Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: “Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή αποδοχών! Δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων!”

ΟΜΟΦΩΝΑ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, αποφασίσαμε: Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή αποδοχών! Δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων!

Ένωση Υπαλλήλων: “Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π καθώς και στην 3ωρη Στάση Εργασίας”

Ο Σύλλογος « Ένωσις Υπαλλήλων Ε.ΥΔ.Α.Π.» τηρώντας όσα υπόσχεται συμμετέχει δυναμικά σε όσα αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ στο 39ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Ένωση Υπαλλήλων: “Δεν θα παίξουν με τις ζωές μας!”

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε συναντήσεις με τον νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ κ. Στεργίου και τη Γενική διευθύντρια κ. Βλαστάρη, στις οποίες συζητήθηκαν εκτενώς και εις βάθος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία και τους συναδέλφους, όπως το κτηριακό, η καταβολή αποζημίωσης για εργασία την 6η μέρα της εβδομάδος και Κυριακή/Αργίες, μπλοκαρισμένα ρεπό, θέματα ασφαλείας, έλλειψη - προσλήψεις προσωπικού.

Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία: Αίτημα προς ΔΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για απευθείας μετάδοση του συνεδρίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης όπως και του προβληματισμού για την έως τώρα στάση σας στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων κρίνουμε αναγκαίο οι εργαζόμενοι να έχουν την πλήρη εικόνα των θέσεων, των πρωτοβουλιών και των προθέσεων της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ. Για το λόγο αυτό σας ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε το συνέδριο μας να μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση ώστε να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι.

Σωματείο Αποχέτευσης: Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 6/12 στις 14:30 στη Λαοδικείας

Το Σωματείο μας μπροστά στην επιλογή του Προεδρείου της ΟΜΕ. ΕΥΔΑΠ των παρατάξεων (ΕΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ & ΕΣΚ) να μην αντιδράσει λειτουργώντας ως 5η Φάλαγγα στις τάξεις των εργαζομένων (δεν συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ σύμφωνα με το καταστατικό κατόπιν αιτήματος των μελών του ΔΣ), αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 06.12.2023 στις 14:30 στο κτίριο της Λαοδικείας που θα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.

Σωματείο Αποχέτευσης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κ. Γιώργο Στεργίου

Το προεδρείο του Σωματείου μας, την Πέμπτη 29.11.2023 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κ. Γιώργο Στεργίου. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην αποχέτευση αλλα και γενικότερα στην ΕΥΔΑΠ και ζητήσαμε την αρωγή του ώστε η νέα διοίκηση της εταιρείας να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας.

Επιστολή 47 συναδέλφων προς Σαχίνη για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας προσληφθέντων της προκήρυξης 1Κ/2018 

Ως επιστήμονες, που προσληφθήκαμε με την προκήρυξη 1Κ/2018 του ΑΣΕΠ από το έτος 2020 και έπειτα,  θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τη φημολογία, η οποία επικρατεί, ότι η διοίκηση προτίθεται να προβεί στη μη αναγνώριση βάσει νομικής γνωμοδότησης της ήδη αναγνωρισθείσας από την εταιρεία προϋπηρεσίας μας.

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ετοιμάζει μνημόνιο παγώματος μισθολογικών δικαιωμάτων”

Η νεοδιορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, «αξιοποιώντας» τον πρόσφατο εργασιακό νόμο 5053/2023 προετοιμάζει, μέσω γνωμοδοτήσεων, το πάγωμα-μείωση μισθολογικών παροχών και δικαιωμάτων, εκκινώντας από την διαγραφή της προϋπηρεσίας μετά την 14-02-2012.

Μ. Αγγελάκης προς Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ: “Άμεση επίλυση εργασιακών ζητημάτων “

Με προηγούμενη επιστολή μου επεσήμανα τα μισθολογικά ζητήματα  των εργαζομένων, τα οποία η Ε.ΥΔ.Α.Π.  υποχρεούται  άμεσα να διευθετήσει, με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.  Σε αυτά περιλαμβάνονται η άρση της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών, η  χορήγηση της μισθολογικής προώθησης που προβλέπει η ΕΣΣΕ 2007 για τους εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 ή 32 χρόνια εργασίας, η αύξηση του πλαφόν, η καταβολή αποζημίωσης για εργασία την 6η ημέρα της εβδομάδος και Κυριακές/Αργίες.

Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία: Αίτημα προς ΔΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για έκτακτο Δ.Σ.

Σας καλούμε σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού να προχωρήσετε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άρση της αναστολής των μισθολογικών προωθήσεων με προσμέτρηση του χρονικού διαστήματος από 14.2.2012 έως 1.1.2024 και την εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2007.

Γ. Αλεξανδράκης: Επιστολή προς Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ για διευθέτηση μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων 

Όπως γνωρίζετε η ελληνική οικονομία έχει εξέλθει των μνημονίων και των υποχρεώσεων που συνεπάγονται. Στη χώρα μας μια σειρά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στην σταδιακή αποκατάσταση παροχών. Η ΕΥΔΑΠ σε αντίθεση με αυτές τις επιχειρήσεις δεν προχώρησε σε καμία βελτίωση των μισθολογικών όρων των εργαζομένων  ούτε  στην τελευταία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ 2021) ούτε εξέτασε δυνατότητες να βελτιώσει τις αποδοχές με ενδεχόμενες αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου.

ΕΣΚ: “Για την Υγειονομική Περίθαλψη στην ΕΥΔΑΠ”

Δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τη Διοίκηση εξελίξεις στην Υγειονομική Υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ που έχουν να κάνουν με τη μετεγκατάσταση και τη λειτουργία της.