Όλοι και όλες στην Απεργία της 6ης Νοεμβρίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Tην Τετάρτη 6 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε 24ωρη Γενική Απεργία και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα με βασικά αιτήματα: Εργασία για όλους & όλες, Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, Δημοκρατικά Δικαιώματα. Στον κατάλογο των αιτημάτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής λιτότητας, η υπεράσπιση των συντάξεων, η ακύρωση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Κάποιοι συνάδελφοι/ες εύλογα θα σκεφτούν: «Άλλη μια απεργία, για την τιμή των όπλων, παραδοσιακά την παραμονή  ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού, από μια αναξιόπιστη στα μάτια των εργαζομένων συνδικαλιστική ηγεσία».  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όση αλήθεια κι αν περιέχουν τέτοιοι προβληματισμοί (και περιέχουν πολλή) δεν είναι, τώρα, η ώρα να κάνουμε πίσω. Σίγουρα, όταν θα έχουμε απαλλαγεί από τους υπεύθυνους της σημερινής κοινωνικής καταστροφής,  η ιστορία θα καταγράψει στα κιτάπια της την αλήθεια (α – λήθη) για την στάση του καθένα.
Δεν είναι η ώρανα περιμένουμε να δούμε αν θα αντέξουμε και πόσο θα αντέξουμε. Αν «ο κόσμος (εμείς, δηλαδή), κάνει ή δεν κάνει αυτό που πρέπει.
Είναι η ώρανα βρεθούμε μαζί στους δρόμους του αγώνα μαζί με όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα της πρόσβασης όλων σε δημόσια αγαθά, την αξιοπρεπή διαβίωση, την δημοκρατία 
Είναι η ώρανα τελειώνουμε με το φόβο, το «διαίρει και βασίλευε», τον κοινωνικό αυτοματισμό,  που οι κυρίαρχες δυνάμεις προσπαθούν να σπείρουν μέσα στους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος, κανένας κλάδος, κανένας αγώνας μόνος του.
Είναι η ώρα και στην ΕΥΔΑΠ να αγνοήσουμε τις «Σειρήνες», που μας ψιθυρίζουν καθησυχαστικά στο αυτί: «έχουμε πιάσει πάτο και πάλι καλά είμαστε, δεν μας κόβουν άλλα», «η ΕΥΔΑΠ δεν πουλιέται», «σιγά μη γίνουν απολύσεις». 
Είναι η ώρα να απαιτήσουμε κατάργηση της ιδιωτικοποίησης με παραχώρηση τομέων της ΕΥΔΑΠ σε εργολάβους και συμβούλους. Να απαιτήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, αντί προσλήψεων μέσω «δουλεμπορικών» γραφείων με πελατειακά κριτήρια,
Είναι η ώρα να απαιτήσουμε την διατήρηση του εφάπαξ και καταβολή του από την ΕΥΔΑΠ. 
Είναι η ώρανα υπερασπίσουμε τη δημοσία ΕΥΔΑΠ ενάντια στην πώληση της στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε ΟΛΟΙ στη δημοσία ΕΥΔΑΠ, με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους. Να σταθούμε μπροστά και δίπλα στην κοινωνία για το δικαίωμα της στο φθηνό, ποιοτικό νερό για όλους, στο δικαίωμά της για υψηλού επιπέδου παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στον προϋπολογισμό του 2014 περιλαμβάνονται περικοπές 1,8 δις ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση, οδηγώντας σε διάλυση τις όποιες παροχές και τα ταμεία. Τα χαράτσια αυξάνονται κατά 2 δις βάζοντας στο στόχαστρο σπίτια και χωράφια. Ετοιμάζονται να βάλουν 25 ευρώ «εισιτήριο» στα νοσοκομεία! Έρχεται απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, δουλειά τις Κυριακές, εργασιακή κόλαση στον ιδιωτικό τομέα. Οι δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο συνεχίζονται. Το ξεπούλημα της ενέργειας, των νερών, των λιμανιών, του ορυκτού πλούτου, κάθε δημόσιου αγαθού είναι σε εξέλιξη!
Την ίδια στιγμή 505 Έλληνες είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται από 50 δις ευρώ το 2012, σε 60 δις ευρώ το 2013! Οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και οι 200 πιο κερδοφόροι ομίλοι εταιρειών αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 4,5% και βελτίωσαν εντυπωσιακά την κερδοφορία τους κατά 44,3%!
Να ποιο είναι το success story της κυβέρνησης. Να οι πραγματικοί, οι ταξικοί, στόχοι του Μνημονίου. Να σώσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες και όχι, βέβαια, την Ελλάδα. Να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ένα είναι το ερώτημα: Θα καταφέρουν να εφαρμόσουν τα μέτρα των μνημονίων και να περάσουν σε ένα νέο γύρο σκληρής επίθεσης;  Ή οι εργαζόμενοι με την κλιμάκωση των αγώνων τους θα τους εμποδίσουμε, θα ανατρέψουμε και την βάρβαρη πολιτική τους και την κυβέρνησή που την εφαρμόζει, μαζί με όσους εντός κι εκτός Ελλάδας σχεδιάζουν, στηρίζουν, υποστηρίζουν, ανέχονται ή υποτάσσονται σε τέτοιες πολιτικές.
Η απεργία της 6ης Νοεμβρίου θα είναι η δική μας απάντηση.
Για να μπει τέλος στην φτώχεια,  την  ανεργία, τα χαράτσια, την εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών, τον αυταρχισμό, την κρατική και εργοδοτική καταστολή. Την απαξίωση της δημοκρατίας.
Για να απαιτήσουμε μια διαφορετική κατεύθυνση στην πορεία της χώρας. 
Όλοι και όλες στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου
Θα νικήσουμε!
Δευτέρα 4/11/13
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕ&Σ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συμφωνώ.
    Όμως, το σημάδι οτι αρχίζει κατι να αλλάζει στην Ελλάδα, θα είναι ΜΟΝΟΝ εκείνες οι συνδικαλιστικές εκλογές που θα ανατρέψουν αυτες τις ”αναξιόπιστες συνδικαλιστικές ηγεσίες” που είναι όργανα της δολοφόνου κυβέρνησης ανάμεσα στους εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here