Σύλλογος Προσωπικού Ειδικών Υπηρεσιών ΕΥΔΑΠ: «Αιθαιρεσίες στην προκήρυξη για νέους φύλακες οδηγούν την φύλαξη σε εταιρείες security»

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε.ΥΔ.ΑΠ

Αθήνα 18.04.2018

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την προκήρυξη του διαγωνισμού για προσλήψεις 103 ατόμων στην ΕΥΔΑΠ με ΚΩΔ. 4Κ΄/2018 που θα ξεκινήσει το Μάιο, μεταξύ των οποίων είναι και οι φύλακες.

Πικρία μας γεμίζει όμως το γεγονός, ότι παρά το αίτημά μας για μεγαλύτερο αριθμό φυλάκων, κι ενώ υπήρχε η αρχική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ για 20 άτομα, με παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή, κατόπιν μεταγενέστερης εισήγησή του, μείωσε τον αριθμό μόνο των φυλάκων στους 16 και καμίας άλλης ειδικότητας. Ενώ δε, πάνω στον ήδη μειωμένο αριθμό φυλάκων, πρόσθεσαν και το ποσοστό αναπηρίας που δικαίως προσλαμβάνονται ενώ θα μπορούσαν να το βάλουν σε άλλες ειδικότητες.

Το χειρότερο όλων συνάδελφοι είναι, ότι προκαθορίζεται για τους μελλοντικούς συναδέλφους ότι θα εκτελούν άοπλη φύλαξη :

  • Ποιους εξυπηρετεί αυτό;
  • Ποιοι εισηγήθηκαν αυθαίρετα αυτόν τον χαρακτηρισμό;

Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι, οι εισηγητές της άοπλης φύλαξης δεν έχουν καμία σχέση με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Τους ενημερώνουμε ότι:

Οι συνάδελφοι φύλακες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν άδεια οπλοφορίας και φυλάσσουν ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας.

Πρόσφατα έγινε επαναληπτική εκπαίδευση, από Αξιωματικούς της Αστυνομίας στο προσωπικό της Υπηρεσίας μας, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και επιδόσεις.

Διαφωνούμε κάθετα με την διενέργεια διαγωνισμού 2ετούς διάρκειας για την εκχώρηση αντικειμένου εργασίας σε Εταιρία Security, μια διαδικασία που της δίνει το δικαίωμα να πλουτίζει με δημόσιο χρήμα.

Η Διοίκηση γι’ αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων στην Ασφάλεια φέρει ακέραια την ευθύνη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here