AKE: “Ξύπνησαν μετά από 20 χρόνια”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

11-12-2019

«ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ»

Θυμήθηκαν και τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να ξυπνήσουν και να μιλήσουν για τα κτηριακά προβλήματα μετά από μόλις 20 χρόνια. Καταλαβαίνουμε ότι οι σύντροφοι ήταν απασχολημένοι, λίγο με το κυνήγι της καρέκλας, λίγο με τα πληρωμένα ταξιδάκια, λίγο με τα ρουσφέτια, με τούτα και με εκείνα πέρασε ο καιρός.

Από το 1999, όπου και μεταφέρθηκαν λόγω του σεισμού οι εργαζόμενοι του Τομέα Ηρακλείου στο λυόμενο του Περισσού, βγήκαν τώρα για να πουν ότι το εν λόγω «κτήριο» είναι ακατάλληλο για να στεγαστούν εκεί οι συνάδελφοι. Βέβαια ο λόγος που ξύπνησαν από το λήθαργο δεν είναι άλλος από το άγχος τους για το που θα στεγάσουν τους ημέτερους που έχουν τοποθετήσει στις ανύπαρκτες υπηρεσίες φαντάσματα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την προηγούμενη Διοίκηση.

Ναι αγαπητοί συνάδελφοι καλά διαβάσατε! Δεν τους έπιασε ο πόνος για τις όντως άθλιες συνθήκες, στις οποίες εργάζονται καθημερινά οι εν λόγω συνάδελφοι, αλλά για το πώς θα καταφέρουν να τους πετάξουν έξω από τον πρώτο όροφο και να τους στοιβάξουν όλους στο ισόγειο, προκειμένου να βολέψουν στον πρώτο όροφο τα δικά τους παιδιά.
Μάλιστα κατά τη συνήθη πρακτική τους είπαν να πετάξουν και λίγη λάσπη ακόμα, μπας και γλιτώσουν τα στελέχη τους τις βαριές ευθύνες για το μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει στα κτηριακά ζητήματα εδώ και πολύ καιρό.

Γιατί πώς να κατηγορήσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς για όλα αυτό που συμβαίνει;
Πώς να πουν ότι όλοι οι υπεύθυνοι για το χάος είναι οι άνθρωποί τους;
Να τους θυμίσουμε εμείς λοιπόν ότι υπεύθυνοι για τα κτηριακά και τις συνθήκες εργασίας είναι, ο Διευθυντής Κτηριακών κύριος Ράνιος, η Γενική Διευθύντρια Συντονισμού & Υποστηρικτικών Λειτουργιών κυρία Συνοδινού και ο προϊστάμενος της ΕΣΥΠΠ κύριος Φαλτσέτας. Όλοι τους στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και όλοι τους υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των συναδέλφων.

Να τους θυμίσουμε επίσης ότι ο Εκπρόσωπος μας στο ΔΣ έχει θέσει το ζήτημα των κτηριακών (και φυσικά δεν έχει πάρει καμία απάντηση από τους υπευθύνους) ήδη από τις 7/8/2019, μετά πάλι στις 27/8/2019 με γραπτή επιστολή και φυσικά η παράταξή μας με ανακοινώσεις της.

Αντί λοιπόν να ξεφτιλίζονται καλό θα ήταν να βάλουν τα στελέχη τους να απαντήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους που πάνε και στοιβάζουν τους εργαζόμενους σε Λαοδικείας, Αθηνάς και Περισσό, λόγω του ότι αδυνατούν να φέρουν εις πέρας τη δουλειά τους. Αν δεν κάνουμε λάθος ο κύριος Φαλτσέτας δεν είναι αυτός που θυμήθηκε μετά από 6 ολόκληρα χρόνια ότι το κτήριο της Πανόρμου είναι ακατάλληλο; Δηλαδή 6 χρόνια άφηνε τους συναδέλφους να κινδυνεύουν;

Τέλος να τους πούμε ότι υπάρχει και μια δήθεν επιτροπή για μείωση του επαγγελματικού κινδύνου, στην οποία μετέχει και ο κύριος Αλεξανδράκης, που πληρώνεται από τα χρήματα της Εταιρείας για να κάνει βολτίτσες ανά την υφήλιο. Μήπως έχουν αυτοί κάποια απάντηση για το χάος των κτηριακών;

Δυστυχώς η αποτυχία των αρμοδίων έχει φέρει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργικότητα της Εταιρείας και συνεχιζόμενη ταλαιπωρία στους εργαζόμενους και ήρθε η ώρα η Διοίκηση να αναλάβει κι εκείνη τις ευθύνες της και να βρει άμεσες λύσεις, αντί να σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας ότι δεν βλέπει.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here