Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2025
ΣYΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ • ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

«Αυτονομία» στις προσλήψεις προσωπικού από τις ΔΕΚΟ

Οι εταιρείες ΛΑΓΗΕ (ενέργεια), ΕΟΦ (φάρμακο), ΔΕΠΑ (φυσικό αέριο), ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ (ενέργεια), αλλά και η ΕΡΤ (λόγω ανταποδοτικού τέλους) είναι μερικές από τις ΔΕΚΟ ή τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που θα μπορούν μόνοι τους να προγραμματίζουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα πραγματοποιούν.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου αλλά και οι ΔΕΚΟ που είναι κερδοφόρες, θα μπορούν να προσλαμβάνουν ελεύθερα το προσωπικό τους μέσα στα όρια που θα θέτει το υπουργείο.

Αιτήματα
Συγκεκριμένα, θα γνωστοποιούν τα αιτήματά τους για πρόσληψη νέων υπαλλήλων και το υπουργείο θα εγκρίνει για παράδειγμα το 10% των προτεινόμενων θέσεων.

Οι προσλήψεις αυτές θα είναι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και η δαπάνη θα καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουν οι οργανισμοί αυτοί.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες έκδοσης προκηρύξεων από φορείς του δημοσίου που είχαν «παγώσει» τις προσλήψεις τους εδώ και πέντε χρόνια, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ