ΣYMMAXIA: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τις εκλογές

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2017

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ανανεωτικής Προοδευτικής Κίνησης Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης (Ρ.Α.Κ.), με σοβαρότητα, με καινοτόμες και αληθινές προτάσεις, χτίζοντας συμμαχίες με κινήσεις εργαζομένων που έχουν τις ίδιες ιδεολογικές αντιλήψεις και τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον, δημιούργησαν ένα συνδυασμό που κατατέθηκε στην κρίση όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και επικυρώθηκε θετικά καταλαμβάνοντας τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις.
Η τεράστια αποδοχή αυτού του εγχειρήματος από τους εργαζομένους που επικροτήσαν αυτή τη προσπάθεια, δίνοντας μας συντριπτικά ποσοστά στην πρώτη εμφάνισή μας, σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ως η μεγάλη Προοδευτική παράταξη του εργασιακού μας χώρου.

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή των εκπροσώπων στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΕ με ποσοστό συμμετοχής που άγγιξε το 83%.

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν στον εκφοβισμό μεγάλων και μικρών συνδικαλιστικών στελεχών. Δεν υπέκυψαν και δεν υιοθέτησαν τις ύβρεις και τις συκοφαντίες κατά την προεκλογική περίοδο.

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την επιτυχημένη πορεία των στελεχών μας, απάντησαν με ηχηρό τρόπο στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση κατατάσσοντάς μας ως την Πρώτη και μεγαλύτερη δύναμη του Προοδευτικού χώρου στην ΕΥΔΑΠ.

Η παράταξή μας επιβεβαιώθηκε ως μεγάλη συνδικαλιστική δύναμη στην ΕΥΔΑΠ, εκλέγοντας τον έναν εκ των δυο Εκπροσώπων στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, εκλέγοντας τον έναν εκ των δυο Εκπροσώπων στη ΓΣΕΕ, εκλέγοντας 4 Εκπροσώπους στην Ομοσπονδία και 2 Εκπροσώπους στην ΕΥΑΕ. Σε αντίθεση οι δυνάμεις του παρελθόντος κατέγραψαν ιστορικά χαμηλά ποσοστά ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΚΕΣ ενώ ξεπέρασαν σε πτώση το 73%, 72% και 53% αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ αποφάσισαν να γυρίσουμε σελίδα και να αφήσουμε πίσω τις νοοτροπίες και τις πρακτικές του χθες.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ απάντησαν με την ψήφο τους στα ψεύδη και στις παρά-πληροφορικές παραληρηματικές ανακοινώνεις με εκκωφαντικό τρόπο.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ κατέταξαν τον κάθε έναν εκεί που του αξίζει.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε αναδείξει τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις των επικεφαλής των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΕΚΕΣ που αποσκοπούσαν από κοινού στο να αποτραπεί η εκλογική διαδικασία για την Κοινωνικοποίηση και ουσιαστικά επεδίωκαν να διατηρηθεί ο απερχόμενος Εκπρόσωπός τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.
Δυστυχώς για τους εργαζόμενους επιβεβαιωθήκαμε καθώς οι επικεφαλής των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΚΕΣ υπέγραψαν εξευτελιστικό μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τις καρέκλες, τσαλαπατώντας κάθε ιδεολογική και συνδικαλιστική ηθική αξία. Οι εργαζόμενοι πλέον γνωρίζουν!!!

Για την Εκπροσώπηση στην ΓΣΕΕ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι η ιστορική παράταξη της ΔΑΚΕ, που παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας αντιλήψεις, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι έως τώρα την διέκρινε η αυτονομία της, οι διαφορετικές πολιτικές της προσεγγίσεις και η συνεισφορά της στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά δρώμενα της ΕΥΔΑΠ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο για την Εκπροσώπηση στην ΓΣΕΕ και κατεύθυνε τους περισσότερους εκλέκτορές της μαζί με κάποιους του ΣΕΚΕΣ, να ψηφίσουν τον ανιδιοτελή Βαγγέλη !!!

Για την Εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ

Οι εργαζόμενοι με καθολική ψηφοφορία για τον εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο απέδωσαν στο ΣΕΚΕΣ ποσοστά 8% χωρίς εκπρόσωπο στην ΕΥΑΕ, την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστικές υπόγειες συμφωνίες του απέδωσαν δια μαγείας ποσοστά 14% για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα να αποσπάσει έναν εκπρόσωπο από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Οφείλουμε, λοιπόν να αναρωτηθούμε :
Ποια ιδεολογική συγγένεια έχουν 6 ανυπότακτοι + 3 ανυπότακτοι ανεξάρτητοι + 1 ανυπότακτος ΠΑΣΚΕ + 2 ανυπότακτοι,-ες, που αναζητούσαν δήθεν ηθική ανεξάρτητη συνδικαλιστική στέγη;
Μήπως είναι καιροσκόποι και ανυπότακτοι σε αρχές και αξίες ;

Η ηθική διδάσκεται …….. το ήθος όμως όχι.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για την εκπροσώπησή τους, και έδωσαν την εντολή για ακηδεμόνευτη και διεκδικητική πορεία που θα έχει ως εκφραστές τις δυο μεγάλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που αναδυθήκαν από τις εκλογικές διαδικασίες και έχοντας ως σταθερό πυλώνα και απόλυτο ρυθμιστή των εξελίξεων τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως τη μεγαλύτερη Προοδευτική Παράταξη της ΕΥΔΑΠ ώστε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων να αποτελούν την πυξίδα για μια επιτυχημένη πορεία. Επέβαλαν το προοδευτικό πρόσημο και τον αγωνιστικό προσανατολισμό ως ένα από το κεντρικά συστατικά του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΥΔΑΠ.

Πιστοί στις αρχές μας και αντιλαμβανόμενοι το μεγάλο ποσοστό ευθύνης που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι:

Δεσμευόμαστε ότι, θα συνεχίσουμε την διεκδικητική – αγωνιστική πορεία μας διατηρώντας την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στάση μας, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν φιμώνεται, που δεν χειραγωγείται.

Δεσμευόμαστε για άλλη μια φορά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους συνάδελφους για μια ΕΥΔΑΠ Δημόσια με κοινωνικό χαρακτήρα

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ,
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Οι υποψήφιοι

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here