Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων που θα πλήξει ασφαλιστικά ταμεία και θα οδηγήσει σε μείωση συντάξεων, ιδίως επικουρικών…

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών επιμένου να ισχύσει αυτό το μέτρο από 1/1/2015 και η ελληνική πλευρά προσπαθεί να το αποτρέψει.

Η συζήτηση αφορά τους ακόλουθους κοινωνικούς πόρους:Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Έσοδα του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) από συμμετοχή του ΟΤΕ σε ποσοστό 2/5 για παροχή συντάξεων του Ειδικού Λογαριασμού Πρόνοιας Φυματικού Προσωπικού.

ΕΤΑΑ – Τομέας Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών. Ποινικά έσοδα. Το 0,85% από τα ποσά των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και τα ποσά που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών.

ΕΤΑΑ – Τομέας Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών. Σε οποιαδήποτε δημοσίευση τροποποίηση καταστατικού εταιρείας καταβάλλεται εισφορά υπέρ του τομέα

ΕΤΕΑ και το ΤΑΠΙΤ – Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντου. Η εισφορά 2% στην τιμή πώλησης τσιμέντου.

ΕΤΕΑ – Τομέας Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Η κράτηση 2% στα ενοίκια δήμων και δημοτικών ιδρυμάτων και σε έργα.

Τομέας Πρόνοιας των Κληρικών. Τα έσοδα από κρατήσεις για άδειες γάμου, πιστοποιητικά, εισφορά 4% σε αποδείξεις δαπανών και η εισφορά στα κεριά.

ΕΤΕΑ – ΕΤΕΑΜ. Το 0,5% από τα ετήσια έσοδα των ταμείων.

ΟΑΕΕ – Κλάδος πρόνοιας προσωπικού Ιπποδρομιών. Το 10% από τα ανεξαργύρωτα δελτία στοιχημάτων και το 0,5% των ακκαθάριστων εισπράξεων από τα στοιχήματα.

Τομέας Πρόνοιας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Το 1% από κάθε λογαριασμό και το 1% από κάθε προμήθεια της ΕΥΔΑΠ.

ΕΤΕΑ – Επικουρικό των Χημικών. Εισφορές 0.01% ευρώ επί των παραγόμενων ποσοτήτων τσιμέντου, οινοπνεύματος, ζύμης, αρτοποιίας.

ΕΤΕΑ – ΤΕΑΔΥ. Το 2% από τα ετήσια έσοδα από τις ιατρικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών. Το 0,5% επί της αξίας στρατιωτικών έργων.

Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Τα έσοδα από τις κρατήσεις 1,5% – 3% επί των δημοσίων πληρωμών λειτουργικών δαπανών, ενοικίων, προμηθειών, εκτελούμενων έργων.

ΕΤΕΑ (ΤΣΑΥ). Οι εισφορές 0,29-0,44 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής κλινικής.

Επικουρικό Ταμείο των Αρτοποιών. Εισφορά 0,40 ευρώ για κάθε 25 χιλιόγραμμα αλεύρων και το 2,9% του ποσού που αποδίδεται στην Ομοσπονδία Αρτοποιών.

Επικουρικό Ταμείο των Εργαζομένων στις Εταιρείες Πετρελαιοειδών. Εισφορά ένα τις χιλίοις επί του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης των εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Ποσοστό 1% έως 5% σε διάφορα συμβόλαια ασφάλισης.

ΠΗΓΗ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ