Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ: «1η ΜΑΗ – Aς σταθούμε λοιπόν όλοι μπροστά τους»

Δημοσιεύτηκε στις:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

Απρίλιος 2019

1η Μαΐου

Συνάδελφοι,
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας,του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44.

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να βάλουν την δικιά τους Ατζέντα να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στις επιταγές του υπερταμείου και να ανανεώσουμε την αντίθεση μας στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών είναι η ώρα να βροντοφωνάξουμε ότι ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ, ΚΑΙ ΝΕΡΟ δεν είναι εμπορεύματα. Ανήκουν στο ΛΑΟ, και με αυτό το σύνθημα στα χείλη σας καλούμε όλους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της φετινής πρωτομαγιάς

Συνάδελφοι,
Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού υποθήκευσε τη χώρα για 100 χρόνια στους ξένους, μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Οι εργαζόμενοι όμως 10 χρόνια τώρα ζουν στο πετσί τους τις δίκαιες αναπτύξεις τους, με τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα τους.

Τώρα παρά ποτέ είναι κρίσιμο οι εργαζόμενοι ενωμένοι να βγουν στους δρόμους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουν να πάρουν πίσω όσα βιαίως τους έχουν αποσπάσει. Να απαιτήσουν την αξιοπρέπεια τους πίσω

Ο Σύλλογος Προσωπικού καλεί τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες με τις προεκλογικές υποσχέσεις αφού μόλις κατακαθίσει ο κουρνιαχτός των εκλογών είναι δεδομένη η έφοδος στα δικαιώματα μας που για μια ακόμα φορά θα δοθούν βορά στους δανειστές. Εξ άλλου οι πρόσφατες εξελίξεις στην Εταιρεία σηματοδοτούν το μέλλον.

Θεωρούμε επίκαιρους όσο ποτέ τους στίχους της της Florence Reece απ το τραγούδι Which side are you που γράφτηκαν σαν διαμαρτυρία για την απεργία των Μεταλλωρύχων της Harlan County το 1931 και σας καλούμε να πάρετε θέση.

Χρωστάν δεν τους χρωστάμε
αυτό να θυμηθείς,
σαν έρθει εκείνη η ώρα
μπροστά τους να σταθείς.

Ας σταθούμε λοιπόν όλοι μπροστά τους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σκόνδρας Αθανάσιος       Ρετουνιώτης Διονύσιος

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here