ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Ήρθε η ανάπτυξη”

0
151

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

11/2/2020

Ήρθε η ανάπτυξη

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σαν παράταξη έχουμε επιλέξει διαχρονικά να μην κάνουμε πρόωρη, ανέξοδη και λαϊκίστικη κριτική σε κάθε νέα Διοίκηση μόνο και μόνο για να αποκομίσουμε τα όποια συνδικαλιστικά οφέλη για μας. Θεωρούμε ότι κάθε νέα Διοίκηση πρέπει να έχει την ευκαιρία να βρει τον βηματισμό της. Να γνωρίσει την εταιρεία, την λειτουργία της, την αξία της, τους ανθρώπους που την στελεχώνουν και πάνω από όλα να αντιληφθεί τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί διαχειριζόμενη το σε ανεπάρκεια φυσικό αγαθό, το νερό, που είναι αναγκαίο για την ζωή του ανθρώπου.

Έχουν περάσει πλέον επτά μήνες από τον ερχομό της νέας Διοίκησης και τα πρώτα «δείγματα γραφής» της είναι πλέον ορατά!!!

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες είχαμε σαν παράταξη και την πρώτη συνάντηση με την νέα Διοίκηση. Στην συνάντηση αυτή θέσαμε όλα τα ζητήματα που θεωρούμε ότι απασχολούν τους εργαζόμενους της εταιρείας μας.

  • Τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται από το τεράστιο οργανόγραμμα που θέσπισε η προηγούμενη Διοίκηση αφήνοντας μάλιστα υψηλές θέσεις ευθύνης κενές μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει έστω και την τελευταία στιγμή τα δικά της παιδιά.
  • Τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται από την αυξανόμενη έλλειψη μόνιμου προσωπικού.
  • Τα εργασιακά, με την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ελλείψεις σε ήδη πρώτης ανάγκης κυρίως για το εργατοτεχνικό προσωπικό (εργαλεία – ΜΑΠ).
  • Τα οικονομικά, με την αποκατάσταση των αποδοχών των εργαζομένων, την επαναφορά των επιδομάτων και των τριετιών.
  • Τον ρόλο των διάφορων συμβούλων που έχουν κατακλίσει της εταιρεία μας
  • Την καθεστωτική λειτουργία κάποιων ημέτερων που θεωρούν την ΕΥΔΑΠ παραμάγαζο τους

Τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος όσο και ο αναπληρωτής του, είπαν ότι γνωρίζουν τα προβλήματα και κατά την προσφιλή τους τακτική, δεν έδωσαν καμία ουσιώδη απάντηση αλλά εναπόθεσαν την λύση όλων των προβλημάτων (!!!) στο έργο που θα παραδώσουν οι σύμβουλοι που έχουν αναλάβει τα πέντε μεγάλα project.

Υπεραμύνθηκαν την πολιτική τους ανεξαρτησία μιας και ήταν επιλογή του υπερταμείου και δήλωσαν ότι ήρθαν στην ΕΥΔΑΠ σαν καταξιωμένα στελέχη της «αγοράς» για να κάνουν την εταιρεία καλύτερη, εργαζόμενοι με διαφάνεια και θέληση.

Στους επτά αυτούς μήνες, είδαμε:

  • Να εξουσιοδοτείτε ο Διευθύνων Σύμβουλος να υπογράφει όλους τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις έργων μέχρι του ποσού των 450.000 €!!!
  • Να ορίζεται αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, θέση που δεν προβλέπεται από το καταστατικό της εταιρείας μας!!!
  • Να γίνονται μαζικές αναθέσεις σε εταιρείες συμβούλων υψηλά αμειβόμενων για κάθε δραστηριότητα της εταιρείας μας!!!
  • Να παίρνεται απόφαση στο ΔΣ της εταιρείας με την οποία αποφασίστηκαν υπέρογκες αυξήσεις στους μισθούς του Διευθύνοντα και του αναπληρωτή του και υπέρογκες αποζημιώσεις για την συμμετοχή των μελών στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και στις επιτροπές που αυτό ορίζει!!!
  • Να θεσπίζονται για πρώτη φορά μπόνους στη Διοίκηση τα οποία σχετίζονται μεταξύ των άλλων με την μείωση των λειτουργικών δαπανών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αμοιβές μας!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είναι αδιανόητο όταν όλη η Ελληνική κοινωνία μαστίζεται από τις μνημονιακές πολιτικές, ακόμα και αν η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχουμε μπει σε τροχιά ανάπτυξης, η νέα Διοίκηση να προκαλεί τόσο τους εργαζόμενους της εταιρείας όσο και το κοινωνικό σύνολο.

Είναι αδιανόητο το μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ που δυσανασχετεί σε κάθε παροχή υπέρ των εργαζομένων όπως οι διατακτικές, σαν πρόεδρος της επιτροπής αμοιβών του ΔΣ, να εισηγείται υπέρογκες αυξήσεις στους μισθούς του Διευθύνοντος και του αναπληρωτή του και υπέρογκες αποζημιώσεις (πάνω από 28.000 €) για τον εαυτό της, για την συμμετοχή της στο ΔΣ και στις επιτροπές που προεδρεύει.

Είναι αδιανόητο το μέχρι σήμερα μισθολογικό κόστος των 57.000 € που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου να εκτινάσσεται στα 248.000 €!!!

Τόσο είναι το νέο μισθολογικό κόστος του Διευθύνοντος και του αναπληρωτή του!!!

Τι λέει γι’ αυτό ο αρμόδιος Υπουργός και το υπερταμείο;

Γιατί ενώ στην εισήγηση για τις αμοιβές των μελών του ΔΣ υπήρχαν προσδιορισμένα όρια των στόχων που θα πρέπει να επιτευχθούν για την καταβολή των μπόνους, στην απόφαση του ΔΣ παραλήφθηκαν;

Μήπως οι αυξήσεις των αμοιβών είναι προπομπός για να έρθουν στελέχοι εκτός ΕΥΔΑΠ σε επιτελικές θέσεις;

Κύριοι, μέσα στα 450 εκατομμύρια αποθεματικά της εταιρείας βρίσκονται πολλά εκατομμύρια που προέρχονται από τις περικοπές των εργαζομένων όλα τα χρόνια της κρίσης. Σε κάθε περίπτωση τα αποθεματικά αυτά δεν είναι για να γίνουν βορά των golden boys και των συμβούλων τους, ούτε για να γίνουν μερίσματα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων, αλλά για να γίνουν επενδύσεις προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

ΥΣ. Είναι αλήθεια ότι σε γραμματέα που δούλευε από εργολάβο υπογράφηκε νέα απευθείας σύμβαση με αμοιβή 3.000 € το μήνα;

Είναι αλήθεια ότι σε γραμματέα έχει δοθεί εταιρικό αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχεται σπίτι της;

Είναι αλήθεια ότι εργαζόμενοι από εργολάβο στα ταμεία έχουν να πληρωθούν πάνω από δύο μήνες γιατί κάποιοι στις επιτροπές παραλαβής σφυρίζουν αδιάφορα;

Με την εργολαβία στην Ψυττάλεια με τις παρεμβάσεις και την σύγκρουση συμφερόντων τι γίνεται; Θα την πληρώσει τελικά η ΕΥΔΑΠ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ