Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν την Πέμπτη 2 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ ενάντια στον κίνδυνο να πεταχτούν 23 εργαζόμενοι – υδρονομείς της εταιρείας, καθώς η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, επικαλούμενη έγγραφο του ΑΣΕΠ, εγείρει ζήτημα νομιμότητας των προσλήψεών τους.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του ΣΕΚΕΣ που έγινε ομόφωνα δεκτή, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει την Πέμπτη 2 Νοέμβρη σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Χ. Σπίρτζη προκειμένου να δοθεί άμεσα πολιτική λύση στο πρόβλημα και να κλείσει το ζήτημα.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προκειμένου να μην πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας οι 23 υδρονομείς.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην οδό Λαοδικείας, ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις των 23 υδρονομέων σε αορίστου χρόνου και μέχρι τότε να μη γίνει καμία απόλυση.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα συνεδρίασε στις 19 Οκτώβρη ο Άρειος Πάγος, με την έκδοση της απόφασής του για τους 23 εργαζόμενους να αναμένεται.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΣΕΚΕΣ αναφέρει:

ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Το ΣΕΚΕΣ καλεί  όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12-03, για την αποτροπή των απολύσεων των 23 υδρονομέων. Δίνουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00μ.μ. στο Υπουργείο Υποδομών στη Λ. Μεσογείων (στάση Εθνικής Άμυνας).

Υπερασπίζουμε τη σταθερή εργασία πλήρων δικαιωμάτων. Δεν δεχόμαστε απολύσεις.

Οι μαζικές απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση Παπαδόπουλου-Μπενίση δε θα περάσουν.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here