Σύλλογος Υπαλλήλων Μ.Ε. ΕΥΔΑΠ: “Το νερό δεν πωλείται”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Σεπτέμβριος 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΣΑΙ

Η Κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές με την υπογραφή του 3ου μνημονίου και εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης για την άντληση 2,8 δις, κατέθεσε σχέδιο νόμου την Παρασκευή 23.9.2016 το οποίο ψηφίζεται την Τρίτη 27.9.2016. Το Ν/Σ περιλαμβάνει πλήθος δυσμενών μέτρων.Κεντρικός άξονας όμως του Ν/Σ παραμένει η εκχώρηση του σύνολου των μετοχών της Ε.ΥΔ.Α.Π και άλλων στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου στο νέο Υπερταμείο για 99 χρόνια με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.

Η παράκαμψη της απόφασης του ΣΤΕ (1906/2014), όπου αναφέρει ότι ” η μετατροπή της Ε.ΥΔ.Α.Π σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών. Κατ’ουσίαν η μετατροπή της δημόσιας επιχειρήσεως σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και δή υψηλής ποιότητας ” καθιστά δυνατή την πώληση της Ε.ΥΔ.Α.Π με τρομακτικές συνέπειες προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Η αύξηση των τιμολογίων, η κακή ποιότητα νερού, η καταστρατήγηση-κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων των εργαζομένων, οι απολύσεις, είναι οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Επιχειρήσεων διαχείρισης νερού ανά την υφήλιο.

Η Ο.Μ.Ε σε συνεργασία με τους Συλλόγους αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
– Δευτέρα 26.9.2016 τρίωρες στάσεις εργασίας, 12:00-15:00 και 15:00-18:00 με συγκέντρωση των εργαζομένων στο κτήριο της Λαοδικείας στις 10:30. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή και θα επιδοθεί ψήφισμα στο Πρόεδρο της Βουλής.
– 24ωρη Απεργία την Τρίτη 27.9.2016, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι πράξεις και όχι τα λόγια των κυβερνητικών στελεχών μηδέ του Πρωθυπουργού εξαιρουμένου – ο οποίος όταν υπήρξε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωνε δημόσια ότι το νερό είναι φυσικό αγαθό και δεν πωλείται – εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για τις προθέσεις και τις δηλώσεις τους ότι η Ε.ΥΔ.Α.Π θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΕΑΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Ν. Βασιλειάδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Μ. Βρούτσης

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here