Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Να αρθεί η απόφαση του Υπουργείου και ο διωγμός των έξι αποσπασμένων συναδέλφων της ΕΥΔΑΠ Παγίων”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π 

Αθήνα 2/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Την προηγούμενη εβδομάδα,  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε απόφαση που ανακαλεί τη διάθεση των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ στην Εταιρεία  Παγίων.

Πρόκειται για μια απόφαση που δημιουργεί ερωτηματικά και έντονο προβληματισμό για τη χρονική συγκυρία που πάρθηκε καθώς έχουν μεταφερθεί οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο και η σύμβαση Ελληνικού Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ λήγει σε ένα χρόνο.

Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα και παραλαβές από την ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ που δεν μπορούν να ανασταλούν καθώς πρέπει να υπάρχει διασύνδεση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ με την ΕΥΔΑΠ Παγίων για την απρόσκοπτη λειτουργία και συντήρηση του εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος του οποίου η ΕΥΔΑΠ Παγίων είναι ιδιοκτήτης (ν.2744/1999).

Αντί η ΕΥΔΑΠ Παγίων να στελεχωθεί με  υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ αντίστοιχων  ειδικοτήτων, όπως προβλέπεται με τον ιδρυτικό της νόμο 2744/1999 και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα του 2001,διακόπτεται κάθε σχέση της με την ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού, όχι μόνο δεν προβλέπεται καμία αντικατάσταση των υπαλλήλων της, αλλά ελλοχεύει και ο κίνδυνος ελέγχου των εγκαταστάσεων και των εξωτερικών δικτύων από ιδιώτες και ιδιωτικές Α.Ε.

Ζητάμε να αρθεί η απόφαση του Υπουργείου και ο διωγμός των έξι αποσπασμένων συναδέλφων της ΕΥΔΑΠ Παγίων. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα  ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη υδροδότηση της Πρωτεύουσας και να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν της Θεσσαλονίκης που έμεινε έξι μέρες χωρίς νερό.

  • Λέμε όχι στην απαξίωση της Δημόσιας περιουσίας
  • Όχι στην εκμετάλλευση του εξωτερικού δικτύου από ιδιώτες
  • Λέμε ναι στην ενιαία δημόσια διαχείριση όλου του κύκλου του νερού. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κυρίτσης Σπύρος

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κοτσαλή Ευδοξία

                                                                                                                

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here