Το δημοψήφισμα για το Νερό πραγματοποιήθηκε.
    Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε.
     ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
    Μαζικότατη συμμετοχή (218.000 πολίτες).
Εκκωφαντικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Νερού (98%).
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
Συμφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης- Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης; ΟΧΙ ή ΝΑI;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ο αγώνας και η προσπάθεια των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης, και η εκκωφαντική τοποθέτηση της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης μας δίνει πολύ κουράγιο στη δύσκολη μάχη που δίνουμε για να αποτρέψουμε την επαπειλούμενη, άμεση ιδιωτικοποίηση και της ΕΥΔΑΠ.


H συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών στην οργάνωση και διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και κυρίως η αθρόα συμμετοχή των πολιτών, έστειλε «στον κάλαθο των αχρήστων» την εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη που χαρακτήριζε παράνομο και απαγόρευε το δημοψήφισμα όπως και την εισαγγελική παραγγελία να συλλαμβάνεται όποιος εθελοντής συμβάλλει στη διενέργεια του δημοψηφίσματος, και έκανε πραγματικότητα για 1η φορά από το 1974, την διενέργεια δημοψηφίσματος, στην Ελλάδα, και την έκφραση της θέλησης της κοινωνίας για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

   Η υπεράσπιση και διεύρυνση της δημοκρατίας και η μαζική λαϊκή
συμμετοχή γίνονται ένα αδιάσπαστο σύνολο, με την υπεράσπιση των δημόσιων
– κοινών αγαθών.
 
 Που ήταν η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, που ήταν ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΣΚ όλο το προηγούμενο
διάστημα; Γιατί δε στήριξαν, ούτε με μια απόφαση, ούτε με μια
ανακοίνωση, ούτε με χρήματα, ούτε εμπράκτως τους συναδέλφους της ΕΥΑΘ;
Δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά, στο site της Ομοσπονδίας, (ούτε καν, ως
λέξεις) για ΕΥΑΘ και δημοψήφισμα.


Επί χρόνια Ομοσπονδία και αρκετοί σύλλογοι ανέβαιναν “αγωνιστικά”, για μέρες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στις “καθιερωμένες διαμαρτυρίες” της ΔΕΘ, βγάζοντας πλήθος φωτογραφιών, και με στελέχη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, που ανέβαζαν στα διάφορα blog.  
Τώρα που υπήρχε πραγματική ανάγκη να υπερασπίσουμε το νερό, την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, τις δουλειές μας και την προοπτική μας, που ήταν;
 
Πώς θα χτίσουμε την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα με την κοινωνία της Αττικής, και όλης της Ελλάδας για να κρατηθεί το Νερό ως δημόσιο –κοινό αγαθό;

Μία πολύ μεγάλη νίκη επετεύχθει για το δημόσιο νερό. Ο εχθρός, όμως, παραμονεύει και ανασυντάσσεται γιατί η “μπίσνα” είναι μεγάλη. Ήδη η κυρία Diane D’ Arras, εκτελεστική αντιπρόεδρος του τομέα Υδάτων Ευρώπης του γαλλικού ομίλου Suez Environnement, έκανε δηλώσεις όπου λέει ότι κακώς μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ γιατί δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για σύμπραξη του Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα! Ενώ αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ΕΥΔΑΠ.

Το πολιτικό κατεστημένο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρά το κύμα αντιδράσεων που ξεσηκώνεται, με όργανο το ΤΑΙΠΕΔ, προωθεί ακάθεκτα τις διαδικασίες. Μάλιστα, λέγεται ότι έχει ορίσει την 20η Ιουνίου (ή κάπου εκεί κοντά) ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους δύο μέχρι στιγμής μνηστήρες για την ΕΥΑΘ. Γι’ αυτό συνάδελφοι:

 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.
       ΜΕ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
         ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ
    ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.


«Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ»

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here