Τα χρέη στην‭ ‬ΕΥΔΑΠ‭ «‬πνίγουν»‬ τις‭ ‬Σχολικές‭ ‬Επιτροπές

Ληξιπρόθεσμες‭ ‬οφειλές‭ ‬ύψους‭ ‬142.000‭ ‬ευρώ‭ ‬έχει‭ ‬ο‭ ‬δήμος‭ ‬Φιλαδέλφειας‭ ‬– Χαλκηδόνας‭ ‬προς‭ ‬την‭ ‬ΕΥΔΑΠ,‭ ‬όπως‭ ‬έκανε‭ ‬γνωστό‭ ‬στην‭ ‬πρόσφατη‭ ‬συνεδρίαση‭ ‬του‭ ‬Δημοτικού‭ ‬Συμβουλίου‭ ‬της‭ ‬πόλης,‭ ‬ο‭ ‬Αντιδήμαρχος‭ ‬Οικονομικών,‭ ‬κ.‭ ‬Μιχάλης‭ ‬Λάλος. ‭‬Μάλιστα,‭ ‬για‭ ‬όσους‭ ‬θυμούνται‭ ‬παλιότερο‭ ‬ρεπορτάζ‭ ‬μας,‭ ‬δεν‭ ‬αποκλείεται‭ ‬να‭ ‬έχουμε‭ ‬και‭ ‬στο‭ ‬Δήμο‭ ‬Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας‭ ‬την‭ ‬κατάσταση‭ ‬που‭ ‬αντιμετωπίσουμε‭ ‬και‭ ‬στο‭ ‬Χαλάνδρι,‭ ‬όπου‭ ‬η‭ ‬ΕΥΔΑΠ‭ ‬έκοψε‭ ‬το‭ ‬νερό‭ ‬σε‭ ‬σχολική‭ ‬μονάδα.‭ ‬

Και‭ ‬αυτό‭ ‬γιατί‭ ‬όπως‭ ‬ενημέρωσε‭ ‬το‭ ‬Σώμα‭ ‬και‭ ‬το‭ ‬ακροατήριο‭ ‬ο‭‬ αντιδήμαρχος,‭ ‬από‭ ‬το‭ ‬χρέος‭ ‬των‭ ‬142.000‭ ‬ευρώ‭ ‬προς‭ ‬την‭ ‬ΕΥΔΑΠ‭ ‬το‭ ‬συντριπτικό‭ ‬ποσό‭ ‬αφορά‭ ‬στις‭ ‬Σχολικές‭ ‬Επιτροπές‭ ‬και‭ ‬το‭ ‬οποίο‭ ‬είναι‭ ‬ληξιπρόθεσμο.

‭Ο‭ ‬κ.‭ ‬Λάλος‭ ‬έκανε‭ ‬γνωστό‭ ‬ότι‭ ‬η‭ ‬διοίκηση‭ ‬της‭ ‬εταιρείας‭ ‬πρότεινε‭ ‬στο‭ ‬Δήμο‭ ‬διακανονισμό‭ ‬με‭ ‬18‭ ‬μηνιαίες‭ ‬δόσεις,‭ ‬πρόταση‭ ‬που‭ ‬δεν‭ ‬έκανε‭ ‬δεκτή‭ ‬ο‭ ‬Δήμος‭ ‬γιατί‭ ‬δεν‭ ‬θα‭ ‬μπορούσε‭ ‬να‭ ‬ανταποκριθεί‭ ‬στις‭ ‬υποχρεώσεις‭ ‬του,‭ ‬καθώς‭ ‬όπως‭ ‬είπε‭ ‬ο‭ ‬Αντιδήμαρχος,‭ ‬ο‭ ‬νόμος‭ ‬προβλέπει‭ ‬ότι‭ ‬δεν‭ ‬μπορεί‭ ‬να‭ ‬καλύψει‭ ‬αυτά‭ ‬τα‭ ‬χρήματα‭ ‬απ‭’ ‬ευθείας‭ ‬ο‭ ‬δήμος‭ ‬από‭ ‬τα‭ ‬ταμεία‭ ‬του‭ ‬αλλά‭ ‬θα‭ ‬πρέπει‭ ‬να‭ ‬τα‭ ‬πληρώσουν‭ ‬οι‭ ‬Σχολικές‭ ‬Επιτροπές.

‬ Τέλος,‭ ‬ο‭ ‬Αντιδήμαρχος‭ ‬Οικονομικών‭ ‬ενημέρωσε‭ ‬ότι‭ ‬είναι‭ ‬στις‭ ‬σκέψεις‭ ‬της‭ ‬διοίκησης‭ ‬να‭ ‬πάει‭ ‬το‭ ‬θέμα‭ ‬πιο‭ ‬ψηλά‭ ‬στα‭ ‬κεντρικά‭ ‬όργανα,‭ ‬προκειμένου‭ ‬να‭ ‬βρεθεί‭ ‬κάποια‭ ‬λύση‭ ‬και‭ ‬ίσως‭ ‬χρειαστεί‭ ‬να‭ ‬γίνουν‭ ‬και‭ ‬κινητοποιήσεις.‭

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here