Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΣYΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ • ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΛΑΕ ΕΥΔΑΠ: “Τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ βορά στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων”

lae

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΕ ΕΥΔΑΠ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;

Τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ βορά στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πλήρης και μέχρι κεραίας υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχουν συνομολογήσει και αποδεχτεί (μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) στα πλαίσια του 3ου μνημονίου και των προαπαιτούμενων της 2ης αξιολόγησης.

Ενώ, λοιπόν όλοι έχουν ήδη ξεχάσει τη νέα ορμή που θα έδινε ο δομικός ανασχηματισμός που απομάκρυνε τα όποια θεωρούμενα «βαρίδια» στη πορεία μνημονιακής ευθυγράμμισης, η κυβέρνηση με επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ, από 2.11.2016, ζητάει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση μετόχων που θα αποφασίσει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους από κέρδη προηγούμενων ετών, περιόδου 2012 έως 2015, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Έβαλαν επί δύο μήνες, τους πολίτες στις ουρές να διακανονίσουν χρέη και οφειλές με την απειλή της διακοπής υδροδότησης και μόλις τα μάζεψαν θέλουν, με μια απόφαση, να τα δώσουν ως ζεστό χρήμα στους μετόχους.

Ενώ η κυβέρνηση, με τη διοίκηση πειθήνιο διεκπεραιωτή, επιχειρούν να καθησυχάσουν ότι τάχα μου η εταιρεία δεν ιδιωτικοποιείται, αφού επιχείρησαν να κοιμίσουν και να εξαγοράσουν συνειδήσεις με τρόπους και μεθοδεύσεις άλλων εποχών, που οι ίδιοι ευαγγελίζονταν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, προχωρούν ακάθεκτοι στην σταδιακή εκποίηση κάθε έννοιας δημόσιας ΕΥΔΑΠ κάνοντας το επόμενο βήμα, του «ροκανίσματος» των ταμειακών διαθεσίμων της ΕΥΔΑΠ.

Δεν τους έχει απομείνει πια ούτε το φύλλο συκής. Πρόκειται περί εχθρών των λαϊκών συμφερόντων και επικίνδυνων για το δημόσιο νερό και τα κοινά αγαθά. Είναι πλέον φανερό ότι το μόνο σχέδιο που έχουν είναι, η με κάθε τρόπο, παραμονή στην εξουσία. Ακόμα και ξεπουλώντας τη χώρα ολόκληρη. Αυτοί που παίρνουν και υλοποιούν αυτές τις αποφάσεις ας έχουν στο μυαλό τους ότι η μέρα που ο λαός και η ιστορία θα τους καλέσει να λογοδοτήσουν πλησιάζει.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Οι στιγμές είναι κρίσιμες όχι μόνο για την ΕΥΔΑΠ και το δημόσιο νερό αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη.

Σε εσάς και σε εμάς αναλογεί το χρέος να τους σταματήσουμε, έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις επόμενες γενιές και στα παιδιά μας να γλιτώσουμε το νερό από τα χέρια των διεθνών τοκογλύφων, των εγχώριων αρπακτικών και των πολιτικών τους υποτακτικών.

Όλοι βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση. ΟΙ ΕΥΔΑΠίτες απέδειξαν ότι βάζουν το δικαίωμα στο πόσιμο νερό και τις συνθήκες υγιεινής πάνω από τα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα. Ξαναμαθαίνουμε, και το δείχνουμε εμπράκτως, να είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και υπερασπιζόμαστε και τα εργασιακά μας δικαιώματα ως αναγκαία προϋπόθεση της υπεράσπισης των αναγκών και των δικαιωμάτων της κοινωνίας.

Κάτω τα χέρια σας από την περιουσία του ελληνικού Λαού.

Κάτω τα χέρια σας από το πόσιμο νερό.

«ΑΛΛΑ ΡΟΥΧΑ» – «ΛΑΕ-ΕΥΔΑΠ»

ΥΓ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ συναινεί στο ξεκοκάλισμα των ταμειακών διαθέσιμων της ΕΥΔΑΠ και στην ένταξή της στο υπερταμείο; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι καρεκλοκεύνταυροι των υπουργείων έχουν υποταχθεί στην τρόικα, τους θεσμούς και τα συμφέροντα. Οι ΕΥΔΑΠίτες, μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ έχουν κάποιο συμφέρον από την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας μέσω της ένταξής της στο υπερταμείο;

πηγή ΛΑΕ-ΕΥΔΑΠ-ΑΛΛΑ ΡΟΥΧΑ 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ