις που ανακοίνωσε το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία 

εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL» και καλεί τους εργαζόμενους 

σε αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους


Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

«Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Ν. Αττικής καταγγέλλει στους εργαζόμενους, αλλά και στους καταναλωτές-πελάτες της πολυεθνικής LIDL τις τελευταίες απολύσεις εργαζομένων από τα καταστήματα της εταιρείας, εργαζόμενων με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς, με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εργαζομένων που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και με τον ιδρώτα τους πρόσφεραν πλούτο στην εταιρεία και τώρα τους αποκαλούν “άχρηστους και βάρος” και τους πετάνε στην ανεργία.

Από τη μια έχουμε εργαζόμενους, που κάτω από την πίεση και την ένταση της δουλειάς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (οι επισκέψεις σε γιατρούς για ζητήματα με τη μέση, τα πόδια, τα χέρια κλπ. γίνονται όλο και πιο συχνές) και από την άλλη έχουμε την εταιρεία που μας κατηγορεί ότι δεν προσπαθούμε. Έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν από 4ωρα 8ωρα και από την άλλη η εταιρεία λέει ότι είμαστε πολλά άτομα. Δε διστάζουν να κατηγορούν συναδέλφους και με “πρόφαση” λαθών του εργαζόμενου έχουν έτοιμες τις επιπλήξεις κι αν αντιδρά ο εργαζόμενος να την υπογράψει, δεν διστάζει η εταιρεία LIDL να τη στέλνει στο σπίτι του με δικαστικό κλητήρα ώστε να τον τρομοκρατήσει, την ίδια ώρα που στα καταστήματά της είναι παραπάνω από φανερό ότι ξεπατώνεται, φεύγοντας από τη δουλειά ουσιαστικά “πτώμα”.
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι, καταναλωτές,
Η διοίκηση της εταιρείας LIDL αποδεικνύει με κάθε τρόπο την προσήλωση και τη σπουδή της να μεταφορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους. Ανεξάρτητα αν αποδέχτηκαν ή όχι τις απολύσεις οι εργαζόμενοι, το σωματείο τις καταγγέλλει και διαμηνύει ότι δεν θα αποδεχθεί τέτοιες πρακτικές.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΠΙΕΣΕΙΣ Ή ΠΑΖΑΡΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL,
Η αντεργατική επίθεση δεν έχει τέλος, θα επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα, αφού στόχος κυβέρνησης και εργοδοτών είναι οι ομαδικές απολύσεις, οι αλλαγές στα Εργασιακά, στην Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, η κατάργηση της Κυριακής αργίας. Αμφισβητούνται εκ νέου εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΖΩΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ».
– See more at: http://www.left.gr/news/somateio-ergazomenon-lidl-ohi-stis-apolyseis-kai-tin-tromokratia-tis-ergodosias#sthash.Fo0ZI2Sz.ul1A3QFm.dpuf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here