Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΔΑΠ

“Δεν είμαστε αναλώσιμοι, να γίνουν άμεσα προσλήψεις”

Τις μεγάλες ευθύνες της Διοίκησης για την υποστελέχωση των  τεχνικών συνεργείων σε ύδρευση και αποχέτευη και την απόφασή τους να μην δεχτούν να συνεχίζεται μια κατάσταση που τους θεωρεί αναλώσιμους, διατράνωσαν την Τετάρτη 18/1 το μεσημέρι  οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο κεντρικό κτίριο  στο Γαλάτσι μετά το εργατικό ατύχημα που οδήγησε δύο εργαζόμενους της αποχέτευσης σοβαρά τραυματισμένους στο νοοσκομείο.

ΕΣΚ: “Το συμβάν της Παρασκευής δεν είναι «ατύχημα», είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής κυβερνήσεων και διοικήσεων”

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και όλες τις κυβερνήσεις, τουλάχιστον των μνημονιακών και μετέπειτα χρόνων, για το σοβαρό «εργατικό ατύχημα» στην αποχέτευση!Έχουν την κύρια ευθύνη, γιατί η πολιτική επιλογή να μην αντικαθιστούν το προσωπικό που συνταξιοδοτούνταν, εντατικοποίησε σε μεγάλο βαθμό την εργασία, αυξάνοντας σε αντίστοιχο βαθμό τον κίνδυνο «εργατικών ατυχημάτων».

Συμπαράσταση ΕΚΑ στους εργαζόμενους της Αποχέτευσης που έπεσαν θύματα ατυχήματος εν ώρα εργασίας

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους δύο συναδέλφους εργαζόμενους στον τομέα αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, που έπεσαν θύματα ατυχήματος εν ώρα εργασίας.

Σύλλογος Προσωπικού: “Να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα”

Για άλλη μια φορά η πολιτική της εργοδοσίας, της διοίκησης και των άμεσων εκφραστών αυτής της πολιτικής,των αρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων καθώς και των Διευθυντών που της υλοποιούν, ανάγκασε εργαζόμενους από τον Α’ Τομέα της Αποχέτευσης, ξημερώματα Παρασκευής, να δουν το χάρο με τα μάτια τους και τώρα να βρίσκονται στο χειρουργείο με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους (συντριπτικά κατάγματα) που θα τους επιβαρύνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Σωματείο Αποχέτευσης: “Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 18/1 στις 12:00 στον Περισσό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και παράστασης διαμαρτυρίας αντιδρώντας στην αδιαφορία της διοίκησης να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού που έχει εντατικοποιήσει  την εργασία μας.

Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία: “Να ζητήσουμε να παραχωρηθεί η λειτουργία και η διαχείριση του ΕΥΣ στην ΕΥΔΑΠ”

Δεδομένου των επικίνδυνων χειρισμών του Υπουργείου που αφενός επιμένει στα ΣΔΙΤ στον κύκλο του νερού (βλ. έργο ύδρευσης Κέρκυρας μέσω ΣΔΙΤ ύψος 146 εκατομμυρίων €), αφετέρου δεν σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ  για επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο και την παραμονή του ΕΥΣ υπό τον έλεγχο της ΕΥΔΑΠ, ζητάμε δυνάμει του άρθρου 22, παρ. 2 & 3 του Καταστατικού της ΟΜΕ την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου με το παρακάτω θέμα: Την οργάνωση παράσταση διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο προκειμένου να ζητήσουμε να παραχωρηθεί η λειτουργία και η διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (ΕΥΣ) στην ΕΥΔΑΠ

Σωματείο Αποχέτευσης: “Νυχτοκάματο του τρόμου”

Σε νύχτα τρόμου εξελίχθηκε σήμερα η βάρδια για τρεις συναδέλφους μας που έπεσαν θύματα σφοδρού ατυχήματος την ώρα που εκτελούσαν εργασίες άμεσης επέμβασης σε αγωγό ακάθαρτων.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Πρωτοχρονιά με άδειες τσέπες για τους εργαζόμενους! Μεγάλη η  ευθύνη της Ομοσπονδίας.”

…και όπως ήταν αναμενόμενο ήρθαν και πέρασαν τα Χριστούγεννα χωρίς μποναμά για τους εργαζόμενους αφού για μία ακόμα φορά έχουν μείνει χωρίς εκπροσώπηση, έρμαιοι στις διαθέσεις και αποφάσεις της διοίκησης!

Σωματείο Αποχέτευσης: “Επιστολή προς κ. Σαχίνη για την αναπροσαρμογή της τιμής των διατακτικών παροχής γάλακτος”

Κύριε Σαχίνη, Σε συνέχεια της προφορικής μας επικοινωνίας, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή για να επισημάνουμε ότι, το εξαιρετικά  επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον που εργάζονται οι εργαζόμενοι που το αντικείμενο εργασίας τους χαρακτηρίζεται ανθυγιεινό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη χορήγησης ενός λίτρου φρέσκου γάλακτος ανά ημέρα εργασίας...

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Η διοίκηση Σαχίνη εφαρμόζει νέα πολιτική παροχών που εξαιρεί τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού και η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ αγρόν ηγόραζε”

Η Διοίκηση Σαχίνη για μία ακόμα φορά  εμπαίζει τους εργαζόμενους και ενώ αλλά είχε υποσχεθεί, αλλά πράττει. Αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να πλήττονται από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση,  η διοίκηση Σαχίνη φέρνει πολιτική παροχών για τον εαυτό της, τα στελέχη και τον ορυμαγδό συμβούλων που πηγαινοέρχονται μέσα στην ΕΥΔΑΠ !!!

ΕΣΚ: “Όχι στο ερωτηματολόγιο – παγίδα”

Καλούμε τους εργαζόμενους συναδέλφους να μη συμμετέχουν με κανένα τρόπο στην «έρευνα» - ερωτηματολόγιο της Διοίκησης που έχει φτάσει στους χώρους δουλειάς.

ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ: Ανακοίνωση για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ασφαλιστήριο, έρευνα

Θεωρούμε, ότι ο σκοπός της έρευνας είναι αυτός για τον οποίο διεξάγεται, παρακολουθούμε στενά το θέμα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υποκρύπτονται άλλες επιδιώξεις από την Διοίκηση!