Kίνηση Πολιτών για το Νερό: Στα σκαριά το ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜ Βόλου

«Η ΔΕΥΑΜΒ πηγαίνει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία και ωριμάζουν με την ίδια ταχύτητα οι συνθήκες άμεσου ή έμμεσου ξεπουλήματος» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών για το νερό επισημαίνοντας πως η τωρινή δημοτική αρχή «άνοιξε την πόρτα στο ξεπούλημα».  Η Κίνηση Πολιτών για το νερό καλεί σε ετοιμότητα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των φυσικών αγαθών όπως το νερό και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΔΕΥΑΜΒ, δικαιώνουν την πάγια αντίληψή μας ότι πρόκειται για μια συνειδητά απαξιωμένη επιχείρηση, ώριμη να πέσει στα χέρια των επενδυτών. Από τη μία, σέρνεται στα δικαστήρια κατά καιρούς με σοβαρές κατηγορίες εναντίον αιρετών μελών του ΔΣ και ανωτέρων υπαλλήλων της και από την άλλη, οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες – πελάτες βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.
Μέσα στο πλαίσιο αυτής της απαξίωσης, εντάσσονται και οι χειρισμοί της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ όλων των εμπλεκόμενων δημοτικών αρχών, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων. Η πρώτη (2011-2014) έκανε ό, τι μπορούσε για να στρώσει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του νερού – εγκατάλειψη του δικτύου της πόλης, επίθεση στις ορεινές κοινότητες με τη χλωρίωση, μεταφορά της άρδευσης στην ήδη χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΜΒ χωρίς διαβούλευση, ακατάσχετο υβρεολόγιο ενάντια στους κατοίκους των χωριών, κλπ – χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Ενδεικτική της αντιλαϊκής και μνημονιακής στάσης της, ήταν η απόρριψη της πρότασης της Κίνησης για κατασκευή δικτύου δημόσιων βρυσών που θα αποθάρρυνε τον ιδιωτικό τομέα να εμπλακεί στη διαχείριση του νερού.

Η τωρινή δημοτική αρχή, με την υποστήριξη της κυβέρνησης και ξένων παραγόντων που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση του νερού, χρησιμοποιεί αστυνομική και δικαστική καταστολή, εκβιασμούς, στοχοποιήσεις και πρόστιμα, μαφιόζικες γενικά πρακτικές, για να βάλει στη μπάντα το κίνημα για την προστασία του νερού και να ανοίξει το δρόμο στο ξεπούλημα. Οι κορώνες του δήμαρχου περί προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του νερού δεν πείθουν κανένα. Μόλις πριν ένα χρόνο επιχείρησε, ανεπιτυχώς λόγω των έντονων αντιδράσεων του κινήματος για το νερό, το ξεπούλημα του Βιολογικού.
Οι κοκορομαχίες του τελευταίου δεκαημέρου ανάμεσα στις παρατάξεις του ΔΣ, ειδικά αυτές που διαχειρίστηκαν την ΔΕΥΑΜΒ, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και συσκοτίζουν την υπόθεση. Οι πολίτες παρακολουθούν μια διαμάχη που γίνεται με άγνωστους γι αυτούς νομικούς και οικονομικούς όρους, αδύναμοι να καταλάβουν τι συμβαίνει και ποιο είναι το μέλλον του νερού στην περιοχή μας. Ωστόσο αυτό που φαίνεται καθαρά είναι ότι η ΔΕΥΑΜΒ πηγαίνει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία και ωριμάζουν με την ίδια ταχύτητα οι συνθήκες άμεσου ή έμμεσου ξεπουλήματος, γεγονός που μας κινητοποιεί και μας καλεί σε ετοιμότητα.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται δυναμικά πάντα, σε όλα τα επίπεδα. Η Κίνηση στηρίζει και ενισχύει κάθε προσπάθεια που βάζει φραγμούς στο δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση όπως την αυτοδιαχείριση της άρδευσης και την άρνηση των αγροτών να υπογράψουν συμβόλαια με την ΔΕΥΑΜΒ, καθιστώντας έτσι αδύνατη την σύνταξη πελατολόγιου απαραίτητου για το επιχειρούμενο ξεπούλημα.
Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι της απέναντι όχθης, ότι η περιοχή ήταν, είναι και θα παραμείνει, εχθρική απέναντι στην εμπορευματοποίηση και λεηλασία των φυσικών αγαθών όπως το νερό και ο αέρας που αναπνέουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here