ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ: Υποψηφιότητες & Πρόγραμμα Εκλογών 6,7 Δεκεμβρίου 2021

Η Εφορευτική Επιτροπή διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης του Προμηθευτικού & Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού Ε.ΥΔ.Α.Π., που εκλέχτηκε από τα μέλη της Γενικής μας Συνέλευσης, σας ανακοινώνει ότι κατατέθηκαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, οι υποψηφιότητες (2) συνδυασμών που κατέρχονται στις αρχαιρεσίες του συλλόγου που θα διεξαχθούν από 06/12/2021 έως και 7/12/2021 και είναι οι κάτωθι:

Σύλλογοι Μηχανικών & Επιστημονικού Προσωπικού: Παρέμβαση των Προέδρων των Συλλόγων στo Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο συλλόγων σε συνέχεια της υλοποίησης των αποφάσεών τους για την αποτροπή υπογραφής της απαράδεκτης σύμβασης, μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου, που καταρρακώνει την οικονομική ευρωστία της ΕΥΔΑΠ και ιδιωτικοποιεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, καθώς και για την αποτροπή του ΣΔΙΤ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ Αττικής, συνεχίζουν τις δράσεις που έχουν συναποφασίσει.

Σωματείο Αποχέτευσης: “Τρικυμία εν κρανίω”

Με χρονοκαθυστέρηση λειτουργούν όπως φαίνεται τα στελέχη της ΑΚΕ  & ΕΣΚ Αποχέτευσης που λειτουργούν ως μια παράταξη διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες με στόχο την παραπλάνηση των συναδέλφων. Δηλώνουν υποκριτικά ότι ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους όμως υπήρξαν οι δύο βασικοί πυλώνες της διαπραγμάτευσης και υπογραφής της τελευταίας κατάπτυστης Συλλογικής Σύμβασης που ευνόησε παταγωδώς την εργοδοσία της ΕΥΔΑΠ.

Σύλλογοι Μηχανικών & Επιστημονικοού Προσωπικού: Κοινό Δελτίο Τύπου για την Σύμβαση με το Δημόσιο

Τη Δευτέρα 29.11.2021 η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, συγκαλεί έκτακτο Δ.Σ. και φέρνει προς ψήφιση τη Σύμβαση μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου για τους όρους παραχώρησης του δικαιώματος υδροδότησης της Αττικής. Μείζον θέμα της Σύμβασης αποτελεί η τιμή διάθεσης του αδιύλιστου νερού από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για μια ληστρική τιμή (8 φορές ακριβότερη από την αντίστοιχη τιμή του αδιύλιστου νερού της Θεσσαλονίκης) η οποία κατά πληροφορίες υπολογίστηκε χωρίς να αφαιρεθούν τα χρήματα των καταναλωτών, των τελών των συμβάσεων αλλά και των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα η Διοίκηση εισάγει στο Δ.Σ. προς επικύρωση, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για αναδρομική οφειλή της ΕΥΔΑΠ προς το Ελληνικό Δημόσιο (12.10.2013 έως την 31.12.2020) συνολικού ποσού 157.191.197,14 ΕΥΡΩ.

ΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: “Ερωτήματα δίχως απαντήματα”

Η ΑΚΕ αποχέτευσης αισθάνεται τη υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του Σωματείου μας, έτσι ώστε να γνωρίζουν με σαφήνεια την πραγματικότητα αλλά και τις θέσεις μας. Θέσεις αμετακίνητες προς το συμφέρον των εργαζομένων και μόνο. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας, στις 15/11/2021, κατατέθηκε ως πρόταση από την παράταξη μας και την παράταξη της ΕΣΚ, να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα των εν εξελίξει δικαστικών διεκδικήσεων, που αφορούν τις περικοπές του νόμου 4024 και το χρονοεπίδομα, από το ταμείο μας.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ: Αρχαιρεσίες στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2021

Μετά από απόφαση της εφορευτικής επιτροπής και όπως ορίζει το καταστατικό, οι αρχαιρεσίες για το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ θα διεξαχθούν τη δευτερα 6.12.2021 & τριτη 7.12.2021 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Νέα Πορεία -Όλγα Τσιμιδάκη: “Μόνη στο ψηφοδέλτιο αλλά αποφασισμένη”   

Αύριο και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ξεκινάω άλλη μια μάχη στην εκλογική αρένα.  Μόνη στο ψηφοδέλτιο αλλά αποφασισμένη.    Μετά το “περασμένα ξεχασμένα” των ακιτών, δακιτών που αποφάσισαν ότι η αξιοπρέπεια τους δεν αξίζει τόσο όσο τα μικροσυμφέροντα, ότι οι ιδέες και οι αρχές άνετα θυσιάζονται όταν μπορείς και βολεύεσαι σε ένα σύστημα με οποιονδήποτε τρόπο, εμένα δεν μου έμενε άλλος δρόμος.  Τώρα πώς είναι δυνατόν αυτοί που έβγαζαν στα μανταλάκια τα μπουζούκια, τα εσώρουχα Μινέρβα και άλλα πολλά, δεν μπορεί να τα ξεχάσατε συνάδελφοι, τώρα βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με αυτούς που κατηγορούσαν, πρέπει να σας προβληματίσει τουλάχιστον.  Μάλλον βρήκαμε που τελικά πήγαν τόσα κιλά σανό που αγοράστηκαν. 

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων για το νέο ξεκίνημα

Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, ήρθε η ώρα της επιλογής και των εκλογών για έναν από τους ιστορικότερους Συλλόγους της ΕΥΔΑΠ, την Ένωση Υπαλλήλων. Μετά από πολλές κρίσεις και δυσκολίες στην Ένωση Υπαλλήλων, έρχεται πλέον η στιγμή της αλλαγής και της αναγέννησης. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία, που βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά φλέγοντα ζητήματα, όπως το ΣΔΙΤ και η υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, καθώς και αλλά σοβαρά προβλήματα, διεξάγονται οι εκλογές του σωματείου μας, και για αυτούς τους λόγους είναι κρίσιμες οι επιλογές και όσα θα προκύψουν από τις εκλογές.

Ένωση Υπαλλήλων: Υποψηφιότητες – Πρόγραμμα εκλογών για τις Αρχαιρεσίες 25-30 Νοεμβρίου 2021

Η τριμελής Εφορευτική Επιτροπή διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου και των αντιπροσώπων σε ΟΜΕ-ΕΚΑ, που εκλέχτηκε από τα μέλη της Γενικής μας Συνέλευσης στις 19-11-2021, σας ανακοινώνει ότι κατατέθηκαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, οι υποψηφιότητες (2) συνδυασμών που κατέρχονται στις αρχαιρεσίες του συλλόγου που θα διεξαχθούν από 25/11/2021 έως 30/11/2021 και είναι οι κάτωθι: 1) ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π. 2) ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ 

Ένωση Υπαλλήλων: Αρχαιρεσίες 25-30 Νοεμβρίου 2021

Η τριμελής Εφορευτική Επιτροπή διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου και των αντιπροσώπων σε ΟΜΕ-ΕΚΑ, που εκλέχτηκε από τα μέλη της Γενικής μας Συνέλευσης στις 19-11-2021 σας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκλογών του Συλλόγου:

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Συγκροτήθηκε σε σώμα η διορισμένη από το Πρωτοδικείο προσωρινή Διοίκηση

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τον διορισμό προσωρινής Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π. μετά την προσφυγή μας, συνεδριάσαμε στις 15/11/2021 και μετά από μυστική ψηφοφορία και σύμφωνα με το καταστατικό μας συγκροτηθήκαμε σε σώμα ως εξής:

Σύλλογος Προσωπικού: “Φαίνεται πως δε γίναμε κατανοητοί!”

Το σωματείο μας την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου είχε συνάντηση με το νέο Διευθυντή Ύδρευσης στον οποίο εκθέσαμε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στον τομέα ευθύνης του. Μεταξύ αυτών είναι αντεργατικές συμπεριφορές τμηματαρχών, παράνομες και αντίθετες με τον κανονισμό προσωπικού “προληπτικές τιμωρίες” και κτηριακές παρεμβάσεις που δε λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων.