Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΝΕΡΟ

Με τις ψήφους της Ν.Δ. πέρασε το ν/σ ιδιωτικοποίησης του νερού

Για άλλη μια φορά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνοι που έβαλαν την «υπογραφή» τους για να περάσει ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το οποίο  μεταξύ άλλων αναθέτει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας σε ανώνυμη εταιρεία. 

Ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της καταστροφής στη Θεσσαλία

Η κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζει στη βουλή νομοσχέδιο που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλία, μέσω της δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείρισή του, όπως και την επέλαση της αγοράς στα δάση, δήθεν για να τα σώσουν.

ΚΕΔΕ: Μεταρρύθμιση της δημόσιας πολιτικής ύδρευσης και αποχέτευσης με παρόχους των υπηρεσιών τις ΔΕΥΑ και τους Δήμους

Τα βασικά στοιχεία της πρότασης της ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας πολιτικής Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Ώρα μηδέν για το νερό: Πώς η ξηρασία απειλεί και την Ελλάδα

Η αλλαγή του κλίματος σε συνδυασμό με ένα απαρχαιωμένο σύστημα υδροδότησης των καλλιεργειών κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα.

Bρετανία – Thames Water: Μερική χρεοκοπία για την μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης

Η μεγαλύτερη βρετανική ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης Thames Water ανακοίνωσε ότι έχει αθετήσει ορισμένα από τα χρέη της, αφού δεν κατάφερε να καταβάλει τους τόκους που οφείλονταν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό: 15 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν διαχείριση του Νερού υπό δημόσιο έλεγχο

Να σεβαστεί την βούληση της πλειονότητας των πολιτών, τις αποφάσεις του ΣτΕ ως προς τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας και να μην προχωρήσει στην  ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, καλούν την κυβέρνηση 15 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό στις 22/3.

Greenpeace: “Ραντεβού στις βρύσες” – Τρεχούμενο, καθαρό νερό παντού

Είναι δικαίωμά μας να έχουμε πρόσβαση σε καθαρό, τρεχούμενο νερό παντού, και αυτό διεκδικούμε! Γίνε κι εσύ μέρος της προσπάθειας: μέσα από τον χάρτη μας, μπορείς να δεις τις δημόσιες βρύσες που έχουμε βρει και να προσθέσεις κι εσύ μια.

«Βόμβα» με τα εμφιαλωμένα νερά – Περιέχουν μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων πλαστικών

Μεγάλες ποσότητες μικροπλαστικών και νανοπλαστικών, υπάρχουν στα εμφιαλωμένα νερά, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, που «χτυπούν καμπανάκι», για την αναθεώρηση των κανόνων συσκευασίας του νερού και άλλων υλικών.

«Σκάνδαλο» μεγατόνων με το μεταλλικό νερό της Nestle: «Ναι χρησιμοποιούσαμε απαγορευμένες μεθόδους»

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Les Echos», η Nestle Waters - που εμπορεύεται μεταξύ άλλων τα μεταλλικά νερά Perrier, Vittel, Hépar και Contrex - παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε στο παρελθόν απαγορευμένη μέθοδο αποστείρωσης του νερού, που οφείλει να είναι με φυσικό τρόπο υψηλής μικροβιολογικής ποιότητας.

Τι κρύβεται πίσω από τη δίψα των επενδυτών για το νερό

η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού έχει αυξηθεί γεωμετρικά τα τελευταία χρόνια λόγω και του τουρισμού και της ευκολίας που παρέχει ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό. Αποτέλεσμα, η χώρα να καταλαμβάνει την 6η θέση, μαζί με τη Γαλλία, στην κατά κεφαλήν κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στην Ευρώπη και τη 19η σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό περιέχει έως και 240.000 ανιχνεύσιμα πλαστικά θραύσματα

Νέα έρευνα για το εμφιαλωμένο νερό υποστηρίζει πως μπορεί να περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες θραύσματα πλαστικού, τα οποία προκαλούν σημαντικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά μέσο όρο ένα λίτρο εμφιαλωμένου νερού περιείχε περίπου 240.000 ανιχνεύσιμα πλαστικά θραύσματα, δηλαδή από δέκα έως 100 φορές περισσότερα από προηγούμενες εκτιμήσεις.

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: Η ΕΥΑΘ σχεδιάζει αυξήσεις 30% στο πάγιο και έως 15% στην κατανάλωση νερού

«Ενδεικτικά, η εισήγηση που θα αποσταλεί για έγκριση προς τη νεοσύστατη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), προβλέπει ανάμεσα σε άλλα αύξηση 30% στο πάγιο και κλιμακωτές αυξήσεις που κυμαίνονται από 5 έως 15% στα τρία πρώτα κλιμάκια της κατανάλωσης νερού. Με απλά λόγια, μια οικογένεια που καταναλώνει από 30 έως 50 κ.μ. νερού ανά τετράμηνο θα δει τον λογαριασμό της ανεβασμένο από 9 έως 15 ευρώ αντίστοιχα.