Μπάχα Μεξικό: Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης του νερού μετά από μαζικές διαδηλώσεις

Με μαζικές κινητοποιήσεις οι διαδηλωτές απαιτούν και κερδίζουν την κατάργηση του νόμου της ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού και διεκδικούν την κατάργηση του φόρου στα καύσιμα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
408

Ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού στην μεξικανική πολιτεία της Μπάχα της Καλιφόρνια καταργήθηκε την τρίτη μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Francisco Vega εξέδωσε το διάταγμα την Τρίτη, αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις του Τύπου, και η μοναδική δήλωση που έκανε επί του θέματος είναι  ότι η απόφαση αυτή θα ωφελήσει τους πολίτες της Μπάχα στην Καλιφόρνια.

Ο επικεφαλής της Υποδομών και Αστικής Ανάπτυξης Edmundo Γκεβάρα, ο οποίος ήταν ο κύριος στόχος των διαδηλώσεων για την πρόταση του να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες πόσιμου νερού, ήταν επίσης παρόν.

Εν τω μεταξύ, οι διαδηλωτές έχουν μπλοκάρει τις υπηρεσίες τις πολιτείας και απαιτούν την παραίτηση του τοπικού Προέδρου αλλα και των αξιωματούχων που ψήφισαν υπέρ του νόμου της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Επίσης διεκδικούν και απαιτούν από την πολιτεία να καταργήσει τον φόρο στα καύσιμα , και να πληρώσει άμεσα τους μισθούς αλλά και να επιστραφούν τα προνόμια που είχαν αφαιρεθεί από τους υπαλλήλους της πολιτείας

Απόδοση άρθρου: Μαστοράκης Μανώλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ