Τα… βρήκαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στην εκλογή προεδρείου στο Σύλλογο Προσωπικού

0
144

Πραγματοποιήθηκε, τελικά την Παρασκευή 27/2/20015,  μετά από την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης λόγω της απουσίας των μελών  στην ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ , η συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Προσωπικού που προέκυψε από τις εκλογές στις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αποδείχτηκε τελικά προδιαγεγραμμένο, αφού οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ  προσήλθαν έχοντας ήδη συμφωνήσει να κατανείμουν μεταξύ τους τις θέσεις του προεδρείου, χωρίς να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν το σκεπτικό τους.

Στην έναρξη της συνεδρίασης  ο προεδρεύων Μανώλης Χαρατσής, εκπροσωπώντας την ΕΣΚ-ΠΑΜΕ πρότεινε αντιπροσωπευτικό προεδρείο ανάλογα με την σειρά εκλογής των παρατάξεων.

Ο Κώστας Βασιλόπουλος (ΠΑΣΚΕ) και ο Διονύσης Ρετουνιώτης (ΔΑΚΕ) αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεργασιών, διαφωνώντας με την λογική της αντιπροσωπευτικότητας των παρατάξεων.

Ο Πέτρος Μπαστέας, εκ μέρους του ΣΕΚΕΣ, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΣΕΚΕΣ στις 16 Φεβρουαρίου, όπου έγκαιρα, δημόσια και ανοιχτά και πριν συνέλθει το Δ.Σ.  το ΣΕΚΕΣ κατέθεσε την πρότασή του για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. Το σκεπτικό του ΣΕΚΕΣ είναι να εκλεγεί προεδρείο μετά από συμφωνία σε βασικούς άξονες δράσης του Συλλόγου, με τους οποίους θα κινηθεί ο σύλλογος. Το ΣΕΚΕΣ δεν μπορεί να δώσει  ψήφο “εν λευκώ” με μόνο σκοπό την κατάληψη θέσεων στο προεδρείο.

Συγκεκριμένα το μέλος του ΣΕΚΕΣ στο Δ.Σ. του Συλλόγου πρότεινε ως πλαίσιο συμφωνίας τους παρακάτω 6 βασικούς άξονες:

  1. Σύλλογος Προσωπικού των μελών και όχι πεδίο άγονων και στείρων παραταξιακών αντιπαραθέσεων. Να γίνει το σωματείο έκφραση της συμμετοχής ΟΛΩΝ των εργαζομένων. Για την συμμετοχή των μελών χρειάζεται δημιουργία επιτροπών στους χώρους δουλειάς, τακτικές ανά τρίμηνο γενικές συνελεύσεις, δημοψηφίσματα, αξιοποίηση του διαδικτύου (ιστότοπος, φόρουμ διαλόγου κ.α.)
  2. Καμπάνια εγγραφής νέων μελών, με στόχο ο Σύλλογος Προσωπικού να ξαναγίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος, αλλά και ο βασικός μοχλός για την υλοποίηση τουστόχου για ένα συνδικάτο στην ΕΥΔΑΠ
  3. Αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Καμία διακοπή υδροδότησης σε πρώτη και μόνιμη κατοικία και σε δομές υγείας παιδείας, πρόνοιας, αλληλεγγύης.
  4. Όχι στην ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση (εργολαβοποίηση) της ΕΥΔΑΠ. Επανάκτηση της τεχνογνωσίας και των αντικειμένων. Η ΕΥΔΑΠ καθίσταται ουσιαστικά δημόσια.
  5. Προσλήψεις, τώρα, του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
  6. Αγωνιστική ενότητα για την διαπραγμάτευση της νέας Συλλογικής Σύμβασης

Δυστυχώς οι συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων αντί να συζητήσουν την πρόταση του ΣΕΚΕΣ με σκοπό να βρεθεί λύση για μια προγραμματική συμφωνία και αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, επέλεξαν είτε την περιχαράκωση (ΕΣΚ-ΠΑΜΕ), είτε την επιμονή (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στην προειλημμένη τους απόφαση να καταλάβουν όλες τις θέσεις του προεδρείου.

Μάλιστα η ΕΣΚ-ΠΑΜΕ, μετά την απόρριψη της πρότασή της, αποχώρησε από την συνεδρίαση και δεν συμμετείχε, καν, στην ψηφοφορία (!)

Στην μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην συνέχεια, μετά την αποχώρηση της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ και την άρνηση του ΣΕΚΕΣ να αποδεχτεί την αναιτιολόγητη και  προειλημμένη απόφαση των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, στις θέσεις του προεδρείο του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού, εξελέγησαν με 8 ψήφους και 3 λευκά οι:

  • Σκόνδρας Θανάσης (ΠΑΣΚΕ), Πρόεδρος
  • Γρατσίας Στέλιος (ΠΑΣΚΕ), Αντιπρόεδρος
  • Ρετουνιώτης Διονύσης (ΔΑΚΕ), Γραμματέας
  • Κυρίτσης Δημήτρης  (ΔΑΚΕ), Αναπληρωτής Γραμματέας
  • Τσίληρας Νίκος (ΔΑΚΕ), Ταμίας
  • Χρυσαφίδης Ιωάννης (ΔΑΚΕ), Έφορος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ