Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Η Διοίκηση προχώρησε σε πρωτόγνωρη κίνηση ποινικοποίησης της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 07.05.2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Η Διοίκηση πρόσφατα προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη κίνηση ποινικοποίησης της λειτουργίας της Εταιρείας. Τόσο η αναγκαιότητα της, όσο και η χρονική συγκυρία που την επιλέγει, μας δημιουργεί ερωτηματικά ενόψει της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας μέσω της ένταξής της στο Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4-5-2018, απεστάλησαν από το Γραφείο του Προέδρου email σε πολλούς συναδέλφους για την παραλαβή σημειωμάτων που τους εμπλέκουν στην υπόθεση της ψηφιοποίησης που διερευνάται από το Σώμα  Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.     

Καλούνται, λοιπόν, συνάδελφοι – εργαζόμενοι, που κατείχαν θέσεις ευθύνης ή και μετείχαν σε επιτροπές παραλαβής και αξιολόγησης, να προσκομίσουν στοιχεία και να απολογηθούν σε στενά χρονικά περιθώρια ακόμη και  για θέματα που σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν της αρμοδιότητας τους.

Η ψηφιοποίηση αποτελεί υποχρέωση της Εταιρείας σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο της Ε.Ε (ΠΔ 25/2014) και είχε αποφασισθεί ως διαδικασία από την προηγούμενη Διοίκηση με Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου. Εντούτοις, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, παρακάμφθηκαν οι εσωτερικές διαδικασίες της Εταιρείας που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και ο Κανονισμός Προσωπικού, καθώς δεν κλήθηκαν οι συνάδελφοι που  είχαν την όποια συμμετοχή στο έργο  για παροχή διευκρινήσεων πριν την έκδοση του πορίσματος.

Εγκαλείται  λοιπόν και απαξιώνεται ένα μεγάλο μέρος του Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, σε μια προσπάθεια απόδοσης ευθυνών από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου και τη Διοίκηση, με απώτερο στόχο να κατασκευαστούν ένοχοι στο βωμό μιας δήθεν κάθαρσης.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ως Σύλλογος είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητας, γι’ αυτό στη  συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση, παρουσία και του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας με την διαδικασία την οποία και χαρακτηρίσαμε ως καταχρηστική καθώς το μόνο που έχει καταφέρει είναι να δημιουργεί αναστάτωση στην Εταιρεία και να διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της.

Συναισθανόμενοι την θέση που βρίσκονται τα στελέχη – συνάδελφοί μας, με αίσθημα ευθύνης στον αγώνα που κάνουμε για δημόσια Ε.ΥΔ.Α.Π και τέλος, κόντρα σε όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να την απαξιώσουν, σας ανακοινώνουμε τα εξής:

  • Καλούμε τους συναδέλφους που εγκαλούνται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο που καταρρακώνει την προσωπικότητά τους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 π.μ. στα γραφεία της Διοίκησης στο Περισσό.
  • Καλούμε την Ο.Μ.Ε  & του Εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Δ.Σ της Ε.ΥΔ.Α.Π και όλο το προσωπικό σε συμπαράσταση.
  • Τέλος, καλούμε τον Δ/ντα Σύμβουλο, που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, να πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης των συναδέλφων.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Σύλλογος  θα σταθεί αρωγός στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κυρίτσης Σπύρος

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κοτσαλή Ευδοξία

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here