ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Επιστολή προς Χ. Σαχίνη για την υλοποίηση όρων ΕΣΣΕ 2018-2021 και της συμπληρωματικής 2019

Θέμα : Ολοκλήρωση της υλοποίησης των όρων της ΕΣΣΕ 2018-2021 και της συμπληρωματικής ΕΣΣΕ 2019. Κύριε Διευθύνοντα, Όπως γνωρίζεται στις 09-05-2021 λήγει η ισχύς της ΕΣΣΕ 2018-2021, που υπεγράφη στις 03-08-2018 καθώς και της συμπληρωματικής ΕΣΣΕ 2018—2021, που υπεγράφη στις 10-01-2019. Σας καλούμε να συμμορφωθείτε με τις συμβατικές σας υποχρεώσεις και να υλοποιήσετε άμεσα τους όρους, των εν ισχύ αναφερόμενων ΕΣΣΕ, που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

Σύλλογος Εργαζομένων: Προτάσεις για την ΣΣΕ 2021

Την Τρίτη 30/03 συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, με θέμα την διατύπωση των προτάσεων για την νέα ΣΣΕ. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν, το πόσο έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα τα εργασιακά και τα οικονομικά δικαιώματα των συναδέλφων μας, ο Σύλλογος καταθέτει τις προτάσεις του για τη νέα ΣΣΕ: 

ΝΔ ΕΥΔΑΠ: Πρωταπριλιάτικο αστείο το Οργανόγραμμα της Διοίκησης 

Δυστυχώς μετά την μεγάλη καθυστέρηση για την έναρξη του νέου Οργανογράμματος, έρχεται και η μεγάλη αδυναμία στελέχωσης του. Η Διοίκηση δείχνει να μην είναι ικανή να φέρεις εις πέρας την οργάνωση και στελέχωση του οργανογράμματος που η ίδια σχεδίασε. Ίσως να φταίει βέβαια και το γεγονός ότι δεν ξέρει πως να «χώσει» όσο περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, στις διευθυντικές θέσεις που επιθυμούν.

Σύλλογος Προσωπικού: Nα ληφθούν μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας

Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει "κόκκινο", την ώρα που τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει και χρυσές δουλειές από πάνω, στην ΕΥΔΑΠ έχουν ατονήσει ή δε παίρνονται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Ο Σύλλογος Προσωπικού επαναλαμβάνει προς τη διοίκηση την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας. Καλούμε τη διοίκηση να πολλαπλασιάσει τα γρήγορα τεστ -rapid test- που το τελευταίο διάστημα έχουν ατονήσει δραματικά και να περιλαμβάνει σ’ αυτά όλους τους εργαζόμενους (ανεξάρτητα της εργασιακής τους σχέσης). 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 8 Απριλίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού, ΚΑΛΕΙ όλα τα μέλη του Συλλόγου σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα γίνει διαδικτυακά  στις 8 Απριλίου 2021, ημέρα Πέμπτη,  ώρα 12.30 π.μ.  

Σύλλογος Εργαζομένων: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, καταφέραμε τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας να ολοκληρώσουμε τις εκλογές για τον Σύλλογο Εργαζομένων. Την Παρασκευή 26 Μαρτίου, έγινε η πρώτη συνεδρίαση, με θέμα τη συγκρότηση ΔΣ και εκλέχθηκε το παρακάτω ΔΣ: Πρόεδρος: Κιόσης Χρήστος, Αντιπρόεδρος: Ζέρβας Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας: Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Επιστολή εκλεγμένων ΕΣΚ προς τη Διοίκηση: “Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ από το τρίτο κύμα της πανδημίας” 

Με το φούντωμα του τρίτου κύματος της πανδημίας, πυκνώνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στους χώρους εργασίας της ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας και της στρατηγικής της διοίκησης που βάζει πριν και πάνω από τα δικαιώματα μας στη δουλειά, την υγεία και τη ζωή μας, τα κέρδη των μετόχων και το λειτουργικό κόστος. 

Σωματείο Αποχέτευσης: “Να συμπεριληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στο πρόγραμμα εμβολιασμού”

Προς: 1. Προέδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου 2. Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους Θέμα: Εμβολιασμός εργαζομένων ΕΥΔΑΠ Α.Ε.   Κυρίοι Η ΕΥΔΑΠ είναι η εταιρεία που Υδρεύει και Αποχετεύει όλους τους Αθηναίους πολίτες. Ο κύκλος του νερού ξεκινάει από τον Εύηνο και ολοκληρώνεται στην Ψυττάλεια. Όλοι οι εργαζόμενοι μας τόσο στην Ύδρευση όσο και στην Αποχέτευση δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά, -παρόλα τα κρούσματα covid -19  που μας έχουν πλήξει- για να υπάρχει  αδιάλειπτα η παροχή πόσιμου νερού και η Αποχέτευση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Παγκόσμια Ημέρα του Νερού 2021 – Το νερό είναι η πηγή ζωής, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία. Εν μέσω κορύφωσης της υγειονομικής κρίσης και των οικονομικών συνεπειών της κυβερνητικής διαχείρισής της καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την προσπάθεια διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να καταστεί ευκολότερη η κυβερνητική προσπάθεια να ιδιωτικοποιήσει το ΕΥΣ μέσω ΣΔΙΤ. Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή της νεοφιλελεύθερης λογικής για το κοινό αγαθό του νερού.

M. Αγγελάκης: “Ρίχνουν λάσπη και στους εργαζόμενους”

Συνειδητά παραμένω σιωπηλός εδώ και όσο καιρό λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, διότι πάγια πεποίθηση μου είναι να μη συμμετέχω σε φαιδρότητες και σε τακτικές διχασμού των συναδέλφων, που κάποιοι επιδιώκουν. 

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: “Απαράδεκτη μεθόδευση Σαχίνη και Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών”

Φαίνεται ότι οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία σε βάρος των εργαζομένων. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Διευθύνοντος στην προκλητική, για τα χρονικά της ΕΥΔΑΠ, ανακοίνωσής του της 8.3.2021 με την οποία «όριζε» την αρεστή σε αυτόν διοίκηση της ΟΜΕ για να «διαπραγματευτεί» τη νέα Συλλογική Σύμβαση και αποκαλύπτεται η συμπαιγνία του με τους «πρόθυμους» εργοδοτικούς συνδικαλιστές και την συνέργεια, δυστυχώς, του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών.

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: Το θράσος τους δεν έχει όρια….

Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται ο σχεδιασμός όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών όχι μόνο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, μα και για την πλήρη παράδοση του αγαθού του νερού και των υδάτινων αποθεμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα υπάρχει έξαρση της πανδημίας με τους χώρους εργασίας να “βράζουν” στην κυριολεξία από κρούσματα (και στην ΕΥΔΑΠ), λόγω της άρνησης κυβέρνησης και εργοδοσίας να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού.