Συνδικάτα εργατικών συμφερόντων ή παραρτήματα δικηγορικών γραφείων; Ή αλλιώς: «∆ικηγορισμός”, το ανώτατο στάδιο του συνδικαλισμού

 Τέλος τα συνδικάτα, τέρμα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, «εκτός από τους συνδικαλιστικούς αγώνες» (όπως γράφει και η ΟΜ.Ε ΕΥ∆ΑΠ στην ανακοίνωσή της).
Φτάσαμε στο ανώτατο στάδιο συνδικαλιστικής(!) πρακτικής και διεκδικήσεων.  
Εμπρός για μαζική κατάθεση ατομικών προσφυγών για όσους το επιθυμούν (όπως ενημερώνει η ∆ΑΚΕ ΕΥ∆ΑΠ στο δελτίο τύπου της 6/3/14). Ταυτόχρονα, προεξοφλώντας, η ∆ΑΚΕ ως ο προστάτης άγγελος των εργαζομένων, την άρνηση της ∆ιοίκησης στην εκτέλεση της δικαστικής απόφασης θα ενημερώσει, προσεχώς, τους συναδέλφους για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ίσως και για το κατάλληλο νομικό γραφείο. Πιθανώς και για την αμοιβή με ΦΠΑ ή χωρίς ΦΠΑ.

Πρόσφατα, εμφανίστηκαν συνδικαλιστές, ευρέως φάσματος, σε ρόλο «ατζέντηδων» συγκεκριμένου δικηγόρου, κρατώντας καταστάσεις με ονόματα και ποσά και καλούσαν τους εργαζόμενους «να πάρουν τώρα τα λεφτά γιατί αλλιώς θα τα χάσουν», τηρώντας μάλιστα και σειρά προτεραιότητας!

Ω, καιροί, ω, ήθη! Εμπρός, ας αγωνιστούμε όλοι τώρα για να βρούμε τον καλύτερο δικηγόρο, ας χωθούμε στο καλύτερο γκρουπ προσφυγών (μαυτούς που θα βρουν το μονοπάτι της δικαίωσης, «τι να κάνουμε δεν κερδίζουν όλοι σαυτή τη ζωή»)!

Τι κι αν ψηφίζουν στη Βουλή νόμους που αποκεφαλίζουν τους εργαζόμενους, τι κι αν συμφωνούν με την τρόικα σε μαζικές απολύσεις και μείωση εργοδοτικών εισφορών, εμείς θα τους τη φέρουμε!

Σε κάποιο κόμμα ή διατύπωση θα κάνουν λάθος, πιθανόν κάποιος άλλος δικηγόρος να «ξεχάσει» την έφεση και ο «γάτος» ο δικός μας δικηγόρος μαζί με τους πονηρούς, τους διαδρομιστές, τους συνδικαλιστές θα τη φέρουν στη διοίκηση, την κυβέρνηση και την τρόικα.

Συνάδελφοι, φτάνει πια. Μαυτά και μαυτά φτάσαμε ως εδώ και οδηγούμαστε ακόμα παρακάτω. Και σα να ξεχνάμε ότι στο τέλος του κατήφορου, βρίσκεται πάντα ο πάτος.

ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, απαιτούμε εδώ και τώρα, συλλογικά, εφαρμογή σε όλο το προσωπικό των θετικών δικαστικών αποφάσεων.
Άλλωστε υποτίθεται, ότι η Ομοσπονδία προσέφυγε δικαστικά, μέσω συγκεκριμένων ατόμων (συναδέλφων), για να ενισχύσει τη συνδικαλιστική διεκδίκηση ενάντια στις περικοπές. Η θετική δικαστική απόφαση βγήκε (προς το παρόν). Επομένως, ήρθε η ώρα, έστω και τώρα, το «εκτός από τους συνδικαλιστικούς αγώνες» να γίνει «συνδικαλιστικοί αγώνες, εκτός από τις δικαστικές διεκδικήσεις».

Αντί να συζητάμε με ποιο δικηγόρο έχει υπογραφεί το καλύτερο εργολαβικό (ποιοι είναι με τον ένα δικηγόρο και ποιοι με τον άλλο), αντί να περιμένουμε 10-15 χρόνια για την τελεσιδικία (όπως στην περίπτωση ων εργατοτεχνιτών) «χτίζοντας»νέες υποθέσεις με αμοιβές δικηγόρων «23.000.000 €», ας αναλογιστούμε:

Αξίζουμε αυτά τα σωματεία και αυτούς τους συνδικαλιστές; Αξίζει να πουλάμε την ψυχή μας προσφέροντας την ψήφο μας, και κυρίως την υποστήριξη, την ανοχή, την εθελοτυφλία και την εκκωφαντική σιωπή μας, για μια θέση ή ένα δάνειο ή μια μετάθεση;

Ή το χειρότερο, όπως οι γυρολόγοι περιφέρουν τις «μαϊμούδες με χαλκά» να δεχόμαστε να μας κάνουν το ίδιο οι διάφοροι επιτήδειοι εργατοπατέρες, περιφέροντας εμάς από σωματείο σε σωματείο;

Η λύση για το χτύπημα του παραγοντισμού είναι η κατάργηση όλων των «σωματείων φέουδων» και η μαζική ένταξη όλων των εργαζομένων σένα πρωτοβάθμιο σωματείο.
Ήρθε η ώρα, να δώσουμε τέλος στην απάθεια και με αγώνα διαρκείας να διεκδικήσουμε, μέχρι τη δικαίωση:

 • Εφαρμογή τώρα των θετικών δικαστικών αποφάσεων σε όλο το προσωπικό,.
 • Άρση όλων των μισθολογικών, ασφαλιστικών και υγειονομικών περικοπών.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που έπληξαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  ∆εν θα επιτρέψουμε, ενώ προετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση, να αφαιμάξουν την ΕΥ∆ΑΠ, μοιράζοντας το ζεστό χρήμα που μάζεψαν από τις «διευθετήσεις»των οφειλών των ΟΤΑ και του ∆ημοσίου και που απομυζούν από τις περικοπές των μισθών μας και τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, σε μετόχους, ΤΑΙΠΕ∆, εργολαβίες, προμήθειες, συμβούλους κλπ. για να μας πουν μετά, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, «τι να κάνουμε, τώρα δεν υπάρχουν λεφτά». ∆εν μπορεί η ∆ιοίκηση, επειδή δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις, να επιβαρύνει την ΕΥ∆ΑΠ με τόκους από τις δίκαιες απαιτήσεις των εργαζομένων. Θα ελεγχθεί και για τη νομιμότητα αλλά και για τη σκοπιμότητα των αποφάσεών της.

  Επιχειρησιακός Στρατηγικός Σύμβουλος
  (Απόφαση 18288/29-01-2014 του ∆.Σ. της ΕΥ∆ΑΠ)

  Από τη «δεξαμενή» των περίπου 500 Μηχανικών και Επιστημόνων ΠΕ και ΤΕ, υπαλλήλων της ΕΥ∆ΑΠ,

  • που διαθέτουν εργασιακή εμπειρία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά,
  • που αξιοποιούνται κυρίως στον ρόλο του υπογράφοντα (ορισμένοι μάλιστα πολύ πρόθυμα) Εκθέσεις Αναγκαιότητας, Αιτήσεις Παραγγελίας, Εισηγήσεις Αναθέσεων και Πρωτόκολλα Παραλαβής
  • και που σημαντική μερίδα τους, όταν για κάποιον λόγο δεν έχουν και αυτόν τον ρόλο, απαξιώνονται συστηματικά σε θέσεις «ψυγείο»(διατηρώντας μάλιστα κατά κανόνα και κάποιο επίδομα
   «θέσης ευθύνης»),
   η διοίκηση και το ∆Σ της ΕΥ∆ΑΠ, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει μια ομάδα τεχνικά, επιστημονικά και
   εργασιακά, ικανή και επαρκής, ώστε να αποτελέσει αυτή, υπό την αιγίδα του πλήθους των Γενικών και Βοηθών Γενικών που οι ίδιοι έχουν τοποθετήσει, τον επιχειρησιακό στρατηγικό σύμβουλο της εταιρίας και προκήρυξε διαγωνισμό ανάθεσης σε εξωτερικό σύμβουλο (ο οποίος για να διαμορφώσει τις προτάσεις του, θα έρθει να πάρει πληροφορίες και γνώμες από τις υπηρεσίες και τα στελέχη της ΕΥ∆ΑΠ).
   Εμείς δε θα σταθούμε, προς το παρόν, στην οικονομική πλευρά του συγκεκριμένου θέματος.
   Ας μας εξηγήσει όμως η διοίκηση πώς τεκμηριώνει την ανεπάρκεια και ανικανότητα ενός συνόλου 500 περίπου επιστημόνων αλλά και του διαρκώς αυξανόμενου πλήθους υψηλόβαθμων στελεχών που εκείνη, με τα δικά της αδιευκρίνιστα κριτήρια έχει τοποθετήσει και έχει κατατάξει.

     _____________________
   

   Υ.Γ.1: Η διαδικασία απειλών, εκβιασμών, τρομοκράτησης, προς το προσωπικό, μέσω οποιωνδήποτε μηχανισμών, ας γνωρίζουν όλοι, ότι έχει κοντά ποδάρια και δε θα «διασώσει» κανέναν.
   Υ.Γ.2: Με γραφειοκρατικά τερτίπια, οι συνδικαλιστές από το παρελθόν, δε θα γλιτώσουν την κατά πρόσωπο, συλλογική συζήτηση με το προσωπικό. Να γίνουν, τώρα, έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους.

   Η Γραμματεία του 
    «ΣΕΚΕ&Σ για ∆ημόσια ΕΥ∆ΑΠ»

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here