Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Όλα ανοιχτά για ΕΥΑΘ

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ δεν έχει βγει από το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ

Μπορεί η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ (όπως και της ΕΥΔΑΠ) να μην προχώρησε, ωστόσο, όπως πληροφορείται η Voria.gr αυτό δεν σημαίνει ότι βγήκε από το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Αντιθέτως, όποιος μπει στον κόπο και ασχοληθεί με το θέμα, θα διαπιστώσει – με κάποια έκπληξη είναι η αλήθεια – ότι η επιχείρηση παραμένει “υπό πώληση”, καθώς τα πιθανά έσοδα που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία εξακολουθούν να προσμετρώνται στο γενικό σύνολο που υπάρχει στην κυβέρνηση για την περίοδο έως τον Φεβρουάριο του 2015. Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο επαναπροκήρυξης ενός διαγωνισμού είναι πάντα ανοικτό για το υπουργείο Οικονομικών.
Ανοικτό, ωστόσο και πολύ περισσότερο πιθανό, είναι και το σενάριο που κάνει λόγο για μια απόπειρα συγχώνευσης της ΕΥΑΘ με την ΕΥΔΑΠ, προσεχώς. Ήδη, τα σχετικά σενάρια “τρέχουν” με ταχύτητα στην αγορά, χωρίς να διαψεύδονται. Φαίνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών προκρίνουν μια τέτοια λύση, αν και πρέπει να σταθμιστεί ο κρίσιμος παράγοντας του πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί το συντριπτικό «όχι» στο άτυπο δημοψήφισμα για την πώληση της ΕΥΑΘ και η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ.
Υπάρχει, βέβαια, παράλληλα, και το πρόβλημα των εσόδων και των προβλέψεων που έχουν παρουσιασθεί στην τρόικα. Η τελευταία, όπως πληροφορείται η Voria.gr, πολύ δύσκολα θα αποδέχονταν μια τέτοια προοπτική και έχει φροντίσει μάλιστα να το ξεκαθαρίσει, όταν της έγινε μια κατ’ αρχήν διερευνητική κίνηση.
Γι’ αυτό και όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά, τουλάχιστον προς το παρόν.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ