ΕΥΔΑΠ – ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 441
Αγαπητοί εργαζόμενοι,
Έπειτα από την αναστάτωση που προκλήθηκε στους χώρους των γραφείων μας την Τρίτη 15/12/2015 και κυρίως της αμφιβολίας και του φόβου που γεννήθηκε σε σας για την δήθεν αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας μας, θα ήθελα να καταστήσω σαφή τα παρακάτω:
Όταν η Κυβέρνηση, μου έκανε την τιμή να μου προτείνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ υπήρξε από πλευράς της, κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει δημόσια επιχείρηση και με δημόσια διοίκηση. Η ρητή αυτή δέσμευση, ήταν που με οδήγησε και στην τελική μου απόφαση να αποδεχτώ τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης ότι η ΕΥΔΑΠ πρέπει να παραμείνει δημόσια επιχείρηση, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν συμπεριλάβει αλλά ούτε και πρόκειται να συμπεριλάβουν στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Ωστόσο η ΕΥΔΑΠ είναι μια επιχειρησιακή εταιρία που οφείλει να εκσυγχρονίζεται και να παρακολουθεί τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς που η ίδια δραστηριοποιείται. Για το λόγο αυτό, κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο την πραγματοποίηση ενημερωτικών επαφών με εκείνες τις εταιρίες που διαθέτουν τεχνογνωσία, εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και καινοτόμα προγράμματα. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι η ΕΥΔΑΠ διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της θα μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη επιχείρηση που θα χρησιμοποιεί τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους όπως και οι ομοειδείς εταιρίες του εξωτερικού. Επιπλέον θα υπάρξει βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζομένους.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με εταιρίες από διάφορες χώρες προκειμένου να μας παρουσιάσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και καινοτόμες λύσεις. Οι ενημερωτικού χαρακτήρα, αυτές συναντήσεις δεν πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών αντιθέτως συμμετέχουν αρμόδιοι Διευθυντές και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι εν συνεχεία ενημερώνουν τη Διοίκηση, που με τη σειρά της αξιολογεί τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την εφαρμοσιμότητα αυτών των τεχνολογιών.
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο προγραμματίστηκε και η συνάντηση με τεχνικά στελέχη της γαλλικής εταιρίας SUEZ την Τρίτη 15/12/2015 στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ μαζί με 22 στελέχη των τεχνικών διευθύνσεων της ΕΥΔΑΠ. Σκοπός αυτής της συνάντησης δεν ήταν άλλος από την παρουσίαση ενός προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και της πρόληψης και αντιμετώπισης κυρίως των αφανών διαρροών, ένα θέμα που απασχολεί την διοίκηση και τους εργαζόμενους. Σημειωτέον στη συνάντηση αυτή, ουσιαστικά εγώ δεν θα παραβρισκόμουν.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις όποιες ανησυχίες σας αλλά και τους φόβους σας, καθώς αρκετές φορές μέχρι σήμερα έχετε προδοθεί, ωστόσο αισθάνομαι την ανάγκη να σας διαβεβαιώσω για ακόμα μια φορά, όπως συχνά κάνω μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ότι ακλόνητη βούληση τόσο δική μου και του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και της κυβέρνησης είναι η ΕΥΔΑΠ να παραμείνει δημόσια επιχείρηση με δημόσια διοίκηση.