Ποιός χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες για το Σύλλογο Προσωπικού;

0
245

Τις πιο κρίσιμες στιγμές της πολύχρονης ιστορίας του φαίνεται ότι διανύει ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.

Η αδυναμία διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 6/11, λόγω έλλειψης απαρτίας απλώς επιβεβαίωσε την από πολύ καιρού διάρρηξη των δεσμών των τελευταίων πλειοψηφικών Διοικήσεων του με τα  μέλη του Συλλόγου.

Είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι γύρισαν τη πλάτη στις πρακτικές, ιδιαίτερα της τελευταίας πενταετίας, που ακολούθησαν οι πλειοψηφίες των δύο τελευταίων διοικήσεων.

Πρακτικές που ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της συνδιοίκησης, της υποταγής, της συναίνεσης στη κυβέρνηση και στη διοίκηση από τη ΠΑΣΚΕ, κατά πρώτο λόγο και για τη ΔΑΚΕ κατά δεύτερο – για το Σύλλογο Προσωπικού και μόνο αναφέρομαι για τη ΔΑΚΕ – και από τις μόνιμες πρακτικές περιχαράκωσης και απομονωτισμού που χαρακτήρισαν την ΕΣΚ στη διάρκεια της σημερινής θητείας που είχε και τη προεδρία.

Πολιτικές πρακτικές που αρνήθηκαν τις κοινές περιοδείες στους χώρους δουλειάς, της άμεσης επαφής με τους συναδέλφους, της από κοινού λειτουργίας του συλλόγου, τη γνώμη των συναδέλφων για δράσεις καθώς και τη συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτές.

Αποτέλεσμα των επιλογών αυτών είναι η συνεχιζόμενη μαζική αποχώρηση των συναδέλφων από το Σύλλογο.

Η πένθιμη καμπάνα για το Σύλλογο Προσωπικού ΕΥΔΑΠ χτύπαγε εδώ και πολύ καιρό.

Χτυπούσε από τη στιγμή που ο Σ.Π. δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ούτε μία συνέλευση, στα δύο χρόνια της θητείας του. Όταν το θέμα της ιδιωτικοποίησης ήταν σε εξέλιξη, όταν υπήρχε το θέμα της δήθεν επίλυσης του θέματος των εργατοτεχνιτών, όταν δε δίνονται υποχρεωτικές παροχές (γάλα,ΜΑΠ κλπ) όταν η ΕΥΔΑΠ βγαίνει στη γύρα για ομολογιακό δάνειο, όταν ξεκοκαλίζεται ρευστότητα εκατομυρίων ευρώ, όταν διαλύεται η μηχανογράφηση, όταν κομμάτι – κομμάτι το αντικείμενο της εταιρείας παραδίνεται με αδιαφανείς όρους σε εργολάβους, όταν πολλαπλασιάζεται το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ με εργολαβίες ενοικίασης εργαζομένων, όταν τελικά εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς η εργολαβοποίηση της εταιρείας και η έμμεση παράδοση της σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αντί λοιπόν να προβληματισθούν και να συζητηθεί σοβαρά το πολιτικό πρόβλημα του συλλόγου, επέλεξαν Δ.Σ. διεκπαιρεωτικού χαρακτήρα και τελικά να μη συνεδριάζει καθόλου.

Προτίμησαν μάλιστα να κλείσουν το μητρώο του συλλόγου διεκδικώντας το ρεκόρ Γκίνες περισσότερες από 100 μέρες πριν τη διεξαγωγή εκλογών.

Η μόνη αξιόπιστη λύση που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή είναι, το άμεσο άνοιγμα του μητρώου του Συλλόγου, μέχρι την επόμενη συνέλευση:

Κοινή ανακοίνωση υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη του Δ.Σ. που θα καλεί για τη συνέλευση, κοινές περιοδείες των μελών του ΔΣ του Συλλόγου στους χώρους δουλειάς για συζήτηση και εγγραφή μελών και Συνέλευση που θα τηρούνται όλοι οι όροι του καταστατικού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΕΣΚ και η ΠΑΣΚΕ αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ και τη συνέχιση της ιστορίας του.

 

Βασίλης Τσόκαλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ