Δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας  χθες Δευτέρα 24/11 το πρώτο προγραμματισμένο Δ.Σ. του πολύπαθου Συλλόγου Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.

Δεν επιτεύχθηκε η απαρτία εξαιτίας της απουσίας 8 μελών του ΔΣ που έχουν εκλεγεί με τη ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ. (Βασιλόπουλος, Γρατσίας, Σπύρου, Ματαράγκας, Λούζης, Ρετουνιώτης Κυρίτσης, Τσίληρας)

Παρευρέθηκαν τα  7 μέλη που έχουν εκλεγεί με την ΕΣΚ (Χαρατσής,Λιάκας, Δερβεντζής, Τσολάκος, Αποστόλου) και το ΣΕΚΕΣ (Κουσουρής Τσόκαλης)

Προφανώς οι συνάδελφοι που έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους για να τους εκπροσωπούν, δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουν τις αιτίες  της σειράς των τριών αποτυχημένων εκλοαγοπολογιστικών συνελεύσεων και την αδυναμία διεξαγωγής αρχαιρεσιών για τη νέα διοίκηση του Συλλόγου.

Δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουν για μια συγκροτημένη πορεία προς τη νέα σειρά συνελεύσεων που θα βγάλουν το σύλλογο από το αδιέξοδο που τον έριξαν. Ίσως ακόμα να θεωρούν ότι οι συνάδελφοι τους εξέλεξαν για να παρευρίσκονται σε όσα ΔΣ ευκαιρούν ή τους επιτρέπει η παράταξή τους.

Ας απολογηθούν στους συναδέλφους που τους εξέλεξαν.

Εκτός και αν είναι πολιτική επιλογή η διάλυση τoυ Συλλόγου και το κρύβουν πίσω από κροκοδείλια δάκρυα.

Αρνούνται έτσι την αναγκαιότητα επανεκκίνησης του Συλλόγου, τη στιγμή που η κυβέρνηση στοχοποιεί τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, διαλύει το ασφαλιστικό, βάζει εμπόδια στην λειτουργία του συνδικαλισμού, ανοίγει η συζήτηση για υπογραφή ΣΣΕ.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι προχωρούν σε Γενική Απεργία για να σταματήσουν τις καταστροφικές πολιτικές.

Οι ευθύνες του Προέδρου του Συλλόγού και της ΕΣΚ σα πλειοψηφούσας παράταξης είναι αδύνατον να καλυφθούν από τη πρωτοβουλία για σύγκλιση του ΔΣ.

Και κυρίως οι ευθύνες για το κλείδωμα του Σωματείου από τον Απρίλιο, ενώ ήδη είχε συμφωνηθεί – όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα- με τη ΠΑΣΚΕ το πάγωμα των εγγραφών μελών.

Όταν κινδυνεύουν καθιερωμένοι συσχετισμοί η περιχαράκωση και η ταξικότητα της ΕΣΚ πάει περίπατο.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης χρησιμοποιούσε συχνά τη παροιμίαόποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι. Η ΕΣΚ πληρώνει τα λύτρα αυτής της πολιτικής επιλογής. Και εξακολουθεί να επιμένει σε αυτή την επιλογή με αποτέλεσμα να παραμένουν για περισσότερους από 4 μήνες ασυνδικάλιστοι συνάδελφοι  που επιθυμούν να εγγραφούν στο Σύλλογο ενώ συνεχίζονται οι διαγραφές μελών.

Για να αποδειχθεί ότι η κίνηση για σύγκλιση ΔΣ δεν είναι, απλώς μια κίνηση αποτίναξης ευθυνών από τη πλευρά του Προέδρου του Συλλόγου και της ΕΣΚ, ο Πρόεδρος οφείλει να καλέσει άμεσα νέο ΔΣ σύμφωνα με το καταστατικό.

Να πραγματοποιηθεί ΔΣ που θα ανοίξει άμεσα το μητρώο μελών, ώστε να εγγραφεί όποιος επιθυμεί μέχρι την επόμενη συνέλευση.

Με κοινή ανακοίνωση τους τα μέλη του ΔΣ θα καλούν τα εναπομείναντα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στη συνέλευση που θα διακινηθεί με κοινές περιοδείες στους χώρους δουλειάς.

Επιστολή που θα απευθύνεται ονομαστικά σε κάθε μέλος του συλλόγου καλώντας στη συνέλευση και στη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες

Φυσικά μπορεί να υπάρξουν και άλλες προτάσεις απο συναδέλφους που το ΣΕΚΕΣ θα τις συζητήσει και θα τις προβάλλει.

Καλούμε τους συναδέλφους μέσα από το site του ΣΕΚΕΣ να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Πάντως τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ να ξέρουν ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα οι ευθύνες δεν είναι μόνο παραταξιακές για τη πορεία τού συλλόγου είναι και προσωπικές για την εδώ και 81 χρόνια πορεία του Συλλόγου Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ

Βασίλης Τσόκαλης

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here