Παρασκευή 21/06/2019

Τράπεζες: ΠΑΣΚΕ και Ενότητα (όπως ΑΚΕ) υπέγραψαν Σύμβαση με αυξήσεις 2,75% (!!!) σε βάθος… τριετίας

Δημοσιεύτηκε στις:

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ με απόφαση της πλειοψηφίας του, που αποτελείται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και Ενότητα (παράταξη στην οποία ανήκει και η ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ) ανέστειλαν την προγραμματισμένη για τις 20 Μαρτίου απεργία και δέχτηκαν να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συνολικές αυξήσεις 2,75% σε βάθος τριετίας, δηλαδή περίπου 0,91% το χρόνο.

Η ηγεσία της ΟΤΟΕ με τη σύμβαση – μανιφέστο των τραπεζιτών, γύρισε την πλάτη στην αγωνιστική διάθεση των τραπεζοϋπαλλήλων για διεκδίκηση αυξήσεων 6% όταν με την προηγούμενη κλαδική σύμβαση είχαν υποστεί μείωση αποδοχών κατά 10%.

Με την στάση των παρατάξεων της Ενότητας και της ΠΑΣΚΕ στην ΟΤΟΕ, αποκαλύπτεται η υποκριτική τους στάση στην υπογραφή της ΣΣΕ στην ΕΥΔΑΠ. ΑΚΕ (Αγγελάκης) και ΠΑΣΚΕ (Μουτάφης) χαρακτήριζαν τη ΣΣΕ της ΕΥΔΑΠ που πέτυχε αυξήσεις από 10-15% «σύμβαση ντροπής», όταν οι ίδιοι από το 2012 μέχρι σήμερα είχαν υπογράψει τρεις (3) συμβάσεις (2012,2015,2018) με 0% ενώ ουδέποτε τόλμησαν να καλέσουν το προσωπικό σε κινητοποιήσεις.

Κύκλοι του ΣΕΚΕΣ σχολιάζοντας την απόφαση του Γ.Σ. της ΟΤΟΕ σημείωσαν ότι: «Το πρόβλημα της ΟΤΟΕ έγκειται κυρίως στο ότι δεν υπάρχει στους τραπεζοϋπαλλήλους μια ισχυρή αυτόνομη συνδικαλιστική συλλογικότητα όπως το ΣΕΚΕΣ. Επίσης, ότι δεν έχει καταφέρει η ηγεσία της Ενότητας (Γκιάτης) να αξιοποιήσει την… αγωνιστική εμπειρία των «συντρόφων» του της ΑΚΕ (Αγγελάκης) στην ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι όταν μετά από χρόνια αποφάσισαν να απέχουν από την διεκδίκηση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, η Ομοσπονδία εν τη απουσία τους κατάφερε να υπογράψει την καλύτερη σύμβαση που έχει υπογράψει συνδικάτο κατά την μνημονική και την υποτιθέμενη μεταμνημονιακή εποχή». 

532ΥποστηρικτέςΚάντε Like
92ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here