Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2025
ΣYΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ • ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γιατί στηρίζω ΚΑΙ ψηφίζω “ΣΕΚΕΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ” στις εκλογές του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού

Γιατί στηρίζω – ψηφίζω
ΣΕΚΕΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
στις εκλογές του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού
στις 4 και 5 Ιουνίου 2018
  

  • Είμαι υπέρ του δημόσιου νερού. Στηρίζω τον αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο κατά της εμπορευματοποίησης αυτού του ζωτικού κοινωνικού αγαθού που επιδιώκουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικές που τα υπηρετούν.
  • Θέλω την ΕΥΔΑΠ δημόσιο οργανισμό, οικονομικά υγιή. Εκτός Υπερταμείου και χρηματιστηρίου. Σκοπός της λειτουργίας της να είναι αποκλειστικά και μόνο το κοινωνικό όφελος και όχι το κέρδος (όπως επιτάσσει και η απόφαση 1906/2014 του ΣτΕ).
  • Στηρίζω μια ισχυρή συμμαχία εργαζομένων και κοινωνίας, που θα διασφαλίζει τα εργατικά συμφέροντα και τις κοινωνικές ανάγκες. Αντιτίθεμαι στις πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι δανειστές και ακολουθούν οι κομματικοί, πολιτικοί και οικονομικοί υποστηρικτές τους. Θέλω η κοινωνία της Αττικής να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης με διασφαλισμένη την καθολική πρόσβαση στο πόσιμο νερό.
  • Μάχομαι για την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έτσι ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να μην απομυζάτε από τους δανειστές και τους μετόχους, αλλά να θα επιστρέφει προς την κοινωνία (με μαζικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας για τους οικονομικά-κοινωνικά και υγειονομικά αδύναμους και με επενδύσεις στα δίκτυα), και προς τους εργαζόμενους (με αύξηση των αποδοχών, με μείωση του εργάσιμου χρόνου και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών). Υποστηρίζω την άμεση, δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου σε 30 ώρες εβδομαδιαίως χωρίς καμία μείωση αποδοχών, ως μέσο μείωσης της ανεργίας, αύξησης του ελευθέρου χρόνου και αναδιοργάνωσης του εργασιακού και ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων.
  • Είμαι υπέρ διαφανών και αντικειμενικών διαδικασιών στελέχωσης των θέσεων ευθύνης και υπέρ θεσμοθετημένων διαδικασιών που θα επιβάλλουν την ευσυνείδητη, άφοβη και νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων μας προς όφελος της Δημόσιας ΕΥΔΑΠ, των εργαζομένων και των υδροδοτούμενων. Και γιατί ως εκ τούτων, στην υπόθεση των ψηφιοποιήσεων, είμαι κατά της μαζικής διάχυσης ποινικών ευθυνών, εκεί που δεν αναλογούν είτε για λόγους συγκάλυψης, είτε για λόγους μετάθεσης ευθυνών, είτε για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης.
  • Αγωνίζομαι ανυποχώρητα για να μη «θυσιαστεί» το Υγειονομικό μας (η πλέον σημαντική και εναπομείνασα κατάκτησή μας) στο βωμό της μείωσης του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους, τη στιγμή που αυξάνουν κατά 80% τη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους.
  • Υπερασπίζομαι τα ενιαία και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον κύκλο του νερού. Γιατί η επιβαλλόμενη από τους «θεσμούς», την κυβέρνηση, το Υπερταμείο και τη Διοίκηση πολυδιάσπαση των εργασιακών σχέσεων (τακτικοί, συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι, μισθωμένοι, εργολαβικοί, ατομικές συμβάσεις κλπ) επιχειρεί να διαρρήξει κάθε βάση ενότητας των εργαζομένων και συλλογικής διεκδίκησης των συμφερόντων μας.
  • Στηρίζω την έγκυρη, αντικειμενική, πολύπλευρη, ενημέρωση για όλα τα θέματα του κύκλου του νερού, της ΕΥΔΑΠ, των κινημάτων και των εργατικών θεμάτων από το ενημερωτικό – διαδραστικό sekeseydap.gr
  • Θέλω ένα συνδικάτο που να μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και της κοινωνίας. Που θα αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία. Και δεν θα είναι ένας θεσμός που θα διαπραγματεύεται «κάτω από το τραπέζι» για αλλότριους σκοπούς. Για να μην υπάρχουν στο συνδικάτο σκιές κακοδιαχείρισης και εκμετάλλευσης της συνδικαλιστικής «θέσης» για ιδιοτελείς σκοπούς.
  • Δεν θέλω ο Διευθυντής «μου» να είναι και συνδικαλιστής «μου». Απαιτώ να μπει τέλος σε ταυτόχρονες θητείες σε υπηρεσιακές στελεχικές θέσεις (από Διευθυντής και πάνω) και σε εκλογή στα Δ.Σ. των συνδικάτων, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
  • Δεν αντέχονται πλέον οι διάφορες εκφάνσεις (ΔΑΚΕ-ΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ) του χρεωκοπημένου, κομματικού, κυβερνητικού, εργοδοτικού, γραφειοκρατικού και παραγοντικού συνδικαλισμού που συνέβαλλε με τις χρόνιες παθογένειές του να φτάσουμε έως εδώ.
  • Πρέπει να σπάσει η μεγάλη εργοδοτική συμμαχία που έχουν συγκροτήσει ΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ στεγασμένη στη «θαλπωρή» της διοίκησης Μπενίση, για να περνούν χωρίς καμία αντίσταση οι επιταγές των μνημονιων και του Υπερταμείου.
  • Πρέπει να συγκροτήσουμε μια συλλογική, δημοκρατική και ταυτόχρονα ισχυρή και υπολογίσιμη δύναμη αντίστασης και επιβολής των εργατικών συμφερόντων και των υδάτινων κοινωνικών αναγκών. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Δήθεν μεταμνημονιακές αλλά με παρούσα ως νέα καθημερινή κανονικότητα την έως σήμερα επιβληθείσα μνημονιακή βαρβαρότητα.
  • Γιατί το ΣΕΚΕΣ δε διαθέτει άλλη πηγή δύναμης παρά την κοινωνική αλληλεγγύη, τα κινήματα του δημόσιου νερού, τις ιδέες του, το συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του, τον αποφασιστικό τρόπο δράσης και κυρίως τη δύναμη, που αντλείται από την εκτίμηση, την ενίσχυση και τη συμμετοχή των συναδέλφων.

 ΣΤΙΣ 4 – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΣΕΚΕΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου
  • ΔΕΔΕΛΕΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου
  • ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ του Βασιλείου
  • ΚΝΙΘΑΚΗ ΑΓΑΘΗ του Νικηφόρου
  • ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου
  • ΜΑΝΩΝΑ ΑΡΓΥΡΩ του Ιωάννη
  • ΜΑΡΗΣ ΜΙΝΩΣ του Ιωάννη
  • ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ηλία
  • ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • ΚΑΛΛΙΚΟΥΡΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Γεωργίου

Γ. ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου
  • ΔΕΔΕΛΕΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου
  • ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΥ ΑΣΗ ΜΙΝΑ του Βασιλείου
  • ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου
  • ΜΑΝΩΝΑ ΑΡΓΥΡΩ του Ιωάννη
  • ΜΑΡΗΣ ΜΙΝΩΣ του Ιωάννη
  • ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη

Δ. ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΑ

  • ΚΝΙΘΑΚΗ ΑΓΑΘΗ του Νικηφόρου
  • ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου
  • ΜΑΝΩΝΑ ΑΡΓΥΡΩ του Ιωάννη
  • ΜΑΡΗΣ ΜΙΝΩΣ του Ιωάννη
  • ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη

ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ