Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Όχι άλλα ψέμματα”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

7 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και οι παρεμβάσεις που θα προηγηθούν αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και όλων των πολιτών απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Τα μεγάλα λόγια και τα ψέματα που ακούγονται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ δεν ξεγελούν πια κανέναν. Μετά το «λεφτά υπάρχουν», το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και το «παράλληλο πρόγραμμα» ήρθε η ώρα με δυναμικό τρόπο και όραμα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να διεκδικήσουμε κοινωνικό πρόγραμμα με σεβασμό στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Αντί για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχουμε αύξηση, αντί για θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού έχουμε καθημερινά χιλιάδες κατασχέσεις και αντί για προστασία της πρώτης κατοικίας έχουμε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αντί για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων βιώνουμε την κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος σε μια αγορά ζούγκλα, αντί για 13η σύνταξη έχουμε κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση συντάξεων έως και 40% για παλαιούς και νέους συνταξιούχους, την ίδια ώρα που η φοροεπιδρομή συνεχίζεται με θύματα τα γνωστά υποζύγια.

Κανείς δεν πιστεύει πια τα λόγια του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του ότι δήθεν από το 2018 θα ανοίξουν οι κάνουλες της ανάπτυξης!

Το μόνο business plan που κατάφερε να φτιάξει η κυβέρνηση είναι αυτό του ξεπουλήματος στο Υπερταμείο της δημόσιας περιουσίας και όλων των κοινωνικών αγαθών.

Δυο μέρες πριν το συλλαλητήριο των πολιτών στη ΔΕΘ η κυβέρνηση υποδέχεται στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν ο οποίος θα συνοδεύεται από επικεφαλής επιχειρήσεων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Suez και η EDF, που είναι υποψήφιες για την εξαγορά των εταιρειών νερού και ηλεκτρισμού, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έχουμε δηλώσει την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ μαθαίνουμε ότι κατά τους προηγούμενους μήνες είχε συναντήσεις με τις συγκεκριμένες εταιρείες εν κρυπτό.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, την ώρα αυτή ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Όλοι μαζί αγωνιστικά και μαχητικά οργανωνόμαστε, αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε, για την κοινωνία του αύριο, μια κοινωνία με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017,
ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ