ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π.

1/12/2017

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου μας που είχε οριστεί για τις 29 Νοεμβρίου 2017, δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας. Αντί αυτής πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία όλων των συναδέλφων που είχαν προσέλθει και οι οποίοι είχαν κατά την διάρκεια της συζήτησης, το δικαίωμα παρέμβασης με την υποβολή ερωτήσεων, αλλά και προτάσεων.

Στη συνεδρίαση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση των προτάσεων που θα καταθέσει το Σωματείο μας προς την Ομοσπονδία, εν όψει του διαλόγου της τελευταίας με τη Διοίκηση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εν συνεχεία συζητήθηκαν εργασιακά θέματα καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργατοτεχνίτες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Μέσα από τον διάλογο που ακολούθησε προτάθηκαν ιδέες για την επίλυσή τους. Στο άμεσο μέλλον το Δ.Σ. του σωματείου ξεκινά επαφές με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων επί των θεμάτων αυτών.

Ακολούθησε ενημέρωση από το Προεδρείο του Σωματείου προς το σώμα, σχετικά με τα Ασφαλιστικά Μέτρα που είχαν κατοτεθεί κατά των περικοπών (Ν.4024/2011) και τις μέχρι τώρα εκδοθείσες αποφάσεις από τα δικαστήρια.

Αποφασίστηκε να τηρηθεί, για την ώρα στάση αναμονής, δηλώνοντας ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία Μισθολογίου δύο ταχυτήτων μεταξύ του προσωπικού και τον κίνδυνο περαιτέρω μείωσης των μισθών και ζητάμε οι όποιες αποφάσεις να περιλαμβάνουν όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους.

Αναφορικά με τις μισθολογικές προαγωγές, το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε τη συνδικαλιστική διεκδίκηση αυτών μέσω της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here