Το «φρέσκο γάλα» έγινε «διατακτικές τροφής»

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΗΣ;

Με την απόφαση 18559/11-02-2015 του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ περί χορήγησης διατακτικών τροφής ημερήσιας αξίας 0,75 Ευρώ στους δικαιούχους γάλακτος συνεχίζεται από τη διοίκηση της εταιρίας η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση της οφειλής γάλακτος του προηγούμενου έτους.

Πρόκειται για απαράδεκτη διαδικασία που προοπτικά θέτει σε κίνδυνο την υποχρέωση της εταιρίας για ημερήσια χορήγηση γάλακτος στους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές εργασίες. Η υποχρέωση είναι για χορήγηση φρέσκου γάλακτος και μόνο. Λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας που έχει μια διαδικασία διανομής του φρέσκου γάλακτος, καθημερινά, σε όλα τα σημεία που εργάζεται προσωπικό της εταιρίας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αποδεκτή μια διαδικασία διανομής διατακτικών φρέσκου γάλακτος και μόνο, αξίας ικανής για αγορά 1 λίτρου φρέσκου γάλακτος την ημέρα.

Η κοροϊδία της «αντικατάστασης» του γάλακτος με διατακτικές τροφής και μάλιστα αξίας που δε μπορεί κάποιος να αγοράσει 1 λίτρο φρέσκο γάλα, είναι και παράνομη και εκ του πονηρού και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δε μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση μια αναγκαία υποχρέωση της εταιρίας για την υγιεινή εργασία του προσωπικού.

Κώστας Λυμπέρης

Εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ στην ΕΥΑΕ (Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας)

ΥΓ: Είναι κρίμα που η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, με την τελευταία της ανακοίνωση, συνηγορεί στην κατεύθυνση της αντικατάστασης του φρέσκου γάλακτος με διατακτικές τροφής, και δεν υπερασπίζεται την ανάγκη να υλοποιείται η υποχρέωση της εργοδοσίας για παροχή φρέσκου γάλακτος.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κώστας Λυμπέρης
Κώστας Λυμπέρης
Εργάζεται στην ΔΔΥ. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ. Μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here