AKE: “Κατάχρηση εξουσίας στην Αποχέτευση”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2020

Κατάχρηση εξουσίας στην Αποχέτευση

Στον Τομέα Αποχέτευσης παρατηρούνται φαινόμενα ιδιαιτέρως λυπηρά και αντίθετα όχι μόνο απέναντι στον Κανονισμό της εταιρείας (αλήθεια ισχύει;), αλλά αντίθετα και στο άρθρο 2 του Καταστατικού του Σωματείου μας, που οδηγούν με τη σειρά τους στην παράγραφο 5 του άρθρου 7 του ιδίου Καταστατικού.

Συγκεκριμένα, υπάρχει τεράστιο θέμα με τον τρόπο σύνταξης της υπηρεσίας βαρδιών των υπαλλήλων του τομέα, δηλαδή της ίσης κατανομής έκτακτων αμοιβών, τις κυκλικές βάρδιες, θέμα γνωστό καιρό τώρα.

Η αγανάκτηση και το δίκιο, οδήγησε μία αξιότιμη καθ’όλα συνάδελφο, μετά από τρία χρόνια συνεχών προφορικών διαμαρτυριών, σχετικά με την διαπιστωμένη και αποδεικτέα πλέον μεροληψία εις βάρος της (και δεν είναι η μόνη), όσον αφορά τις έκτακτες αμοιβές αλλά και τις εναλλαγές των βαρδιών, εναλλαγές που εντάσσονται στο εργασιακό bullying -, εναλλαγές που αν κοινοποιηθούν στην επιθεώρηση εργασίας δεν θα είναι καλό- και αφού απέδειξε, ότι η υπηρεσία μπορεί να είναι κυκλική και ισότιμη για όλους, στην τελευταία προσπάθειά της για επίλυση του ζητήματος κάνοντας επίκληση στη λογική, στην ηθική αλλά και στην αυτονόητη ισονομία που επιβάλλει και ο κανονισμός της εταιρείας.

Αυτό που εισέπραξε ήταν το «εμείς έτσι τη βγάζουμε την υπηρεσία και άμα σου αρέσει» από τον «Τουρίστα», παρουσία του απαθούς Προϊσταμένου. Στην κοινοποίηση δε της πρόθεσης της στον Προϊστάμενο, να ακολουθήσει την τελευταία οδό δικαίωσης που της απέμεινε, δηλαδή έγγραφη διαμαρτυρία δια της επίσημης οδού σύμφωνα με τον κανονισμό της εταιρείας, εισέπραξε το «από Δευτέρα πας στον εργολάβο και χωρίς Σαββατοκύριακα», κάτι που φυσικά έγινε πραγματικότητα. Δηλαδή αλλαγή αντικειμένου και οικονομικός ευνουχισμός.

Γιατί; Γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί, γιατί έτσι του αρέσει και σε όποιον αρέσει, γιατί μπορεί ή νομίζει ότι μπορεί. Και όλα αυτά παρουσία του «Τουρίστα», ενός υπαλλήλου που δουλεύει δεκαπέντε μέρες το μήνα και τις άλλες δεκαπέντε είναι εξαφανισμένος. Συν την κανονική άδεια το καλοκαιράκι. Απορούμε για το πως τα καταφέρνει. Μπέης λέμε. Και δεν είναι ο μόνος…

Φανταστείτε τη σκηνή: διαμαρτυρόμενη υπάλληλος για ανισότητα, απέναντι στον Τουρίστα και τον Προϊστάμενο, να εισπράττει τιμωρία από τον τελευταίο επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για ανισότητα. Φρίκη; Εμείς λέμε φρίκη και όχι μόνο. Αλαζονεία από overdosing ανεξέλεγκτης εξουσίας. Καθεστώς που δυστυχώς λιπαίνεται κιόλας.

Συγχαίρουμε την συνάδελφό για το ήθος και την αυτοσυγκράτηση που επέδειξε εκείνη τη στιγμή.

Μετά την έγγραφη καταγγελία της συναδέλφου, θα περιμένουμε να δούμε και θα παρακολουθούμε, το πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος από το αμέσως ανώτερο κλιμάκιο γιατί το θεωρούμε λάθος εκτίμηση, ούτε να σκαλίσουμε το θέμα των βαρδιών βαθύτερα. Αν το κάνουμε να είστε σίγουροι ότι όλα τα καπάκια των φρεατίων του λεκανοπεδίου θα σηκωθούν και θα γελάνε. Θα σταματήσει ο χρόνος. Όχι μόνο θα σταματήσει ο χρόνος αλλά και αυτοί που ήρθαν και νομίζουν ότι είναι εύκολο να βάλουν τάξη, θα κατανοήσουν ότι θα πρέπει να κόψουν «οπίσθια» στα ασταθή υπηρεσιακά περιφερόμενα «ηλεκτρόνια» -με προσδιορισμό ηθικής θέσης και αξιοπιστίας σύμφωνα με τη “αρχή της αβεβαιότητας”- της εξώτερης στοιβάδας του πυρήνα της ΕΥΔΑΠ.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε συνδικαλιστικά και νομικά, όχι μόνο στο πλευρό της αξιότιμης, θαρραλέας και γενναίας συναδέλφου, που είχε το σθένος να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αλλά και σε οποιονδήποτε ζητήσει την συνδρομή μας.

ΤΟ ΔΣ ΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here