ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Το ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

Η εργοδοσία επικαλούμενη την κρίση προχώρησε σε 100 περίπου τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων του ομίλου, και εκβιάζει τους υπόλοιπους εργαζόμενους που έχουν αμοιβές πάνω από 1000 ευρώ μεικτά να υπογράψουν συμβάσεις ατομικές που θα περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών κλιμακωτά έως και 15%.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ κλιμακώνοντας με δεύτερη 48ωρη απεργία ενάντια στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και ζητάμε από όλα τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ τις παρατάξεις και την Ομοσπονδία της ΕΥΔΑΠ να σταθούν δίπλα τους.

Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η επιμονή της εργοδοσίας της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στα αντεργατικά μέτρα που ανάγγειλε είναι ένα κακό προμήνυμα συνολικότερα για τους εργαζόμενους όχι μόνο στον κλάδο αλλά στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Συνάδελφοι η εργαζόμενοι βάλλονται από παντού  οι εργαζόμενοι καλούνται για ακόμα μια φορά να πληρώσουν την κρίση τους και το μνημόνια τους . Να πληρώσουν αυτοί που για χρόνια θησαύριζαν και μας έφεραν σήμερα σε αυτήν την κατάσταση.

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που ετοιμάζουν και για την ΕΥΔΑΠ η γαλέρα που βιώνουν οι εργολαβικοί και στην ΕΥΔΑΠ δεν μας επιτρέπει να κλείνουμε τα μάτια.

Στον αγώνα τον εργαζόμενων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ βλέπουμε και το δικό μας μέλλον , πρέπει τα ΟΧΙ μας να γίνουν ΟΧΙ όλης της εργατικής τάξης για αυτό και καταγγέλλουμε την διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και την καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις.

Η Γραμματεία του ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here