Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ Συλλόγου Προσωπικού: “Αδειάζει” Σκόνδρα για την ανακοίνωση, επιμένει στην καταγγελία για τα ΜΑΠ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Την Τετάρτη 5 Απριλίου έγινε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου προσωπικού που ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό της 2ετίας 2015 – 2017. Αποφάσισε επίσης και την διεξαγωγή εκλογών για τα τέλη Απριλίου γεγονός για το οποίο θα ενημερωθείτε από ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η προηγούμενη διετία χαρακτηρίζεται από την ανηλεή και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ που με την υψηλή καθοδήγηση των δανειστών εξαφανίζουν και καταργούν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων βυθίζοντας την χώρα σε μεγαλύτερη φτώχεια και μαρασμό.

Πρόκειται για μια πολιτική που οδηγεί στην πλήρη ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ με ταυτόχρονη υπονόμευση του χαρακτήρα της ως δημόσιας εταιρείας.

Ο Σύλλογος προσωπικού κλήθηκε μέσα σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο να σταθεί όρθιος, κοντά στους πληττόμενους συναδέλφους για να αποκρούσει επιθέσεις κατά των εργασιακών, μισθολογικών, θεσμικών ακόμα και υπηρεσιακών τους ζητημάτων.

Οι δράσεις του Συλλόγου τον έφεραν πολλές φορές σε σύγκρουση τόσο με την Διοίκηση, που αρκείται σε μεγάλα λόγια και ελάχιστες πράξεις, όσο και με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που επέδειξε χαλαρότητα και αδράνεια σε μια σειρά ζητημάτων που δεν αρμόζουν στην σφοδρότητα των επιθέσεων που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σχετικά με την τελευταία μας ανακοίνωση και την παράγραφο που αφορούσε την προμήθεια των ΜΑΠ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής.

Η σχετική παράγραφος προστέθηκε με αποκλειστική ευθύνη του συναδέλφου Πρόεδρου του Συλλόγου μας (εν αγνοία των υπόλοιπων μελών) καθώς ήταν ο μόνος που συμμετείχε στην άτυπη επιτροπή για την προμήθεια των ΜΑΠ.

Η προμήθεια μπουφάν καθυστερούσε επί 8 χρόνια και η ΕΣΥΠΠ έκλεινε τα μάτια. Μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών η Διοίκηση σωστά αποφάσισε να προχωρήσει την διαδικασία άμεσης προμήθειας.

Από τα μπουφάν που αγοράστηκαν, μόνο για την κατηγορία των εργατοτεχνιτών υπήρξε η σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστών της επιτροπής. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού (καταμετρητές, φύλακες, οδηγούς) η επιτροπή δεν ρωτήθηκε από τον Προϊστάμενο της ΕΣΥΠΠ!!! Αυτή η διαδικασία καταγγέλθηκε.

Τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν παραμένουν. Από την αντίδραση δε του Προϊσταμένου της ΕΣΥΠΠ προκύπτουν και νέα ερωτήματα:

Πως νομιμοποιείται ένας Υπηρεσιακός παράγοντας να γυρίζει στους χώρους και να απειλεί εκλεγμένους συνδικαλιστές στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους???

Πως νομιμοποιείται έτερος Υπηρεσιακός Παράγοντας με τον οποίο είχαν κατέβει μαζί υποψήφιοι στο νέο «κυβερνητικό» ψηφοδέλτιο (εκλογές Πολιτιστικού) να απειλεί συναδέλφους???

Πως νομιμοποιείται ο Προϊστάμενος της ΕΣΥΠΠ να χρησιμοποιεί την υπηρεσιακή του ιδιότητα για να στέλνει προσωπική ανακοίνωση – απειλή σε όλα τα email της ΕΥΔΑΠ???

Πως νομιμοποιείτε ο Προϊστάμενος της ΕΣΥΠΠ, ενώ ο ίδιος παραδέχεται στην επιστολή του ότι η αρμοδιότητά του είναι να συντάσσει μόνο τις προδιαγραφές, να υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του???

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Θεωρούμε ότι ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να συσπειρώνει, να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα, να διεκδικεί και να αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Με βάσει τις αρχές αυτές κινηθήκαμε την διετία που πέρασε και με την δική σας στήριξη και συμπαράσταση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε διορθώνοντας αδυναμίες ή λάθη του παρελθόντος για μία ΕΥΔΑΠ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό Πάσχα σε εσάς και τις οικογένειές σας.

ΠΑΣΚΕ Συλλόγου Προσωπικού

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ