ΣΕΚΕΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ανακοίνωση 4/6/2018

Το ΣΕΚΕΣ, οι Αναπληρωτές Διευθυντές, και οι “ψηφιοποιήσεις”

Διαβάσαμε τις διακηρύξεις των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και ΑΚΕ, που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή 1-6-2018, με διαφορά μερικών λεπτών, για τις εκλογές του επιστημονικού και δεν καταλάβαμε ποιος ο λόγος, συνάδελφοι της ΑΚΕ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, να βγάλετε δύο διαφορετικές διακηρύξεις για να πείτε ακριβώς τα ίδια πράγματα; Θα είμασταν πολύ καχύποπτοι αν υποθέταμε ότι πήρατε άνωθεν, με e-mail, το σχέδιο διακήρυξης  και απλά κάνατε κάποιες προσαρμογές και αλλάξατε τα ονόματα των υπογραφών;

Που είναι στις διακηρύξεις σας, συνάδελφοι της ΑΚΕ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, η κυβέρνηση, η διοίκηση, τα μνημόνια, οι ιδιωτικοποιήσεις,  οι εργολαβίες, οι ενοικιαζόμενοι, οι ατομικές συμβάσεις κλπ κλπ.

Μάλλον προβήκατε στην έκδοση των διακηρύξεων απλά για να γράψετε κάτι ενόψει εκλογών. Φυσικά  χωρίς να θίξετε κατά τι την αγαπημένη σας διοίκηση και κυρίως για να συκοφαντήσετε το ΣΕΚΕΣ.

Κατηγορείτε και οι δύο (ΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ) το ΣΕΚΕΣ γιατί δε στήριξε το θεσμό του Αναπληρωτή Διευθυντή στη διαβούλευση για το οργανόγραμμα. Η θέση του ΣΕΚΕΣ ήταν και είναι για ένα περιορισμένο, εξορθολογισμένο οργανόγραμμα με αντικειμενικές διαδικασίες στελέχωσης που θα εξυπηρετεί μια δημόσια ΕΥΔΑΠ.

Εσείς συνάδελφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΑΚΕ, πρέπει να απαντήσετε αν είστε υπέρ του οργανογράμματος ΤΕΡΑΣ που διαμόρφωσε η διοίκηση. Συμφωνείτε να υπάρχουν 26 Διευθυντές, σχεδόν 100 Αναπληρωτές Διευθυντές και συνολικά πλέον των 300 θέσεων ευθύνης και «ψυγειο-συμβούλων»  σε μια εταιρία με 2000 εργαζόμενους; Κι ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού να χρησιμοποιείται η «προσφορά» θέσεων ή η απειλή «μη προσφοράς» για συνδικαλιστική εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων και βέβαια στην επόμενη στροφή των εξελίξεων να βγάζει η αγαπημένη σας διοίκηση «στη σέντρα της ποινικοποίησης» όλους αυτούς τους συναδέλφους, και όχι μόνο αυτούς.

Πασχίζετε υποτίθεται για «την άμεση και αμετάκλητη δικαίωση των 54» και δηλώνετε ότι «θα είστε στο πλευρό τους σε κάθε περίπτωση». Που ήσασταν όταν δεν υπήρχαν διαδικασίες, όταν πολλοί εμπλεκόμενοι συνάδελφοι ζητούσαν, τότε απεγνωσμένα βοήθεια και δίοδο διαφυγής από υπογραφές, επιτροπές κλπ.; Ήσασταν όμως και τότε οσφυοκάμπτες και διαπλεκόμενοι της τότε αγαπημένης σας διοίκησης και ΣΙΩΠΟΥΣΑΤΕ, αφήνοντας τους συναδέλφους έρμαιο στις διαθέσεις και τις επιταγές της διοίκησης τότε και τώρα, με κίνδυνο να εξελιχτεί σε λαιμητόμο για 10άδες συναδέλφους η συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλλον υποκρίνεστε και θέλετε να συγκαλύψετε για να καλύψετε ή να μετακυλήσετε ευθύνες για να τους τσουβαλιάσετε στο «όλοι είναι ίδιοι και συνυπεύθυνοι».

Κι ενώ υιοθετήσατε την άποψη του ΣΕΚΕΣ ότι η μαζική εμπλοκή συναδέλφων οφείλεται σε διαδικασίες, «συνήθειες» και  πρακτικές, προσπαθείτε ακόμα και σήμερα, μέσω «πονηρών διατυπώσεων» και συκοφαντώντας το ΣΕΚΕΣ, να χρησιμοποιήσετε τους συναδέλφους ως προκάλυμμα διάχυσης, συγκάλυψης ή μετάθεσης ευθυνών.

Όταν υπάρχει απόφαση διοίκησης ή κάποιου οργάνου ή αρμόδιου στελέχους για την υλοποίηση μιας εταιρικής πολιτικής οφείλει η διοίκηση ή το όργανο ή το στέλεχος να παίρνει και την ευθύνη και τα μέτρα της σύννομης υλοποίησής της και να μη μετακυλίει  (μέσω διαφόρων πρακτικών) σε χαμηλότερα επίπεδα ευθύνες που δεν αναλογούν.

Το ΣΕΚΕΣ δηλώνει ότι θα στηρίξει με τον αποφασιστικό τρόπο που ξέρει να κάνει, και όλοι γνωρίζετε και από άλλες εργατικές υποθέσεις στο παρελθόν, τους, με τέτοιους τρόπους, εμπλεκόμενους συναδέλφους.

ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
Ομάδα Επιστημονικού

ΥΓ1: Κατανοούμε, συνάδελφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΑΚΕ, ότι μπροστά στη διοίκηση νοιώθετε αδύναμοι χωρίς την παρουσία του ΣΕΚΕΣ  («με αισθητή την απουσία των εκπροσώπων του ΣΕΚΕΣ» στη συνεδρίαση του ΔΣ την προηγούμενη Πέμπτη, όπως γράφετε) και είναι τιμητικό για μας αλλά σε επικοινωνιακά παιχνίδια μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους εμείς δε συμμετέχουμε.  Ότι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια (ακόμα και αν κάνουμε λάθος και χρειαστεί να διορθώσουμε). Το είπαμε λοιπόν, το γράψαμε και αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία ΓΣ του συλλόγου. Ήμασταν και θα είμαστε και στο μέλλον, δυναμικά παρόντες σε όλες τις ενέργειες διεκδίκησης λύσης, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ. Σε παιχνιδάκια διατυπώσεων που αλλοιώνουν την απόφαση της ΓΣ (με τι αντάλλαγμα και για ποιους;) και προετοιμάζουν συγκάλυψη, διάχυση ή μετάθεση ευθυνών εμείς δε συμμετέχουμε.

ΥΓ2: Φροντίστε στο μέλλον οι συντάκτες των ταυτόσημων ανακοινώσεων σας να διαθέτουν μεγαλύτερη φαντασία και να μπορούν να εμφανίζουν κάποιες μεταξύ σας αποκλίσεις για «τα μάτια του κόσμου». Εκτός κι αν είναι τέτοια πλέον η «συγχώνευσή σας» ή η άνωθεν δέσμευσή σας που δεν σας επιτρέπεται ούτε αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here