33Ο Συνέδριο ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
Συνέδριο ανατροπής πολιτικών και ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ
ή συνέδριο ανακύκλωσης συμβιβαστικών αντιλήψεων και συμβιβασμένων προσώπων;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το 33ο εκλογικό και απολογιστικό Συνέδριο της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, που διεξάγεται στις 16 και 17 Ιούνη 2014, πρέπει να αποτελέσει τομή στην πορεία που ακολουθήθηκε από το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ στα προηγούμενα συνέδρια αλλά και συνολικά τα τελευταία χρόνια.
Η λογική των συμβιβασμών, του μικρότερου κακού, της συναίνεσης στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας για να «σωθεί η χώρα», συνέβαλε στην κατακρεούργηση μισθών, συντάξεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεκαετιών, στη παράδοση δημόσιων αγαθών και  περιουσίας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Έθεσε σε κίνδυνο τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, το δικαίωμα καθολικής πρόσβασης των πολιτών στο πόσιμο νερό, τη δυνατότητα μας να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του,βρέθηκε ανέτοιμο, διασπασμένο, χωρίς σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό.
Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, (οι οποίες βασισμένες σε συσχετισμούς της προηγούμενης τριετίας θέλουν να αναλάβουν ξανά τη διοίκηση της ΟΜΕ), μας οδηγούν σε στρατηγική ήττα επιμένοντας στον κατακερματισμό των εργαζομένων σε 10 συλλόγους, εμμένοντας σε αποφάσεις που λαμβάνονται μακριά από το προσωπικό. Χωρίς δυνατότητα διαπραγμάτευσης ακόμα και για ΣΣΕ, μεγάλα τμήματα συναδέλφων απομακρύνονται από τα σωματεία, θεωρώντας το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα μέρος ενός πολιτικού συστήματος που καταρρέει.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αρνούμενη πεισματικά να καταθέσει σχέδιο δράσης – αντίστασης στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, απέτυχε ακόμα και στις πολιτικές διαχείρισης που επιχείρησε.
Χαρακτηριστικά, ενώ αποδέχθηκε και υπέγραψε ΣΣΕ (λήγει στις 31/12/14) με 35% μείωση μισθών, στη συνέχεια επιδόθηκε σε μαραθώνιους δικαστικών προσφυγών, αποφεύγοντας, όπως ο διάολος το λιβάνι, οποιαδήποτε συνδικαλιστική διεκδίκηση. Η πλειοψηφία της ΟΜΕ μετέτρεψεσυνδικαλιστικούς αγώνες και δίκαιες διεκδικήσεις σε οικονομικά success stories δικηγορικών γραφείων.
Σοβαρά ερωτηματικά δημιούργησε η «αλλεργία» της, για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου, που θα αντιπαλεύει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, όπως έδειξε ο αγώνας των συναδέλφων της ΕΥΑΘ και το εξαιρετικά πετυχημένο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Περιορίστηκε σε μία αναιμική καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών, την οποία μάλιστα ανέθεσε σε διαφημιστική εταιρεία!
Απαξίωσε, λοιδόρησε και κώφευσε στις επαναλαμβανόμενες προτάσεις του ΣΕΚΕΣ για δημιουργία μετώπου αγώνα με τους υπόλοιπους κλάδους που αγωνίζονται χτυπημένοι από τη μνημονιακή λαίλαπα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το 33ο Συνέδριο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ πρέπει να είναι συνέδριο ανατροπής αυτών των πολιτικών. Το 33ο Συνέδριο πρέπει να είναι συνέδριο των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ με ουσιαστικά παρόντες τους εργαζόμενους, τις αγωνίες και τις ανάγκες τους και όχι συνέδριο σύγκρουσης μηχανισμών και διαγωνισμός «ιδιοκτησίας» συνέδρων.
Τα Συνέδρια γίνονται για να υπάρχει ζύμωση στους εργαζόμενους, διαμόρφωση θέσεων και σχεδιασμός ενωτικού και αγωνιστικού διεκδικητικού πλαισίου. 
Το ΣΕΚΕΣ θα προσέλθει στο συνέδριο με βασικό σκοπό να συμβάλει στην λήψη αποφάσεων και στην εκλογή νέας διοίκησης, που θα θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την αγωνιστική ενότητα των συναδέλφων με σκοπό: την υπεράσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων μας, την ματαίωση ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα της.  
Σε αυτή μας την προσπάθεια καλούμε σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους που αντιστάθηκαν και επιμένουν να αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές. Όσους συνάδελφους πιστεύουν ότι μετά την ήττα της συγκυβέρνησης στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η εφαρμογή αυτών των πολιτικών δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση και έτσι δημιουργούνται συνθήκες ανατροπής τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγώνα κατά της ποικιλόμορφης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Στη δημιουργία κοινωνικού μετώπου εκμεταλλευόμενοι και τις αλλαγές που προέκυψαν στην αυτοδιοίκηση μετά τις πρόσφατες εκλογές. Στην ανασυγκρότηση σε δημοκρατική βάση του συνδικαλιστικού κινήματος  της ΕΥΔΑΠ  με τη δημιουργία συνθηκών (συνελεύσεις, τοπικές επιτροπές) για συμμετοχή των συναδέλφων στη λήψη των αποφάσεων αλλά και την εφαρμογή τους. Στη μακρόχρονη προετοιμασία για υπογραφή ΣΣΕ, στις προτάσεις για την αξιοκρατική στελέχωση των θέσεων αυξημένης ευθύνηςτην αποτροπή του εργασιακού bullying(*), της αντιμετώπισης των προβλημάτων των εργαζομένων (χορήγηση δανείων, μεταθέσεις, κλπ), με θεσμοθετημένες διαδικασίες μακριά από ρουσφετολογικές συναλλαγές και την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων.  Στην επαφή του σ.κ. της ΕΥΔΑΠ με τη κοινωνία και τα κινήματα.Παράδειγμά μας ο αγώνας των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνομικών, των απολυόμενων καθηγητών κ.α.
Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμε σε συστράτευση τους αντιπροσώπους στο 33ο συνέδριο ώστε στις αποφάσεις του να γραφτεί:
• ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, άμεση και έμμεση.
• Δημιουργία ευρύτατου κοινωνικού μετώπου υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του κύκλου του νερού και της ΕΥΔΑΠ
• ΤΕΛΟΣ στη συνδικαλιστική πολυδιάσπαση. Ένα συνδικάτο όλων των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.
• Αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Καμία διακοπή υδροδότησης σε πρώτη και μόνιμη κατοικία και σε δομές υγείας παιδείας, πρόνοιας, αλληλεγγύης.
• ΣΤΟΠ, τώρα, σε κάθε μορφή ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Προσλήψειςτώρα, του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
• Όλοι μαζί ενωμένοι να προετοιμαστούμε για την διαπραγμάτευση της επόμενης ΣΣΕ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:   
Ένα Συνέδριο για να είναι δημοκρατικό απαιτείται απαραίτητα η τήρηση των όρων της δημοσιότητας, της διαφάνειας και του διαλόγου. Τηρήθηκε από την διοίκηση της ΟΜΕ τα παραπάνω;
Για να είναι ζωντανό το Συνέδριο πρέπει να προηγηθεί προσυνεδριακός διάλογος με γνωστή ατζέντα των θεμάτων. Τα καταστατικά είναι κατάκτηση της δημοκρατίας και υπάρχουν για να τηρούνται και να κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Ρωτάμε:
α) Έχει ελεγχθεί η νομιμότητα εκλογής τους και το δικαίωμα συμμετοχής των Συνέδρων με την νόμιμη διαδικασία όπως ορίζει το καταστατικό; β) Υπάρχει απόφαση ΔΣ ανακήρυξης συνέδρων; γ) Τηρήθηκε η προθεσμία για την προκήρυξη του Συνεδρίου και οι όροι δημοσιότητας;δ) Συζητήθηκαν στο  Διοικητικό συμβούλιο ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός δράσης της Ομοσπονδίας; ε) Οι σύνεδροι έχουν λάβει εγκαίρως γνώση των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης για τα οποία καλούνται να αποφασίσουν;
——————————-
(*) bullying στους εργασιακούς χώρους (workplace bullying): επιθετική, 
 
εκφοβιστική, κακόβουλη, προσβλητική συμπεριφορά, υπέρβαση είτε κατάχρηση 
 
εξουσίας που προσβάλλει την αξιοπρέπεια, δημιουργεί εχθρικό περιβάλλον και 
 
υπονομεύει, ταπεινώνει και επιφέρει βλάβη σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται.

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here