Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Η κομματοκρατία πέθανε, ζήτω η Συριζοκρατία”

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ, που η Διοίκηση παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα και κατά πως φαίνεται σε άριστη συνεργασία με μερίδα συνδικαλιστών, ενάντια στα συμφέροντα και την εύρυθμη λειτουργία της.

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ Η ΣΥΡΙΖΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η 11 Σεπτεμβρίου 2017 θα είναι πλέον μέρα χαράς και εορτασμών για την τοποθέτηση όλων των υποψήφιων-στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ σε διευθυντικές θέσεις στο οργανόγραμμα.

Την τακτική αυτή την έχουμε καταγγείλει εγκαίρως αλλά ως συνήθως η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει ημετέρους και να εξοφλήσει τα προεκλογικά της γραμμάτια.  Τώρα εξηγείται γιατί άφησε κενές νευραλγικές θέσεις στο προηγούμενο οργανόγραμμα.  Ήταν το δέλεαρ για την προσέλκυση υποψηφίων και πειθήνιων συνεργατών. Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ, που η Διοίκηση παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα και κατά πως φαίνεται σε άριστη συνεργασία με μερίδα συνδικαλιστών, ενάντια στα συμφέροντα και την εύρυθμη λειτουργία της.

Όσοι παρευρέθηκαν πέρσι στη συνάντηση των εργαζομένων με τους κυρίους Μπενίση και Παπαδόπουλο θα θυμούνται τις δεσμεύσεις περί δήθεν αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην επιλογή στελεχών.  Οι τοποθετήσεις στελεχών από το Σεπτέμβριο του 2016 που συνέχεια τους αποτελούν οι τωρινές, αποδεικνύουν άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της Διοίκησης καθώς και  ότι τα αποκλειστικά κριτήρια τους για τη δήθεν αξιολόγηση, είναι η δημιουργία ενός κομματικού στρατού με την προϋπόθεση  να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.  Κραυγαλέα παραδείγματα οι τοποθετήσεις όλων των επικεφαλών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ, μέσα σε λίγους μήνες σε νευραλγικές Διευθυντικές θέσεις, χωρίς ορισμένοι από αυτούς να έχουν καμία σχέση με το υπηρεσιακό αντικείμενο.

Μπροστά στην κομματοκρατία και την εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών,παρακάμφθηκε η επετηρίδα, ο Κανονισμός Προσωπικού, η μεγάλη εμπειρία και το σπουδαίο έργο άξιων στελεχών που καρατομήθηκαν και δεν έχουν πλέον άλλο δρόμο παρά την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.  Τον δίκαιο αγώνα για ηθική δικαίωση και αποκατάσταση αυτών των στελεχών που κατάφωρα αδικούνται, η ΑΚΕ θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Είναι απορίας άξιο ποια λογική εξυπηρετεί η επιπλέον μεγέθυνση ενός οργανογράμματος τέρας που είχε δημιουργήσει ο κ. Μπενίσης και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση της ΕΥΔΑΠ.
Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ Η ΖΥΡΙΖΟΚΡΑΤΙΑ

Την ίδια ώρα οι κύριοι Μπενίσης και Παπαδόπουλος βρήκαν χρόνο να επεξεργαστούν τις αλλαγές στο οργανόγραμμα, ενώ ο πρώτος συνομιλούσε με τη SUEZ στο ίδρυμα Νιάρχος και ο δεύτερος υποδεχόταν τον κ. Τσίπρα μετά του Γάλλου συμβούλου σε θέματα αποκρατικοποιήσεων, στη ΔΕΘ.

Ενδεχομένως για αυτό δεν έχουν προλάβει να απαντήσουν ακόμα σε βασικά ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις όπως:
Η λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ από τον κ. Μπενίση και το ΣΥΡΙΖΑ, με την τοποθέτηση  στην Τράπεζας Αττικής, που τώρα πωλείται στους Γάλλους,
Τα κονδύλια της ετήσιας διαφημιστικής καμπάνιας της ΕΥΔΑΠ και των χορηγιών, με ποιες αποφάσεις έχουν δοθεί και γιατί δε δημοσιοποιούνται στο πλαίσιο της διαφάνειας.
Τις απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών για τις οποίες σκόπιμα δεν ενημερώνουν το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ όπως προβλέπεται.
Την αθρόα πρόσληψη συμβούλων και συνεργατών χωρίς καμία διαδικασία.
Την εκχώρηση σχεδόν όλων των εργασιακών αντικειμένων της ΕΥΔΑΠ σε εργολάβους και πολλά άλλα.

Όλα τα παραπάνω, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη οφείλει να τα διερευνήσει άμεσα.

Η Ομοσπονδία και όλα τα Σωματεία οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και συντονισμένα να αποτρέψουμε τη διάλυση και την καταστροφή της ΕΥΔΑΠ από τη Διοίκηση Μπενίση – Παπαδόπουλου, οι οποίοι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οφείλουν να παραιτηθούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ