Σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ: «Οχι στις απολύσεις των υδρονομέων. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ-ΤΕ ΕΥΔΑΠ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ – ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ – ΟΙ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Συνάδελφοι,   Η υπόθεση αυτή κρατά 9 χρόνια. Ένα ληγμένο εργασιακό θέμα με αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αμφισβητήθηκε και παραπέμφθηκε σε δίκη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναίρεση Υπέρ του Νόμου.

Και ενώ οι εργαζόμενοι συνάδελφοι υδρονομείς κέρδισαν και την πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το ΑΣΕΠ έστειλε έγγραφο στην Διοίκηση για την παύση της απασχόλησής τους και μάλιστα αναδρομικά, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που τους δικαιώνει.

Η Διοίκηση της εταιρείας προχώρησε άμεσα, την ίδια ημέρα, σε απολύσεις των συναδέλφων υδρονομέων, χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και χωρίς να εξαντλήσει τις νόμιμες δυνατότητες για την προστασία των εργαζομένων και των συμφερόντων της Εταιρείας.

Τονίζουμε ότι η θετική Ομόφωνη Απόφαση της Πλήρης Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, προστατεύει τους εργαζόμενους υδρονομείς να παραμείνουν στην εργασία τους και δεσμεύει την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να μην προχωρήσει σε απολύσεις, παρά το έγγραφο του ΑΣΕΠ.

Άλλωστε σε προηγούμενες συναντήσεις, της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, του Προεδρείου της ΟΜΕ, των Εκπροσώπων των Εργαζομένων μαζί με εκπροσώπους των υδρονομέων, με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι το θέμα είναι τυπικό και απομένει μόνο η απάντηση της αρμόδιας επιτροπής του ΑΣΕΠ, ώστε να λήξη αυτή η υπόθεση.

Πάγια θέση του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ είναι η διασφάλιση του αντικειμένου της εταιρείας με μόνιμο προσωπικό ενταγμένο στον κανονισμό της.

Η πρόληψη των 23 Υδρονομέων μέσω ΑΣΕΠ είναι μια ανάσα στην διαρκή προσπάθεια των εργαζομένων να υπερασπιστούν τον Δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας και την πρόσβαση της κοινωνίας στο κοινωνικό αγαθό που διαχειριζόμαστε.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι συνάδελφοι Υδρονομείς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και συμβάλλουν σημαντικά στην λειτουργία της εταιρείας. Επιπλέον έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα τους και η κρισιμότητα του αντικειμένου της εργασίας τους, με έγγραφα όλης της Υπηρεσιακής Ιεραρχίας της Γενικής Διεύθυνσης Ύδρευσης προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ι. Μπενίση.

Είναι σαφές ότι ενδεχόμενη απόλυσή τους δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στην ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικής μιας και η εκπαίδευσή τους όλο αυτόν τον καιρό στηρίχτηκε τόσο στις γνώσεις όσο και την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τόσων χρόνων παλαιοτέρων συναδέλφων, καταξιώνοντας τους πλήρως στον χώρο εργασίας τους. Παράλληλα μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην εύκολη διείσδυση ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση του πόσιμου νερού της Αττικής σε αντίθεση με το πνεύμα της απόφασης 1906/2014 του ΣτΕ.

Καλούμε την Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του θέματος, με Άμεση απόσυρση των απολύσεων των συναδέλφων Υδρονομέων και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει  η Ο.Μ.Ε γι’ αυτό το σκοπό.

Η παρούσα ανακοίνωση εγκρίθηκε ομόφωνα από το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here