Την παραίτηση 3 μελών του Υπερταμείου ζήτησε ο Σταϊκούρας

Πηγή:newmoney.gr

Την αποκάλυψη ότι στις 9.10.2019, τρία από τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ, παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Οικονομικών, κυρίου Χρήστου Σταϊκούρα, κάνει ο προκάτοχός του υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πρόκειται για τους κ.κ. Γιώργο ΤαβλάΓιώργο Σταμπουλή και Όλγα Χαρίτου,  τρία πρώην μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε, γνωστού και ως «Υπετραμείου Ιδιωτικοποιήσεων».

Σε ανακοίνωσή του, ο κύριος Τσακαλώτος αναφέρει πως τα τρία στελέχη που παραιτήθησαν «κατά κοινή ομολογία, έφεραν σε πέρας μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή με επαγγελματισμό και αφοσίωση, διατηρώντας την ανεξαρτησία τους και κρατώντας ευαίσθητες ισορροπίες μεταξύ των θεσμών και των κατευθύνσεων που τους δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου».

Και η δήλωση Τσακαλώτου καταλήγει: «Είναι προφανές ότι οι έννοιες της θεσμικής συνέχειας και ανεξαρτησίας του κράτους αποτελούν κενό γράμμα στη ρητορική της κυβέρνησης. Τουλάχιστον ας μην τις κρατούν υποκριτικά ως σημαία».

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here