Σύλλογος Προσωπικού: Κέρδη και ζημίες από τη ΣΣΕ

Ιούνιος 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Σ.Σ.Ε.

Με την υπογραφή της ΣΣΕ 2012 και τις πρώτες περικοπές μπήκε όρος που ανέφερε ότι με τη λήξη των εφαρμοστικών Νόμων 3985/11, 3986/11, 4024/11 οι μισθοί μας επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση του 2009. Ο ίδιος όρος επαναλήφθηκε και στις ΣΣΕ 2015 και 2018. Στις 31/12/2018 έληξε  και ο τελευταίος εφαρμοστικός Νόμος ο 4024. Έπρεπε τότε το Συνδικάτο της ΕΥΔΑΠ να ζητήσει την εφαρμογή των όρων των ΣΣΕ. Αντ’ αυτού είδαμε να δημιουργείται ένας νέος ιδιότυπος Συνεταιρισμός στην ΟΜΕ και με μπροστάρη την νεόκοπη παράταξη της Συμμαχίας ( που είναι το μακρύ χέρι της Διοίκησης  στο Συνδικάτο,  κατά δήλωση του Διευθύνοντος) που έθαψε το όλο ζήτημα, και προχώρησαν στην ενσωμάτωση της Α.Τ.Α. ως το μόνο θέμα συμφωνίας με τη Διοίκηση.

Πράγματι αυτό έδωσε μια αύξηση στους μισθούς. Αναμενόμενο και προβλεπόμενο.

Σαν Σύλλογος ενώ είμαστε υπέρ της ενσωμάτωσης της Α.Τ.Α. διαφωνήσαμε με τον τρόπο που έγινε. Γιατί  έπρεπε πρώτα να επιστραφούν οι μειώσεις των μισθών και μετά να γίνει ενσωμάτωση. Το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο. Γιατί ενώ έληξαν οι Νόμοι, η πλειοψηφία της ΟΜΕ υπέγραψε για 3 χρόνια την επέκταση τους.

Η ενέργεια δε αυτή ζημίωσε τους εργαζόμενους κατά 7,5 εκατομμύρια για το 2019, έδωσε δε τη δυνατότητα στη Διοίκηση να αυξήσει το μέρισμα κατά 35% δηλαδή 7 εκατομμύρια ευρώ. Γι αυτή τη συμφωνία είναι υπερήφανοι οι της ΟΜΕ. Στην δε 3ετία θα επιχορηγήσουμε συνολικά την ΕΥΔΑΠ  και τους Μετόχους με 14 εκατομμύρια  ευρώ που θα αφαιρεθούν από τους εργαζόμενους. ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του Εργοδοτικού Συνδικάτου τότε ΤΙ; Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε και την πρόσφατη ανακοίνωση συγκεκριμένης παράταξης που ενώ έχει συμβάλει υπερψηφίζοντας τη ΣΣΕ με το δώρο στους Μετόχους, μας καλεί για να διαδηλώσουμε ενάντια στο αυξημένο μέρισμα. «Τρικυμία εν κρανίο»  ή ….
ΕΥΔΑΠ

Συνάδελφοι,

Για πολλά χρόνια όλοι εμείς οι εργαζόμενοι με αγάπη για την Εταιρεία και μεράκι καταφέραμε να κάνουμε την ΕΥΔΑΠ μεγάλη και κυρίως πρότυπο στο χώρο. Τα τελευταία όμως χρόνια βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε ότι μια Διοίκηση που θα διοριζόταν για να διοικήσει θα έκανε οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ αυτό.

Είναι πρωτοφανές, Διοίκηση να κυνηγά και να διώκει τους εργαζόμενους – συνεργάτες της για την εργασία που κάνουμε με τις εντολές της εκάστοτε Διοίκησης. Είναι πρωτόγνωρες οι παρεμβάσεις των πρόθυμων ενάντια σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων (για να έχουν οι Μέτοχοι μέρισμα. Αριστερή πολιτική γαρ) με αποκορύφωση την παρέμβαση ενάντια σε όσους προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ζητώντας ρύθμιση με το Νόμο «ΚΑΤΣΕΛΗ. Συνεχής προσπάθεια εξόντωσης η περιθωριοποίησης όσων δεν συμπορεύονται μαζί τους όχι εργασιακά αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Χωρίσανε το προσωπικό σε Πατρικίους και Πληβείους.

Μας λοιδορούν στα κανάλια για την εργασία μας ενώ τις διαδικασίες τις ορίζουν οι ίδιοι. Δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη ποτέ. Είναι κοινό «μυστικό» ότι η Εταιρεία γενικά υπολειτουργεί. Δεν υπάρχει ούτε καν χαρτί και μελάνι να εξυπηρετούν οι συνάδελφοι τους πελάτες. Όσο αφορά δε τα ΜΑΠ ούτε λόγος. Δεν τους ενδιαφέρει καν η ασφάλεια των εργαζομένων. Τα χρήματα όμως που δεν δαπανώνται για τα ΜΑΠ μένουν στο ταμείο για να γίνουν «ορεκτικά» στο ΔΣ, και μέρισμα στους ΜΕΤΟΧΟΥΣ. Κι όλα αυτά με μία διορισμένη ΑΡΙΣΤΕΡΗ Διοίκηση που και ιδεολογικά, θεωρητικά είναι με τους εργαζόμενους. Τύφλα να ‘ χουν τα GOLDEN BOYS (ως προς τις μεθόδους και όχι σαν γνώσεις). Αυτό είναι το πρόσωπο τους και ιδίως η αριστερή πλευρά του και είναι η πιο αποκρουστική. Γι όλα αυτά δε τα κωμικοτραγικά το κατ’ εξοχήν όργανο που είναι για τη προάσπιση των εργαζομένων η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ακολουθεί το δόγμα «η σιωπή είναι ….χρυσός»

Σαν εργαζόμενοι που έχουμε αναδείξει την Εταιρεία δικαιούμαστε καλύτερη συμπεριφορά, καλύτερη Διοίκηση. Αξίζουμε περισσότερο σεβασμό γιατί τον έχουμε κατακτήσει. Ενημερώνουμε δε ότι ο σεβασμός κατακτάται, δεν επιβάλετε με διοικητικά μέτρα, ούτε εξαγοράζεται.

Έρευνες έχουν δείξει ότι στις μεγάλες Εταιρείες για να συνεχίσει η ανοδική τους πορεία, χρειάζεται ικανό προσωπικό (που έχουμε) καθώς και ικανό Manager ο οποίος πρέπει να έχει όμως τα απαραίτητα προσόντα για να διοικήσει.

Αν κάποιος δεν έχει τίποτε απ’ όλα αυτά τότε είναι βέβαιο ότι θα εκδηλώσει ότι ταπεινά ένστικτα έχει (κόμπλεξ) για να μπορέσει να λειτουργήσει. Και όπως πολύ εύστοχα γράφτηκε σε μία ανακοίνωση το να έρχεται κάποιος με «δανεικό σακάκι» στη δουλειά δεν είναι κακό ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΑ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σκόνδρας Αθανάσιος

Ρετουνιώτης Διονύσιος
 
Υ.Γ. Όποιος προσεύχεται για βροχή να είναι έτοιμος για τη καταιγίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here