Σύλλογος Προσωπικού: “Προσφυγή για τη μη επαναφορά των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

Δεκέμβριος 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Στην συνεδρίαση του, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Πέμπτη στις 28/11  αφού συγκροτήθηκε  σε σώμα σύμφωνα με το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ αποφασίσαμε :

1.  Την προκήρυξη των εκλογών και την διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων για την Τετάρτη 11/12 στο κτίριο του Περισσού.

2.  Την κάλυψη των δικαστικών εξόδων  από τον Σύλλογο όλων των μελών του για προσφυγή στη δικαιοσύνη, ως προς τη μη επαναφορά των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα (ΣΣΕ 2012, 2015, 2018).

Ο σύλλογος μας υλοποιώντας προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. για συναντήσεις με τη διοίκηση – αποστολή εξωδίκου και επιστολή προς το Δ.Σ. της Εταιρείας και αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση, αποφασίσαμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη.

Έτσι και για την αποφυγή προηγούμενων δυσάρεστων καταστάσεων αποφασίσαμε αντί του δώρου που είναι άπαξ να καλύψει το σωματείο τα δικαστικά έξοδα για όλα τα μέλη μας. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, μειοψηφώντας οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας για άλλη μια φορά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

  • Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν συνεχώς με παρεμβάσεις στην Διοίκηση τότε να σταματήσουν τον Σύλλογο από διεκδικήσεις για τους εργαζομένους.
  • Είναι οι ίδιοι που περιέφεραν την Διοίκηση Μπενίση κάνοντας προεκλογική εκστρατεία στους χώρους εργασίας.
  • Είναι οι ίδιοι (μαζί με τους υποστηρικτές τους) που υπέγραψαν νέες περικοπές (15 εκατομμύρια ευρώ από τους εργαζομένους) δώρο στην Διοίκηση Μπενίση .

Έτσι καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η νέα επίθεση λάσπης προς τον Σύλλογο μας και τα στελέχη του, από την παράταξη της Συμμαχίας και τον επικεφαλής της.

Είναι δε πρωτοφανές ανακοίνωση Συνδικαλιστικής παράταξης (Συμμαχία) να μιλά για αμφίβολες δικαστικές προσφυγές.

Αντί να στηρίξουν, προσπαθούν έτσι να βάλουν φρένο σε διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Φοβούνται μάλλον ότι θα αποκαλυφθούν για το ρόλο τους στην Σ.Σ.Ε 2019.

Η Ομοσπονδία τι άποψη έχει; Στηρίζει την προσπάθεια των Σωματείων; Συμφωνούν και αυτοί για το “αμφίβολο” του θέματος; Υπάρχει ή όχι μη τήρηση των όρων των Σ.Σ.Ε; (Ξένες γλώσσες, περικοπές κ.α.)

Συνάδελφοι,
Στις ύβρεις και την λάσπη εμείς απαντάμε με δράσεις και διεκδικήσεις για τους εργαζόμενους χωρίς ανταλλάγματα απ΄ τις διοικήσεις για τις υπηρεσίες μας.

Ζητάμε απ΄ όλους να συμμετέχουν μαζικά στην Γ.Σ. την Τετάρτη 11/12 και ώρα 10 π.μ. στον Περισσό και στις εκλογές να καταδικάσουμε το ψέμα και την αθλιότητα χωρίς εκβιασμούς, χωρίς εκφοβισμό και κυρίως χωρίς συνδικαλιστές όργανα της Διοίκησης στο Σύλλογο μας.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σκόνδρας Αθανάσιος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here