Παρασκευή 21/06/2019

37ο Συνέδριο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Τυφλή αντιπαράθεση παρατάξεων ή αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων;

Δημοσιεύτηκε στις:

Την Τετάρτη 22 Μαίου 2019 συνήλθε στο ξενοδοχείο Τιτάνια το 37ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

Ο χρόνος του Συνεδρίου δυστυχώς αναλώθηκε στο μεγαλύτερό του μέρος σε αντιπαράθεση γύρω από διαδικαστικά και θέματα «επι προσωπικού». Μεγάλο μέρος του χρόνου αναλώθηκε σε ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις εκτός διαδικασίας για τα οικονομικά της προηγούμενης περιόδου, με αποτέλεσμα εκτός από τους εκπροσώπους των παρατάξεων να μην διατεθεί χρόνος για τοποθετήσεις των συνέδρων και λήψης αποφάσεων για το μέλλον.

Η ευθύνη ανήκει κυρίως στην ηγεσία της παράταξης της ΑΚΕ και προσωπικά του επικεφαλής της. Από την αρχή δημιούργησαν σκόπιμα κλίμα έντασης με συνεχείς διακοπές και αντεγκλήσεις. Σαφής στόχος της ηγεσίας της ΑΚΕ να κυλήσει ο χρόνος, να μην καταλήξει το Συνέδριο σε αποφάσεις, να μην παρθούν αποφάσεις, να μην πάρουν θέση στα προβλήματα που σήμερα απασχολούν τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕ μίλησε δύο φορές, συνολικά περίπου μια ώρα. Αρχικά σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. και στη συνέχεια σαν επικεφαλής της ΑΚΕ. Ανάλωσε το χρόνο του στα γνωστά τετριμμένα επιχειρήματα κατά της ΣΣΕ του Ιανουαρίου, στις συνήθεις συκοφαντίες κατά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΜΕ και ειδικά κατά των μελών του ΣΕΚΕΣ. Απέφυγε να αναλάβει έστω στο ελάχιστο την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση της ΟΜΕ από την παράταξή του για την περίοδο 2013-2017, που όπως αποκαλύφθηκε από νέα στοιχεία που προσκόμισαν ο γενικός και ο οικονομικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΜΕ ήταν πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και χρηστής τήρησης των οικονομικών της ΟΜΕ. Μάλιστα στο τέλος επιχείρησε «συμψηφισμό»της κακοδιαχείρισης της περιόδου διοίκησης της ΑΚΕ με την προ του 2013 περίοδο, δηλαδή «και σεις τα ίδια κάνατε».

Μονομέτωπος κατά της σημερινής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΜΕ, η γενικότερη στάση στο Συνέδριο της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ. Ο εκπρόσωπός της στην τοποθέτησή του, άφησε στο απυρόβλητο την πολιτική της ΑΚΕ σε όλο το προηγούμενο διάστημα, υιοθέτησε την τακτική δυσφήμισης των στελεχών των άλλων παρατάξεων, εισάγοντας μια νέα διαχωριστική γραμμή, μεταξύ «τίμιων» και «μη τίμιων» συνδικαλιστών. Τίμιοι συνδικαλιστές είναι a priori οι συνδικαλιστές που ανήκουν ή προσχωρούν στο ΠΑΜΕ. Οι υπόλοιποι είναι «εγκάθετοι» της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα και γι αυτό παίρνουν θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι, διευθυντές κ.λ.π.) για να «υλοποιούνται» οι εντολές της διοίκησης χωρίς αντίσταση. Η σύγχρονη εκδοχή της «πρακτορολογίας». Ανάλογη λογική με αυτή των αποτυχημένων γκαιμπελίσκων της ηγεσίας της ΑΚΕ.

Την τακτική της λάσπης κατά πάντων «απογείωσε» ο επικεφαλής της ΑΚΕ όταν σε μία από τις πολύωρες τοποθετήσεις του ανακάλυψε, επιτέλους, ότι στην ΕΥΔΑΠ γίνονται και… διακοπές υδροδότησης, οι οποίες, όμως ξεκίνησαν να γίνονται κατά χιλιάδες εβδομαδιαίως από τότε που… μέλος του ΣΕΚΕΣ έγινε προϊστάμενος σε Περιφερειακό Κέντρο!!!

Οι εκπρόσωποι της «Συμμαχίας» επικεντρώθηκαν κυρίως στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης και στην ΕΥΔΑΠ της Προοδευτικής Συμμαχίας που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντίδοτο στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Μια απόπειρα σύγχρονης επανάληψης της τακτικής της δεκαετίας 1980-90: «Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, να μην έρθει η Δεξιά», η οποία ούτε την Δεξιά απέτρεψε, ούτε το νεοφιλελευθερισμό να εφαρμοστεί σαν επίσημη οικονομική και πολιτική «θρησκεία» του αστικού κατεστημένου, ούτε την κρίση να αποτρέψει, ούτε βέβαια να «σκίσει» τα μνημόνια, τα οποία έγιναν τρία και μόνιμο καθεστώς με βασική ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ επικεντρώθηκε σε περιγραφή της διαχείρισης των οικονομικών της ΟΜΕ περιόδου 2013-2017, με νέες αποκαλύψεις για τιμολόγια άσχετα με τους σκοπούς της ΟΜΕ (π.χ. αγορά σανού αξίας 2.000€!) ή την έκδοση επιταγών στο όνομα συναδέλφου μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής, που στην απάντησή του αρνήθηκε ότι έχει παραλάβει!

Το ΣΕΚΕΣ με την ανακοίνωσή του πριν το Συνέδριο, όσο και με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του στο Συνέδριο, επέμενε στην ανάγκη για αγωνιστική ενότητα του προσωπικού με συγκεκριμένες διεκδικήσεις (κατέθεσε 10 προτάσεις). Θύμισε ότι όλες οι μέχρι τώρα θετικές στιγμές στην ΕΥΔΑΠ (αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης και της ένταξης στο Υπερταμείο, αποτροπή της απόλυσης και μονιμοποίηση των υδρονομέων) ήρθαν από αγώνες που δόθηκαν από όλο το προσωπικό και με όλες τις παρατάξεις στο δρόμο. Ο διχασμός και οι εσωτερικοί διμέτωποι αγώνες είναι αυτοί που διευκολύνουν το μνημονιακό καθεστώς, την κυβέρνηση και την εργοδοσία να περάσει τα σχέδιά της και όχι η κοινή στάση και η επιμονή σε σαφείς, τεκμηριωμένες και ώριμες διεκδικήσεις.

Το ΣΕΚΕΣ στο Συνέδριο κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις για να γίνουν ψηφίσματα του Συνεδρίου, τα οποία όμως δεν συζητήθηκαν λόγω της έλλειψης χρόνου. Θα συνεχίσουμε στο ΔΣ της ΟΜΕ για να υιοθετηθούν.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ (22/5/2019)

.1.

Για μια ΕΥΔΑΠ πραγματικά δημόσια, μοχλό παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η καταπολέμηση της ανεργίας, θα πραγματοποιηθεί με την αναδιανομή πόρων, εισοδημάτων και ισχύος από το κεφάλαιο προς την εργασία και όχι με το αντίθετο, όπως γίνεται μέχρι σήμερα και μας οδήγησε στην κρίση.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα αγωνιστούμε για μια ΕΥΔΑΠ πραγματικά δημόσια, μοχλό παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημιουργίας θέσεων απασχόλησης με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Διεκδικούμε και απαιτούμε από τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε:

  1. Αλλαγή της οργάνωσης του εργασιακού χρόνου. Άμεση καθιέρωση μειωμένου ωραρίου 30 ωρών την εβδομάδα, χωρίς καμία μείωση αποδοχών.
  2. Προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού μόνιμου προσωπικού
  3. Να μπει τέλος στους εργαζόμενους με διαφορετικές σχέσεις εργασίας (ενοικιαζόμενοι, ατομικές συμβάσεις, μπλοκάκια, συμβασιούχοι, εργολαβικοί κ.λ.π.) με μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, όσων μέχρι σήμερα εργάζονται με τέτοιες σχέσεις στον κύκλο του νερού.
  4. Συνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργασιακών μορφών στην ΕΥΔΑΠ με αίτημα ενιαίες αποδοχές και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. 

.2.

Για ένα δυνατό και αντιπροσωπευτικό συνδικάτο στην ΕΥΔΑΠ

Είναι ώριμη πλέον στην συνείδηση των συναδέλφων η ιδέα, ότι η υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων (εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, υγειονομικά κ.λ.π.) θα είναι αποτελεσματική μόνο αν η συνδικαλιστική  πολυδιάσπαση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ σε 10 σωματεία, αποτελέσει οριστικό παρελθόν.

Έφτασε ο καιρός για ένα (1) καλά οργανωμένο και δυνατό σωματείο στην ΕΥΔΑΠ, με διατάξεις, που θα κατοχυρώνουν καταστατικά την εκπροσώπηση όλων των κλάδων των εργαζομένων στη διοίκησή του.

Το ΔΣ της ΟΜΕ να αναλάβει τη  δρομολόγηση των διαδικασιών για ΕΝΑ μαζικό πρωτοβάθμιο συνδικάτο ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και τη δημιουργία Πανελλαδικής κλαδικής Ομοσπονδίας Νερού.

.3.

Κανένας συμπολίτης μας χωρίς νερό

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η πρόσβαση στο νερό, στοιχείο απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία. Το δικαίωμα στο νερό είναι απολύτως απαραίτητο για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

  • Η Συνθήκη «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τις Υδάτινες Πηγές» του 2001,του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο άρθρο 5 δεσμεύει τα ευρωπαϊκά κράτη, ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα [πρόσβασης] σε μία επαρκή ποσότητα νερού για την εξυπηρέτηση των βασικών τους αναγκών»
  • Το Ψήφισμα 64/292 του 2010, της ΓΣ του ΟΗΕαναγνώρισε «το δικαίωμα στο ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό και στην υγιεινή ως ανθρώπινο δικαίωμα ουσιώδες για την πλήρη απόλαυση της ζωής και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 
  • Η ομόφωνη απόφαση A/HRC/15/L.14 του 2010, του Συμβούλιου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνεπιβεβαίωσε ότι «το ανθρώπινο δικαίωμα στο ασφαλές πόσιμο νερό και στην υγιεινή πηγάζει από το δικαίωμα σε ένα επαρκές βιωτικό επίπεδο και σχετίζεται άρρηκτα […] με το δικαίωμα στη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια«).

Σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με το 64% των πολιτών να αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες ( μελέτη ΙΟΒΕ 1/2019) η στέρηση της υδροληψίας συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως βασικό μέσο για την εξασφάλιση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών.

Η πολιτική “no pay, no drink” είναι ο ορισμός της εμπορευματοποίησης του νερού, αντίθετη με τις διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις του ΟΗΕ για απρόσκοπτη πρόσβαση όλων σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Είναι αδιανόητο μια εταιρεία δημοσίου ελέγχου όπως η ΕΥΔΑΠ, που παρέχει το ζωτικό κοινό αγαθό του Νερού, με εκατομμύρια καθαρά κέρδη και ρευστότητα να αφήνει χωρίς νερό άπορες οικογένειες που έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική κρίση, που δημιουργεί η μνημονιακή βαρβαρότητα.

Καλούμε την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσει άμεσα:

  • Σε αποκατάσταση της παροχής νερού σε όσους αδυνατούν λόγω οικονομικής αδυναμίας να καταβάλλουν τις οφειλές τους και σε σταμάτημα των διακοπών υδροδότησης σε όσους είναι οικονομικά ή κοινωνικά αναξιοπαθούντες. Να οριστούν οικονομικά – κοινωνικά – ανθρωπιστικά κριτήρια διακοπής – μη διακοπής της υδροδότησης.
  • Σε διαγραφή χρεών και προσαυξήσεων όσων αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν και σε άτοκη ρύθμιση χρεών, με διαγραφή προσαυξήσεων, για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
532ΥποστηρικτέςΚάντε Like
92ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here