Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: “Φωνές απόγνωσης των εργαζόμενων στα Εξωτερικά Αντλιοστάσια, λόγω της έλλειψης προσωπικού”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

31/7/2024

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.

Θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας σαν Σύλλογος με τις φωνές απόγνωσης των εργαζόμενων στα Εξωτερικά Αντλιοστάσια της Εταιρείας, που λόγω της έλλειψης προσωπικού, απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες, καλούνται να εργαστούν καθημερινά σε 12ωρη βάση, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει από την πλευρά των υπευθύνων (Διευθυντών και Διοίκησης) η παραμικρή κίνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Συγκεκριμένα, πριν από δύο μήνες ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργοποίησης των πλωτών αντλιοστασίων στην Υλίκη, λόγω της συνεχιζόμενης λειψυδρίας.

  • Από το Σάββατο 8/7/2024, όταν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ξεκίνησε η άντληση 140.000 m3 προς την τεχνητή λίμνη της Υλίκης.
  • Από την Πέμπτη 11/7/2024 ξεκίνησε η άντληση 70.000 m3 από το αντλιοστάσιο Υλίκης προς Κρεμάδα.
  • Από την Τρίτη 16/7/2024 ξεκίνησε η άντληση από το αντλιοστάσιο Βίλιζας – Ασωπού.

Για την στελέχωση των πλωτών αντλιοστασίων απαιτούνται:

1. Για την Υλίκη 4 ηλεκτρολόγοι και 4 μηχανοτεχνίτες ή εργατοτεχνίτες όπως ακριβώς συνέβαινε και κατά το παρελθόν.

2. Για το αντλιοστάσιο του Ασωπού 5 ηλεκτρολόγοι και 5 μηχανοτεχνίτες.

Οι μέχρι τώρα ανάγκες καλύπτονται από τους 5 ηλεκτρολόγους του αντλιοστασίου της Μαυροσουβάλας, οι οποίοι καλούνται να εργάζονται σε συνεχόμενη 6ήμερη ή και 7ήμερη, κάποιες φορές εργασία, σε 12ωρη βάση.

Ενώ τα πλωτά της Υλίκης πρέπει να επιβλέπονται από ηλεκτρολόγο και μηχανοτεχνίτη, ο ηλεκτρολόγος βάρδιας υποχρεώνεται να διανύει μόνος μια απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, κάθε 3 ώρες, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ηλικίας 55 έως και 65 ετών και κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, χωρίς τη δυνατότητα να λάβουν τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες.

Παραμένουμε στο πλευρό των συναδέλφων και πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού.

Υ.Γ. Σε άτυπη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων και το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων με τον κο Διευθύνοντα, δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το πώς μπορεί να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ