ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ
Με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εχθές από τη Βουλή, δικαιώνονται οριστικά οι 23 συνάδελφοί μας υδρονομείς. Μετά από 10 χρόνια συνεχόμενου και επίμονου αγώνα, επιτέλους ήρθε η δικαίωση.
Ήταν ένας δύσκολος αγώνας που δώσανε μόνοι τους οι συνάδελφοι και πολλές φορές βρέθηκαν αρκετοί απέναντί τους και άλλοι αδιαφορούσαν πλήρως. Τώρα όλοι αυτοί τους θυμήθηκαν ξαφνικά και τρέχουν για να δώσουν υποκριτικά συγχαρητήρια.
Όμως το Νομοσχέδιο ήρθε για να τους δικαιώσει και αναλυτικότερα αναφέρει:
“Το προσωπικό της ειδικότητας ΔΕ1/Τεχνικών Υπαλλήλων Υδρονομέων, επιτρέπεται να συνάψει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε, κατόπιν της έκδοσης αιτιολογημένης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, εφόσον συμπληρώνεται χρόνος υπηρεσίας στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. συνολικής διάρκειας επτά (7) μηνών από την 16.9.2009”.
Αυτή η απόφαση έρχεται να μας επιβεβαιώσει περίτρανα, ότι οι δίκαιοι και ουσιαστικοί αγώνες των εργαζομένων, αποφέρουν πάντα καρπούς. Όταν δεν υποχωρούμε μπροστά σε απειλές και εκβιαστικά διλήμματα, όπως συνέβη με τη Συμπληρωματική Σύμβαση, τότε πάντα παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, θα πρέπει η Διοίκηση να φέρει άμεσα το θέμα με εισήγηση στο Δ.Σ., ώστε να παρθεί απόφαση, για την μετατροπή των συμβάσεων των υδρονομέων σε αορίστου χρόνου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΚΕ