Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Απεγνωσμένα λειτουργούν σαν γραφείο τύπου της Διοίκησης”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/1/2019

ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάζοντας τις πανομοιότυπες και απεγνωσμένες πλέον ανακοινώσεις των ΣΕΚΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ και την ουρά τους «ΔΑΚΕ», γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι οι μέχρι πρότινος αντιμνημονιακοί, λειτουργούν επίσημα σαν γραφείο τύπου της Διοίκησης και του Υπερταμείου. Για όσους είχαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία, τα κείμενα και οι πράξεις τους μιλάνε από μόνα τους. Ο μόνος στόχος τους, ο οποίος και επετεύχθει ήταν να βγάλουν από τη δύσκολη θέση την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση.

Θλίψη μπορούμε μόνο να νιώθουμε για τους συγκεκριμένους, αφού μέσα στον πανικό και το φόβο τους για την οργή των εργαζομένων, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση προπαγάνδας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν για την υπογραφή τους και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους για μια ακόμη φορά.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες, οι “φθηνές” εξυπηρετήσεις και οι κενές υποσχέσεις.

Και φυσικά οι αποδοχές οι δικές τους, τις οποίες αρκετοί από αυτούς εισπράττουν κανονικά χωρίς τις περικοπές του Ν. 4024, από το 2013, μετά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, την οποία τότε μας έλεγαν με στόμφο ότι την κάνουν για να ανοίξουν το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους. Και αφού τσέπωσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ ήδη, πήγαν και υπέγραψαν Σύμβαση που βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των υπολοίπων και έχουν το θράσος να μας προειδοποιούν να μην προσφύγουμε δικαστικά, για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, γιατί θα χάσουμε.

Είναι οι ίδιοι, που ως γνήσια δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνανε σημαία τις αντιμνημονιακές διεκδικήσεις και όταν βολεύτηκαν, γύρισαν το άσπρο – μαύρο. Θέλανε επιτακτικά και παράνομα να μεταφέρουν την ωφέλεια στο τέλος του 2019 και να κρατήσουν τα χρήματα, που με δική μας παρέμβαση, θα λάβουν τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι. Επί πολλά χρόνια δήθεν αγωνιζόντουσαν για την πλήρη επαναφορά των μισθών στα προ 4024 επίπεδα, αλλά τώραυπέγραψαν νέο μόνιμο μνημόνιο για τους εργαζόμενους και μας μιλούν για τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική κατάκτηση.
Είναι αστείοι! 

Θέλανε δήθεν την εξασφάλιση των κουπονιών για όλους τους συναδέλφους, αλλά τώρα έθαψαν και αυτά με την υπογραφή τους. Ειδικά για τα κουπόνια, αφού έκαναν τις πάπιες στις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση, τώρα παρακαλάνε να τα επαναφέρει με απόφαση ΔΣ. Θέλανε μονιμοποίησεις του μη τακτικού προσωπικού, αλλά μιας και σε αυτό απέτυχαν,όπως και σε όλα όσα υποσχέθηκαν, μας απαντούν με ακόμα ένα “θα” και νέες κενές υποσχέσεις.

Ρωτάμε λοιπόν:

  1. Ζητήσατε και διεκδικήσατε την επαναφορά των μισθών μας, μετά τη λήξη του Ν. 4024/2011; Γιατί βιαζόσασταν να κουκουλώσετε και να υπογράψετε τη Συμπληρωματική Σύμβαση;
  2. Γιατί δεχτήκατε την υπογραφή παράτασης των μνημονιακών ρυθμίσεων μετά τη λήξη του αντίστοιχου Νόμου;
  3. Γιατί δεχτήκατε τη μερική ενσωμάτωση της ΑΤΑ και τον υπολογισμό των αποδοχών μας, με το μισθολογικό καθεστώς του Ν. 4024;
  4. Από τα 25 εκ. ευρώ που δικαιούνται οι συνάδελφοι, θα επιστραφούν μόνο τα 2 εκ. ευρώ. Τα υπόλοιπα που πάνε; Μήπως γνωρίζετε να μας πείτε;
  5. Μήπως με την υπογραφή σας κάνατε ένα μεγάλο δώρο στους Μετόχους και στο Υπερταμείο;
  6. Γιατί υπογράψατε παράνομα διαφορετική Σύμβαση από αυτήν που ενέκρινε η ΟΜΕ και το ΔΣ;
  7. Προς τι όλες αυτές οι “μυστικές” συναντήσεις με τη Διοίκηση;

Τους θυμίζουμε δε, γιατί μάλλον ξεχνάνε και τα βασικά, ότι:

  1. Όλα τα κεκτημένα δικαιώματα μας, όπως και η αποφυγή απολύσεων και ατομικών συμβάσεων, έγινε με τη Σύμβαση του Αυγούστου, που αρνήθηκαν να υπογράψουν, παίζοντας κορώνα – γράμματα την τύχη όλων μας.
  2. Για οτιδήποτε αναφέρεται και αποφασίζεται στις Συνεδριάσεις του ΔΣ, υπάρχουν Πρακτικά που περιλαμβάνουν όλες τις αναλυτικές τοποθετήσεις των μελών. Τους ενημερώνουμε ότι το παιχνίδι συκοφαντίας και λασπολογίας τους, στο οποίο καταφεύγουν μόνιμα μέσα στην απελπισία τους να πείσουν, σύντομα θα τους οδηγήσει πάλι στην απολογία. Θα κληθούν να αποδείξουν τα γραφόμενα τους, ενώπιον των αρχών.

Οι «ανυπότακτες» και «ασυμβίβαστες» παρατάξεις των ΣΕΚΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ και «ΔΑΚΕ», που δεν τίμησαν την υπογραφή που είχαν βάλει σε 3 Συλλογικές Συμβάσεις, επιδεικνύουν έναν πρωτοφανή πανικό, μιας και αυτό που πραγματικά τους ένωσε ήταν η υπογραφή νέου μνημονίου για τους συναδέλφους. Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ποιοί είναι και τι πρεσβεύουν.

Ενωμένοι, με συλλογική προσπάθεια και με συνέπεια, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όσα παράνομα μας στερούν!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ