Σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ: «Να ανακληθεί η εντολή για υπογραφή της Συμπληρωματικής Ατομικής Σύμβασης Εργασίας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 5-9-2018

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια του θέματος που έχει ανακύψει για τα προσωπικά δεδομένα και τα έγγραφα (Παράρτημα Σύμβασης Εργασίας κλπ) που έχει αποστείλει προς όλο το προσωπικό η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ – όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας – σας γνωρίζουμε ότι:

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΜΕ με την  Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO). Στην συνάντηση ήταν παρών και ο δικηγόρος της ΟΜΕ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και τελικά συμφωνήσαμε ότι, η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων, αφού απάντησε σε πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς που της θέσαμε, θα μεταφέρει προς την Διοίκηση τα εξής:

  1. Πρέπει να ανακληθεί – παγώσει η εντολή για υπογραφή της Συμπληρωματικής Ατομικής Σύμβασης Εργασίας. Όσοι δε τυχόν υπέγραψαν ήδη το σχετικό κείμενο, να το ανακαλέσουν και να μην ληφθεί υπ’ όψιν. Ως εκ τούτου η συζήτηση για το όλο θέμα ξεκινάει εξαρχής προκειμένου να εξευρεθεί λύση.
  2. Η ΕΥΔΑΠ οφείλει άμεσα, στα πλαίσια εναρμόνισης με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (679/27-4-2016) που τέθηκε σε ισχύ από τις 25 Μαϊου 2018 πρωτίστως η ίδια να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του προσωπικού, πελατών κλπ και να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους, εκδίδοντας σχετικά εγχειρίδια.
  3. Να μην συμβεί ξανά στο μέλλον η Διοίκηση να προχωρεί σε τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες που επηρεάζουν τις εργασιακές μας σχέσεις και μας μεταβιβάζουν ευθύνες που δεν μας αναλογούν ενώ τις έχει αποκλειστικά η ΕΥΔΑΠ Α.Ε, χωρίς να ενημερώνουν προηγουμένως την ΟΜΕ.

Τονίζουμε και πάλι ότι ουδείς είναι υποχρεωμένος να υπογράψει αυτό το παράνομο και καταχρηστικό Παράρτημα Σύμβασης Εργασίας, που θέλει να επιβάλλει η Διοίκηση από θέση ισχύος καθότι δεν προβλέπεται στην οδηγία και τον νόμο και όσοι το έχουν υπογράψει να το ανακαλέσουν. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ                   ΜΑΙΡΗ ΛΙΑΠΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here