ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ
6 Φλεβάρη 2025
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που γεννάει Τέμπη για την ζωή μας.
Νέα συλλαλητήρια αύριο Τετάρτη 5 Μάρτη διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα δυναμώνοντας τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που γεννάει «Τέμπη» για την ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η συγκλονιστική Γενική Απεργία στις 28 Φλεβάρη δείχνει τη μεγάλη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού. Εκατομμύρια εργαζομένων, νεολαίας, επαγγελματιών, βουλιάξαμε όλη την χώρα με απεργιακές συγκεντρώσεις.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ που μαζί με τις οικογένειές τους, μαζί με τα παιδιά τους, δίπλα στους απεργούς όλων των κλάδων βγήκαν στους δρόμους πίσω από τα πανό των σωματείων και βροντοφωνάξαμε ότι « το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί», ότι στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης. Με τις ζωές μας, με το μέλλον που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, για μια ζωή χωρίς τις αιτίες που γεννούν τα καθημερινά Τέμπη που σμπαραλιάζουν τα όνειρά μας.
Ο λαός μίλησε και τρόμαξε όλους αυτούς που στηρίζουν το σύστημα του κέρδους εις βάρος των αναγκών και της ζωής των πολλών.
Το εργατικό λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει τις αντεργατικές ράγες του συστήματος των κερδών και των Τεμπών.
Επιστράτευσαν τους γνωστούς αγνώστους για να στήσουν επεισόδια για να εξαπολύσουν όργιο τρομοκρατίας, να δημιουργήσουν μια συνθήκη βολική για την κυβέρνηση και το σύστημα, τις δυνάμεις που το υπηρετούν διαχρονικά.
Δεν τα κατάφεραν. Ο λαός έχει αρκετή πείρα και καταλαβαίνει ότι όλες οι δυνάμεις που υλοποίησαν και στήριξαν διαχρονικά την αντεργατική πολιτική που φέρνει εγκληματικές συνέπειες για τον λαό, τον θέλουν παθητικό θεατή των εξελίξεων.
Φοβούνται τον λαό στους δρόμους του αγώνα, με τα συνδικάτα του πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Το λαϊκό μήνυμα της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη είναι σαφές: Κλιμάκωση του αγώνα. Μέχρι το τέλος, απέναντι στην πολιτική και το σύστημα που εγκληματούν απέναντι στην ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.
Όταν ο λαός βρέθηκε στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε στιγμή της ιστορίας, μεγαλούργησε.
Οι στιγμές που ζούμε, με την καθολική κινητοποίηση του λαού είναι συγκλονιστικές.
Με πείσμα, αποφασιστικότητα, μεγαλύτερη ορμή, οργανωμένα και μαζικά στα συνδικάτα μας μπορεί οι μέρες να γίνουν συναρπαστικές.
Οξυγόνο είναι ο αγώνας μας για να κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα!
Όλοι στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Μάρτη στο Σύνταγμα, 7μ.μ.