Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Επιστολή Ε. Παπαπαναγιώτου προς την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Καταμέτρησης

Ευγένιος Παπαπαναγιώτου
(ΑΜ: 76043) Καταμετρητής Β’ ΠΚ Γαλατσίου – Αθηνών
& Σύνεδρος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠΑθήνα, 19 Απριλίου 2017

Προς: την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ
Πρόεδρο κ. Σινιώρη Γεώργιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «Όσον αφορά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Καταμέτρησης ΕΥΔΑΠ οι οποίες διεξήχθησαν στις 4 και 5 Απριλίου 2017».

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Όπως ήδη γνωρίζετε στις 4 και 5 Απριλίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου Καταμέτρησης ΕΥΔΑΠ επί της οδού Κρατίνου 7, Αθήνα (Πλατεία Κοτζιά), διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου Καταμέτρησης ΕΥΔΑΠ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, για την τριετία 2017-2020 και των εκπροσώπων του Σωματείου στην Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Σε συνέχεια του από 18/04/2017 εγγράφου που απέστειλα προς την Εφορευτική Επιτροπή, το Δικαστικό Αντιπρόσωπο και το Προεδρείο της από 29/03/2017 Γενικής εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης με το οποίο ενημέρωσα σχετικά ότι δεν πρόκειται να παρευρεθώ σε μη προβλεπόμενες διαδικασίες με βάση το καταστατικό του Συλλόγου Καταμέτρησης ΕΥΔΑΠ όσον αφορά τη συζήτηση της από 06/04/2017 υποβληθείσας ενστάσεως από τον συνάδελφο κ. Ηλιάδη Ευστράτιο κατά της εγκυρότητας των εκλογών, σας αναφέρω για την ενημέρωσή σας τα εξής:

Οι εκλογές του Συλλόγου Καταμέτρησης ΕΥΔΑΠ που διενεργήθηκαν στις 4 και 5 Απριλίου 2017 πρέπει να ακυρωθούν γιατί υπήρξε καταστρατήγηση των καταστατικών διατάξεων καθώς δεν εφαρμόστηκαν πλήρως τα όσα ορίζονται ρητά στα άρθρα 15, 16, 17, 27, 28§3, 28§10 και 29 του καταστατικού. Η Εφορευτική Επιτροπή επίσης, εκλέχθηκε δια βοής κατά παράβαση του άρθρου 16 του καταστατικού ενώ όσον αφορά το κατατεθέν ψήφισμα για την καταμέτρηση προς τη Γενική Συνέλευση, ψηφίστηκε αυτό ομόφωνα και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό του Σωματείου μας (σας επισυνάπτω συνημμένα αντίγραφο του ομόφωνου ψηφίσματος της Γ.Σ.).

Την ευθύνη για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών φέρουν ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος και το Προεδρείο της Γενικής εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και μετά η Εφορευτική Επιτροπή, οι οποίοι όφειλαν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα όσα ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου Καταμέτρησης ΕΥΔΑΠ και ο νόμος πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Ο Πρόεδρος όμως της Γενικής Συνέλευσης είχε ένα παραπάνω λόγο για να γνωρίζει καθώς ο ίδιος ήταν υποψήφιος στις αρχαιρεσίες του Σωματείου τον Απρίλιο του 2014 και όπως πολύ καλά θυμάται είχε εκλεγεί με τρεις (3) σταυρούς προτίμησης στο ενιαίο ψηφοδέλτιο των προηγούμενων εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν γνώριζε ή δεν θυμόταν θα έπρεπε προηγουμένως να είχε συμβουλευτεί το καταστατικό και τα πρακτικά των προηγούμενων αρχαιρεσιών. Η τέταρτη ψήφος νοθεύει τη βούληση των συναδέλφων και σε αντιστοιχία 88 ψηφισάντων αλλοιώνει τα τελικά αποτέλεσμα των εκλογών και έχει ως επακόλουθο τον έλεγχο της πλειοψηφίας στα διάφορα αξιώματα, καταλύοντας με αυτόν τον τρόπο κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής.

Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν εκεί που πραγματικά ανήκουν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν εξιλαστήρια θύματα. Η Εφορευτική Επιτροπή πέραν του ότι όφειλε να γνωρίζει το καταστατικό του Συλλόγου δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη καθώς δεν προκύπτει από πουθενά πρόθεση όσον αφορά τον τρόπο που ενήργησε.

Την κύρια ευθύνη φέρει ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος ο οποίος στρογγυλοποίησε προς τα πάνω τους σταυρούς προτίμησης στο ενιαίο ψηφοδέλτιο κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.10 χωρίς να μελετήσει πρωτύτερα το καταστατικό του Συλλόγου Καταμέτρησης ΕΥΔΑΠ ως όφειλε σύμφωνα με το οποίο ορίζεται ότι οι σταυροί προτίμησης δεν μπορεί να είναι περισσότεροι από το 50% (παραλειπομένου του υπολοίπου) των εκλεγομένων στα διάφορα αξιώματα (π.χ. 3 σταυροί για το Δ.Σ., 1 σταυρός για την Ελεγκτική Επιτροπή κοκ).

Όσον αφορά την εκλογή της Εξελεγκτικής Επιτροπής δεν τηρήθηκαν πλήρως οι καταστατικές διατάξεις και συγκεκριμένα το άρθρο 27 το οποίο ορίζει ότι «Ο οικονομικός έλεγχος του Δ.Σ. γίνεται από τριήμερη Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ) που εκλέγεται μαζί με το Δ.Σ. και δύο αναπληρωτών τους και έχει την ίδια με αυτό θητεία. … βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται δύο μέλη, υποχρεωτικά ο πρόεδρος της …».

Αντίστοιχα, στις προηγούμενες εκλογές που έγιναν τον Απρίλιο του 2014, κατέβηκαν με το ενιαίο ψηφοδέλτιο τέσσερις (4) υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή και τηρώντας απόλυτα τις καταστατικές διατάξεις, για το ΔΣ στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που κατέβηκε στις εκλογές μπήκαν έως και τρεις (3) σταυροί προτίμησης.

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα ανωτέρω στις εκλογές τις 4 και 5 Απριλίου 2017 δεν εφαρμόστηκαν πλήρως οι καταστατικές διατάξεις και ως εκ τούτου πρέπει αυτές να ακυρωθούν. Παρακαλώ πολύ όπως προβείτε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις όπου συνάδελφοι θα είναι αναγκασμένοι να σύρουν στα δικαστήρια συναδέλφους. Τέλος, επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Με εκτίμηση,

Ευγένιος Παπαπαναγιώτου Καταμετρητής Β’ Π.Κ. Γαλατσίου -Αδηνών και Σύνεδρος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Κοινοποίηση:

  • Συνδικαλιστικές παρατάξεις:ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ, ΕΣΚ/ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ, ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ κ.λπ.
  • Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καταμέτρησης κ. Βαρώνος Ηλίας
  • Περιφερειακά Κέντρα / Τμήματα Καταμέτρησης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ