Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
spot_img
spot_img
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΕΚΕΣ

Παρέμβαση σε γραφεία της ΕΥΔΑΠ για τις διακοπές υδροδότησης έκανε ο Ρουβίκωνας

Παρέμβαση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ έκανε ο Ρουβικωνας σύμφωνα  με ανάρτηση του στο rouvikonas.gr:"Το νερό ανήκει στην κατηγορία αγαθών που χωρίς αυτά δεν υπάρχει ζωή. Μετατρέποντας το αγαθό σε εμπόρευμα καταδικάζει αυτούς που δεν έχουν να το πληρώσουν σε αργό θάνατο. Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, ως φυσικού πόρου, δεν έχει προς το παρόν προχωρήσει γιατί γνωρίζουν καλά ότι θα συναντήσουν ισχυρές κοινωνικές -και σε κάποιες περιπτώσεις και θεσμικές- αντιστάσεις. Οι υπηρεσίες υδροδότησης της Αττικής όμως, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ξεπουλήματος σε ιδιώτες: Το ΕΥΣ (Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα), μέσω του οποίου υδρεύεται το λεκανοπέδιο, μέχρι σήμερα λειτουργεί και συντηρείται από την ΕΥΔΑΠ. Πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση ΝΔ ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης του ΕΥΣ σε κατασκευαστικούς ομίλους, αποκλείοντας με προσχήματα την συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στον διαγωνισμό.

Δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιούν βασικές ανάγκες τους με βάση την πρόσβαση στο καθαρό νερό αυξάνεται στα 1,6 δισεκατομμύρια, την ώρα που το 88% των περιστατικών διάρροιας που καταγράφονται παγκοσμίως μπορεί να αποδοθεί στο ανθυγιεινό νερό.

Ειδήσεις - Ρεπορτάζ

περισσότερο

  Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του διευθ. συμβούλου της ΕΥΔΑΠ στην Κηφισιά

  Σε συνέχεια της παρέμβασής μας στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά (https://rouvikonas.gr/archives/5754), για διακοπές υδροδότησης σε σπίτια ανθρώπων της βάσης μας και την εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών, σήμερα προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο σπίτι του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπου Σαχίνη.

  Γ. Αλεξανδράκης: “Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου”

  Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου και με εκλέξατε για εκπρόσωπο σας  στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ. Υπόσχομαι ότι θα φανώ για μία ακόμα φορά αντάξιος των προσδοκιών σας. Ο συνδυασμός Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία κατάφερε παρά τις αντιξοότητες να κερδίσει κατά πολύ την προτίμηση των εργαζόμενων και παρουσίασε άνοδο 36,6 % από 26,6 % το 2017 στο σύνολο του εκλογικού σώματος και αν αυτό ερμηνευτεί σε απόλυτο αριθμό ψήφων να αυξήσει δυνάμεις κατά 39%.
  560ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  99ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  30ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  Στόχος η λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ;

  Σύμφωνα με ενυπόγραφα ρεπορτάζ σε οικονομικές ιστοσελίδες, που μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί, η Διοίκηση Σαχίνη προαναγγέλλει την πρόθεσή της να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις 20/7,  την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού 1,5€ ανά μετοχή (!!!).

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΕΚΕΣ

  ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΥΔΑΠ

  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΥΔΑΠ

  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

  ΕΥΔΑΠ